Idag har jag matat renar hos Renbiten

Idag har jag matat renar hos Renbiten

Idag har jag matat renar hos Renbiten

Jag har gjort en liten bucket list för 2018, och en av sakerna på listan var: fota renar. Och nu har jag både fotat dom, matat dom och fått klappa lite försiktigt på en av dom. Haha :) Den tama sorten såklart! Jag har inte varit ute och matat vilda renar, haha! :) Jag & Johanna åkte upp till Renbiten för att vara med när renarna matades och fick själva prova att mata dom med händerna. Dom åt dock hellre från backen eftersom dom sorterade ut allt i laven som dom inte ville äta, typ alla barr! Det var i alla fall jätteroligt och vi hade turen att det bara var vi som var inbokade på turen idag så vi fick renarna för oss själva! :D

Så dissad! Haha!
Inte lika dissad längre, haha :D

Tyvärr (ja om man tänker ur ett fotoperspektiv) så var det stark sol och inte ett endaste moln på himlen. Riktigt jobbigt fotoväder alltså & bilderna blev sissådäääär. Jag har dock en tanke att åka tillbaka till sommaren och följa med på turen ”vandra med renar”, eller någon annan av alla turer dom erbjuder, då dom tar med sig några av de tama renarna på en liten vandring. Så jag tänker ju såklart = nytt fototillfälle ;)

Vore ju coolt att hitta på de vilda renarna uppe på fjället, förstå drömbilderna! Men jag har inte något tillräckligt bra teleobjektiv för att kunna hålla mig på avstånd och inte störa känns det som.

Renbiten erbjuder x antal olika aktiviteter med de tama renarna både under vintern och sommaren, ni kan läsa om dom på deras hemsida Renbiten :) Lätt värt att betala 140sek för att få komma så här nära renarna i alla fall och få sig en liten historielektion :)

Efteråt tog vi en omväg hem, vi körde över Norge! Haha :) Så vi har varit utomlands idag också ;) Så rofylld dag! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *