Recension: Ultimate anti-aging hand cream från Paula´s Choice.

Recension: Ultimate anti-aging hand cream från Paula´s Choice.

Tidigare har jag nämnt att jag skulle testa denna handkräm från Paula´s Choice och nu känner jag att det är dags för en recension. Dessvärre ingen positiv sådan från min sida..

Om produkten: Denna handkräm ska fördröja åldersrelaterade tecken som bruna fläckar, torr hud, sprucken hud och ska passa alla hudtyper. Denna handkräm ska appliceras dagligen på rena och torra händer samt efter behov som tex. efter handtvätt eller om man svettats kraftigt. Denna handkräm ska klamra sig fast vid huden och hålla känslan av att dom är återfuktade hela dagen!

Denna bilden är tagen efter att jag använd handkrämen flera veckor. Jag blev torrare än jag någonsin varit och då har jag inte gjort något annorlunda förutom att jag använt denna handkräm från Paula´s Choice istället för andra.

Jag tycker absolut inte att denna handkräm ”klamrar sig fast” och gör så händerna känns återfuktade hela dagen. Jag har liksom aldrig riktigt känt att mina händer har varit återfuktade när jag använt denna!

Jag trodde hela tiden att det kanske var kylan som gjorde att mina händer sämre än vanligt men när kylan försvann så fortsatte mitt problem med att ha galet torra händer! Ibland kändes det nästan som att dom var så torra så det gjorde ont! Jag har aldrig upplevt något liknande med mina händer! Dom kändes aldrig återfuktade och ju längre tiden gick desto torrare blev mina händer, huden stramade och dom såg absolut inte unga ut, snarare äldre än innan. Tillslut insåg jag att mina händer kommer fortsätta vara torra om jag inte slutar med den och nu när jag slutat använda den så känns det genast bättre igen även om mina händer fortfarande är lite torra men inte alls som under perioden med denna handkrämen!

Denna produkt ska även vara 100% doftfri vilket den inte är, något av innehållet i produkten ger ifrån sig en doft.

Tyvärr fungerar inte denna alls för mina händer, snarare så fick jag torrare och äldre händer än unga och återfuktade.

Jag funderade lite på hur detta kunde komma sig och eftersom jag inte är så duktig på alla långa och svåra ingredienser som finns i produkter så försökte jag hitta något som var uttorkande i denna produkt men lyckades inte googla fram något, om det är någon som är duktig på sånt utan att behöva söka så gå gärna in här och läs om innehållet och berätta om det finns någon ingrediens som kanske inte är så bra!

Det jag hittat är i alla fall om sista ingrediensen som nämns:

Phenoxyethanol – ”I säkerhetsinformationen om phenoxyethanol kan man läsa att det är kraftigt ögon- och hudirriterande samt är farligt vid förtäring, inandning eller upptagning genom huden.” – källa. ”dödar hudvänliga bakterier, kan orsaka allergi, är inte rekommenderad att använda, minskar bakterier i krämen.” – källa.

Det kanske kan vara boven till att jag upplever denna produkt som jag gör? Jag kommer i alla fall aldrig mer använda denna hand krämen.

*Edit: Frida sa det mest uppenbara av allt som jag inte ens förstår att jag reflekterat över! Vatten står ju som första ingrediens…vatten torkar ut!

5 svar på ”Recension: Ultimate anti-aging hand cream från Paula´s Choice.

    1. Herregud så smart du är Frida!!! Hahaha! Jag har stirrat för mycket på alla ingredienser att jag missat det mest uppenbara! TACK! :)

  1. Om du vill ha riktigt mjuka och lena babyhänder så måste du testa the body shops hand butter, luktar inte jättegott (luktar rosor) men fungerar satans bra. Smörjer in varje kväll och vaknar upp med riktigt mjuka händer :D

  2. Låter som hudens barriärskydd blivit skadat (det kan den bli om man utsätter den för mycket kyla, hett vatten, alkohol och starka kemikalier i tex tvättmedel).
    Halten fenoxyethanol är så låg så den bör inte huden märka av alls, dessutom består alla skönhetsprodukter (förutom oljor och vissa serum) av 80-90% vatten så det är inte heller det som är problemet. Skulle kanske kunna vara solskydden zinkoxid och titandioxid, då dessa kan spöka om man har väldigt känslig hy, men då brukar det mer handla om plitor och inte torrhet. Skulle kanske oxå kunna vara dåligt formulerade silikoner. Jag tycker definitiv att du ska dela din kritik med Paulas Choice, det kan röra sig om fabrikationsfel på den tillverknings-batchen som du fått ta del av, om inte annat kan du kräva en förklaring till varför produkten definitiv inte lever upp till det den påstår.
    Kram

    1. Svar till Johanna: Åh tack för all information! Önskar jag vore lika kunnig när det kommer till hudvård och ingredienser men det är väl tur att andra kan :) Jag har såklart tänkt maila dom och berätta hur jag upplever produkten då jag aldrig upplever händerna återfuktade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *