Posted by Wysteriia november - 8 - 2008 23:54 16 COMMENTS

Eftersom jag bor som jag gör så kan jag inte riktigt köpa hudvård som jag önskar. Så nu sitter jag här och velar (som vanligt!) över va i helskotta jag ska köpa för hudvårdsserie. Och vad fan ingår i en hudvårdsserie egentligen? Ska jag köpa rengörning från rosenserien eller ska jag försöka hitta något på DonnaBeauty eller BeautyPlanet? Jag hade ju tänkt köpa någon serie på The Body Shop men där kan man ju inte handla online o jag hade ju behövt nya prylar typ förra veckan! Min hy är för tillfället Normal med fet T-zon..eller något sånt….annars brukar jag ha torr hy så jag verkligen avskyr att jag blir glansig i pannan på tre sekunder! ;(

Fan jag hade behövt prata med en expert!

Kanske detta är något för mig?

Det är vid såna är tillfällen jag är
mindre glad över att jag bor i Älvdalen.
Tags : , Wysteriia vill ha hjälp!

16 Kommentarer till 'Jag blir helt matt!'

 1. Rebecca skriver:

  Vet du jag måste säga att apotekets hudvårsprodukter e asbra!

  rengöringslotion,ansiktsvatten och ansiktscreme…super bra,och där kan man faktiskt handla online. ha ha

 2. emeliecarin skriver:

  Fundera också på att köpa nya hudvårdsprylar idag. Kollade in Proactive (som dom visa på tv-shop imorse 8-) haha) men sen när jag kolla runt efter den på internet så visa det sig att om man köper ett paket så kostar det 399:- och det är clenser, toner, dag och nattkräm + ansiktsmask. Ok, tänkte jag.. men sen så ser jag att om man köpter det så skriver man upp sig så att dom kommer skickas konternueligt. Så nu känns det bara som lurendrejeri. Jippi. Typ.

  Jag är trött… ifall det där inte hängede ihop eller nåt sånt. Jag orkar inte läsa igenom det. Tror min poäng kom fram nånstans iallafall. Och nu babblar jag. Jag kanske borde gå och lägga mig. Klockan är 20 i 4. Nu blev det här liga långt som ett blogginlägg. Jag borde sluta nu. Sluta. Ja.

  Nattnatt Wysteriia

 3. Om du vill ha en serie som VERKLIGEN funkar. Maila och rådfråga Ingela på BelCol (http://www.belcolsweden.se) snabb leverans och bra service. DOCK ganska dyr för oss arbetslösa.. Den funkar dock som sagt hur bra som hellst. Helt klart min favorit!

 4. Lisso skriver:

  Du har inte funderat på Mary Kay produkter då? Dom köper man direkt av "någon vad de nu heter" Dom kollar vilken hudtyp man är och sånt! Jag använder Mary Kay, och gillar det jätte mkt.. (fast att jag däremot fuskar och glömmer bort stup i hela tiden är en annan historia ;) men när jag väl använder det i sträck så funkar det finemang!

  Kram

 5. Angelica skriver:

  Oriflames gröna serie är skitbra för blandhy! Den enda som funkar för mig året runt! Dessutom är ju det postorder så du kan få det direkt hem! ;)

 6. Lina skriver:

  Snygg bild ! är det du ? :)

 7. marie. skriver:

  Hej! Eftersom du skriver att du egentligen är torr i hyn men lätt blir blank så kan du också bara vara "ytfet". Du kanske inte är så jättetorr men använder krämer för torr hy o då blir de ett överskott som din hud inte kan ta emot o som därmed gör att du lätt blir blank istället. Jag är lite dålig på o förklara men så har jag fått de förklarat för mej när jag skulle köpa hudvård. Man kanske inte ska satsa på bara krämer för torr hy, utan någon för blandhy/normalhy eller va de brukar stå, just för att det inte ska bli för mkt. De har iaf jag gjort o de funkar bra för mej. Bara ett tips från lilla mej, hoppas du förstår vad jag skrivit! :)

 8. Ann skriver:

  Det enklaste är ju att gå in i en butik för att få råd om vad man ska ha om man inte vet det sedan innan :)

 9. rebecka skriver:

  Känner du ingen som säljer Mary Kay? De är experter och ser vad du har för hudtyp. Deras produkter är så himla bra.

 10. Lotta skriver:

  Från att ha varit en som bara tvättar med vatten och sedan fuktar, så har jag blivit fristående hudvårdskonsult för Mary Kay och fått lära mig en hel del om hudvård.

  Det du bör ha som grund är en bra rengöring som rengör på djupet, annars går inte fukten ner ordentligt till underhuden där de nya cellerna bildas.

  Sedan behöver du en bra fukt, helst med rätt hög Solskyddsfaktor (även på vintern) och sedan en bra foundation som ger skydd hela dagen.

  Och på kvällen en ordentlig rengöring igen och så fukt efteråt.

  Detta är alltså basic för huden.. sedan kan man lägga till dag och kvällsserum efter rengöring och sedan fukt ovanpå detta för att ytterligare hjälpa huden att hålla sig fräsch.

  Och givetvis en annan kräm för ögonen som kräver lite annan formula eftersom huden där är så mycket känsligare än resten av ansiktet.

  Men eftersom jag inte kunde detta innan jag började med Mary Kay kan jag tyvärr inte tipsa om några andra serier och deras liknande preparat =/

  Lycka till ia lla fall!

 11. sophie skriver:

  Hej,

  Jag hade samma problem, men sen snubblade jag over Biotherm och de har skitbra produkter. Nu ar det snart jul sa de har sakert julpaket, det hade dem iaf i hong kong dar jag kopte dem. Lycka till

 12. CC skriver:

  Du behöver ju rengöring, en mild mousse skulle nog funka på dig, ansiktsvatten, dag, nattkräm o ögonkräm förstås. Ang märken finns det ju så många o vad som passar är så individuellt. Jag skulle aldrig handla utan att få prover först! Fast jag förstår att det är svårt där du bor. Finns det inget varuhus du kan åka till där de har de större hudvårdsmärkena? Många säljer ju starter kits. Jag kör Biotherm o Nivea…

  Jag vet att väldigt många tycker Dermatologica är fantastiskt, men har inte provat det själv. De säljer starter kits iaf.

 13. Marie skriver:

  Jag tycker att Dermanord är bra. Innehåller inga animalier, mineraloljor eller annat skit. Det finns bland annat på Hotel Kung Gösta i Mora på deras Spa. Inte så dyra saker heller http://www.dermanord.se Vill du handla online går ju det också. Bara ett tips. Annars har Mora Hotel Ole Henriksen. De är också bra, men defintivt dyrare.

 14. Marielle skriver:

  Hejsan!

  Mary kay har jättebra hudvårdprodukter, jag har använt mig av det i över ett år och trivs kanonbra med det! :)

 15. Lotta skriver:

  Detta var vad jag hittade på intranätet om mineraloljor.

  FAQ Mineraloljor

  Oklarheter angående mineraloljor i olika sammanhang har visat sig härröra från andra företags försök att framhäva sina egna produkter som inte innehåller mineraloljor.

  Följande fakta kan hjälpa dig besvara frågor kring mineraloljor.

  Vad är mineralolja?

  Mineralolja är inte ett traditionellt fett. Mineralolja används som mjukgörande, smidighetsgivande och lösande för andra ingredienser. Eftersom mineraloljan hjälper huden att bevara fukt används det ofta i fuktighetsbevarande produkter, och foundations för normal till torr hy.

  Den mineralolja som används i livsmedel, medicin och kosmetik är ofärgad, doftfri, smaklös och har utmärkta mjukgörande och lösande egenskaper och lång hållbarhet.

  Denna mineralolja är förfinad, renad och lever exakt upp till vad som förväntas vad gäller sammansättning och renhet.

  Eftersom mineraloljan har utmärkt lösande egenskaper används det ofta i rengöringsprodukter och för borttagning av oljebaserade produkter. Mineraloljan som används har enbart högsta betyg när det gäller säkerhet.

  Otaliga artiklar inom medicinsk litteratur (alltså ej i kommersiellt syfte) bekräftar att mineraloljor är icke portilltäppande vilket betyder att de inte framkallar pormaskar (vita eller svarta), andra finnar eller utslag. Mary Kays produkter är testade och icke portilltäppande, inklusive de produkter som innehåller mineraloljor.

  Eftersom de flesta personer med acnebenägen hy också tenderar att ha fet hy rekommenderar Mary Kay, liksom de flesta hudläkare, oljefria produkter till dessa kunder.

 16. Karolina skriver:

  Jag förstår dig det är en djungel av hudprodukter. Men jag har typ samma problem som du. Jag använder Biotherm Multi Recharge (underbar till vintern) för kombinerad hud och för att inte bli fet i pannan så brukar jag lägga på en primer (min är från Smashbox, eleven.se) Den är helt grym!

  Sen nu har jag köpt en dagkräm från Vichy Normaderm 169kr för att hitta en billigare kräm. Den är nog bra för sommaren.

  Man ska helst ha en för vinter och en för sommar. Jag trivs då jättebra med båda krämerna och kommer göra Biotherm till min vinter kräm och Vichy till sommar ;)

  Sen finns det bra produkter på Body shop där jag jobbar så om du har vägarna förbi falun så kan du komma in och få med dig lite prover på olika krämer =)

  Hoppas du fick lite bra tips iaf!

Leave a Reply

CommentLuv badge