Dag 2 i Paris – Promenad vid Trocadero, Eiffeltornet och besökte louvren!

Dag 2 i Paris – Promenad vid Trocadero, Eiffeltornet och besökte louvren!

På fredagen så började vi med att David fick bestämma vilket håll vi skulle gå från hotellet vilket resulterar i att han vill gå bort från stan och det håller Eiffeltornet låg åt…;) Slutade med att jag blev rätt grinig eftersom jag tyckte det hela var totalt ologiskt och ville gå bort mot Eiffeltornet ;) haha! Efter många om och men så hamnade vi i alla fall vid Eiffeltornet men herregud vilken omväg vi tog..haha :) Hade nog varit jätteroligt men det var så varmt så vi blev ganska trötta av den promenaden ;)

Vi hade tänkt åka upp i Eiffeltornet men väl där så var det världens kö så vi ångrade oss rätt snabbt och tog en promenad efter Seine och tänkte gå ned mot Louvren men vi insåg tillslut att det nog var lite väl långt att gå och hoppade på en buss istället ;) haha!

Väl inne på Louvren var vi ganska lost båda två. Så stort det var! Tre olika avdelningar med X antal våningar! Det slutade med att vi mest kollade på den Egyptiska avdelningen som jag fann mest intressant och sen gick vi självklart bort och tittade på Mona Lisa :) Kändes som ett måste när man ändå var på Museet som hon fanns på ;)

Sen hem och vila lite och fixade om oss. För första gången på jag vet inte hur länge så kände jag mig faktiskt riktigt fin på kvällen :D Det var verkligen inte igår! Kul med en snyggdag för en gångs skull :) Vi käkade mat på Le Touring som hade god mat men en snurrig servitris ;) Efteråt tog vi en promenad tillbaka till hotellet i underbart sommarvärme och avslutade med en drink på hotellet :)

Riktigt bra dag och är ni intresserade av historia så kan jag verkligen rekommendera Louvren :) Den Egyptiska delen var amazing! Så jäkla synd bara att all information typ stod på franska :( Riktigt dåligt av Louvren som tydligen är världens mest besökra museum..borde dom inte ha lite fakta på engelska då också? :(

Riktigt varm och mysig dag i alla fall :) Saknar den där värmen <3

10 svar på ”Dag 2 i Paris – Promenad vid Trocadero, Eiffeltornet och besökte louvren!

  1. Har alltid velat åka till Paris, hur gick det att klara sig med engelskan? Har hört att fransmännen vägrar att prata engelska och håller sig bara till franska?! ;-(

  2. Ohh Louvren….Blir lite avis måste jag säga speciellt när du lägger upp bilder på mumier och Kadesh avtalet…..Riktigt häftigt. Ni ser ut att haft det bra.

  3. Åh vad mysigt att komma iväg på en resa, bara ni. Jag har en ”min karl och jag ska:” lista som jag ska följa så fort jag hittar mig en karl, och han är villig att följa med runt om i världen. Man glömmer oftast bort Europa när man ska lyxa sig utomlands :) Men inte ni :) Kram

    1. Jag hade två med mig i sminkväskan och kommer inte riktigt ihåg vilken det var jag använde men antingen Nivea Ideal Finish i nyansen Nude eller Max Factor Xperience i nyansen Fair sugar cane! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *