#dbpalma – konferensdagen!

#dbpalma – konferensdagen!

Untitled-1

L’Oréal var med oss i Palma och presenterade nyheter från Essie, L’Oréal och Maybelline! Några av nyheterna har jag fått med mig hem så ni får hålla utkik efter någon liten tävling hos mig här framöver ;) Det roligaste denna gången var nog att faktiskt alla nyheterna känns intressanta att hugga in på sådär efter första intrycket! :)

_MG_3939

Annica Joensuu från SHR var på plats och pratade lite om hudvård, så intressant och jag önskar hon hade haft mer tid att prata på! Visste ni förresten att vem som helst får öppna en hudvårdssalong och börja göra behandlingar? Utan utbildning! Jag hade ingen aning om detta och trodde man fick lov vara utbildad till tänderna för att få öppna eget! Så för att vara på den säkra sidan om ni ska på salong och göra en behandling och inte vill bli felbehandlade, kolla upp att personen du går till är Auktoriserad Hudterapeut och medlem i SHR!

Annica tog upp så mycket intressant att jag nog faktiskt kommer ta upp en del av punkterna i egna inlägg! Älskar att jag fått lära mig lite mer om hudvård då detta inte är ett av mina starkaste ämnen! :)

_MG_4012_MG_4018

Emma var på plats och berättade om L’Oréals nya hudvårdsserie Skin Perfection men eftersom jag hellre pratar om alla nyheterna i inlägg för sig så tänkte jag vissa detta som Emma även pratade om innan sin presentation. Detta är alltså en liten tidslinje på hur lång tid och hur dom går tillväga från Koncept till butik med en produkt! 1-3 år tar det att lansera nya idéer och koncept, helt galet vad länge dom jobbar med detta! Otroligt intressant att lyssna till! :) Sen jobbar dom självklart inte bara med en lansering åt gången utan jobbar med olika lanseringar i olika steg på tidslinjen :) Eller är det bara jag som tyckte att detta var jätteintressant? ;) haha! :D

_MG_4053

Vi fick berättat för oss hur Maybelline startade. Med en kärlekshistoria såklart! Mabel var kär i Chet, Chet var kär i någon annan, Mabel kommer på att hon ska fånga Chet genom att ta sot från oljelampan och måla sina fransar mörkare! Mabels yngre bror, Thomas L Williams, hjälpte henne senare genom att blanda vaselin med koldamm och vips så var den första (i alla fall bland dom första?) mascaran född! Och det var ju en kärlekshistoria, jo för ett år senare så gifte sig Mabel med Chet! ;) 1915 så startade Thomas L. Williams företaget Maybelline och namnet kommer från Mabel + Vaseline = Maybelline!

_MG_4103

Efter presentationen med Maybelline nyheterna så fick Emma sitta modell när några av nyheterna skulle visas på :) Sminkade gjorde Sandra Öjeland på plats och här har hon visat en grym eyeliner gjord med eyelinernyheten: master Graphic!

_MG_4098

Även Christine Deckert som jobbar för Daisy Beauty fick ställa upp som modell för Sandra Öjeland och bli sminkad i några av nyheterna från Maybelline :) Ögonskugga och läppkritan (ny kärlek för mig!) har hon bland annat använt och jag kommer visa dom mer i ett eget inlägg :)

En otroligt intressant dag och vi fick inte enbart lära oss om produkter utan om så mycket runt omkring vilket i alla fall jag tyckte var grymt roligt! :) Inlägg om alla nyheterna, ni ser dom smått högst upp i inlägget, kommer också såklart! ;)

* Short translate: The best presentationday ever!

Ett svar på ”#dbpalma – konferensdagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *