Posted by Wysteriia februari - 20 - 2012 18:54 1 COMMENT

Dags att berätta klart om Tallinn resan jag fick göra tillsammans med Daisy Beauty och ett gäng sköna skönhetsbloggare! ;) Under Lördags eftermiddagen så var det dags att bli presenterad för lite Dior och dess nyheter av Emélie från Dior. Vi börjar med lite Christian Dior historia tycker jag! Väldigt intressant tyckte jag! :)

Christian Dior födes 1905 i Granville i Frankrike. Han växte upp i Paris och intresserade sig snabbt för mode och konst! Under 1930-talet så försörjde han sig på att sälja modeskisser. Tack vare finansiären Marcel Boussac så kunde han tillslut öppna sitt modehu på på 30 Avenue Montaigne i Paris och 1947. Modevisningen blev en succé och Carmel Snow sa att: ”This is the New Look”.

Kollektionen The New Look och hans succé öppnade snabbt upp ögonen för Hollywood och Christian Dior var en succé över en natt! Rita Hayworth, Ava Gardner, Marilyn Monroe, Marlene Dietrich, Grace Kelly klädde sig alla i Christian Dior! Marilyn Monroe hade en Christian Dior på sig i sin sista fotosession bland annat!

The New Look erövrade världen och satte Dior på världskartan. The New Look står för kvinnlighet, glamour, chic och självsäkerhet.

1957 gick Christian Dior bort men hans modehus har levt vidare! Om ni klickar er in här så kan ni se Diors vår/sommar visning som är helt underbar! Lyx, Lyx, Lyx och vilka klänningar! Tänk om man hade haft några av dom i garderoben :)

Detta var såklart inte allt vi pratade om under vårt möte med Emelie från Dior så det kommer fler inlägg om Dior, var så säkra! ;)

 

 

 

Tags : , Bloggevent, Mode.

En Kommentar till 'Lördagseftermiddagen i Tallinn – Dior – The new look.'

Leave a Reply

CommentLuv badge