Posted by Wysteriia augusti - 7 - 2013 14:37 9 COMMENTS

Idag är  jag hemma hos min mamma och tänkte beställa bredband + iptelefoni till lägenheten. Bara det att jag har tagit för givet att man kan ha bredband i lägenheten (är det inte det ett telefonjack automatiskt betyder?) men nej…varken telia eller tele2 kan leverera bredband eftersom det inte går någon kabel/koppartråd till lägenheten.

Jag hatar mobilt bredband så jag har varit väldigt ledsen och irriterad idag över att jag faktiskt inte frågade innan jag flyttade in!

Så, vad ska jag ha för mobilt bredband? Hur mycket datatrafik behöver jag köpa på mig? Jag surfar oftast på flera sidor samtidigt (just nu 7 sidor), läser massvis med bloggar, ladda upp och ner väldigt mkt bilder, eftersom jag inte kommer ha någon tv så behöver jag något som klarar av att streama utan att det hackar och något som gör alltså att jag kan streama utan att datamängden tar slut!

Jag har så svårt att se att jag ska hitta ett mobilt bredband som jag orkar surfa på heltid…men ni kanske har något tips?

Tags : , Wysteriia vill ha hjälp!

9 Kommentarer till 'Det dröjer innan jag är online..måste ha mobilt bredband :('

 1. Alexandra skriver:

  Jag har ett från telenor för 249 eller 299kr/mån. Med minst 32mbit/s i hastighet som hade obegränsat med surf. Var ganska nöjd med det, dock bodde vi vid ett tågspår som blockerade ut nätet ibland så kolla upp sånt också hur täckningen kommer att vara. Rekommenderar dig i alla fall att ta ett mobilt bredband som har obegränsat med användning så du inte behöver tänka på det gällande ditt internetanvändande.

  1. Wysteriia skriver:

   Svar till Alexandra: Nej jag MÅSTE ha fri surf annars kommer jag inte överleva…haha :D

 2. Chatrine skriver:

  Har du kollat med Boxer? Har för mig att man kan köra både tv och nät via dem?

  1. Wysteriia skriver:

   Svar till Chatrine: Hmmm något nytt för mig! Får kika på det :)

 3. maria skriver:

  Åh, nej vad surt!
  Jag skulle inte rekommendera Comviq iallafall, det kanske funkar annorlunda där du bor jämfört med i dom norrländska skogarna där jag bor, men här var det långt ifrån bra!
  Hoppas det löser sig för dig!

 4. Helen skriver:

  Telenor

 5. Kashaya skriver:

  Har du kollat med bredbandsbolaget och comhem?

  1. Wysteriia skriver:

   Svar till Kashaya: Det är ju något fel med koppartråden så inget bolag kan ge internet genom väggen.

 6. Elin skriver:

  Åh, vad irriterande. Jag har dessvärre inget tips men jag hoppas det löser sig för dig!

Leave a Reply

CommentLuv badge