Ivoire Balmin.

Ivoire Balmin.

Balmin lanserar i slutet av september en ”gammal” nyhet – Ivoire Balmin!

Detta var en av de mest eftertraktade dofterna på 80-talet och den sista doft som lanserades av Pierre Balmin. Namnet på parfymen fick sitt namn efter en skönhet som gick ned för trappan i Paris operahus i en blek elfenbensfärgad sidenklänning som Pierre lade märke till.

Balmin har uppdaterat parfymen lite men utan att ”förråda” den. Den nya Ivoire beskrivs som en grön blommig chypre.

Topnoter: Apelsin, Mandarin, Viol blad
Hjärtnoter: Jasmine, Ros, Galbanum, Ylang, Peppar
Basnoter: Patchouli, Vetiver, Cederträ, Vanilj

Eau de parfum 100ml 895:-
Eau de parfum 50ml 595:-

Detta är en parfym som behöver ”landa” lite på mig då jag tycker att den doftar väldigt starkt och väldigt mycket tvål till en början. När den har börjat lägga sig så kommer det blommiga i doften fram! En väldigt mild blommig doft som känns väldigt ”vuxen”. Och med det så menar jag att den är inte sådär tjejigt söt i doften även om det är en blommig doft. Väldigt behaglig att bära faktiskt när den lagt sig ”till rätta”! Jag hade nog dock inte haft denna som första handsval när det är dags att köpa nya parfym.

Vad tror ni om doftnoterna? Låter det som något som faller dig i smaken? :)

3 svar på ”Ivoire Balmin.

  1. Hej! Jag har en fråga, vet du någon bra foundation/tonad dagcreme/bb-creme som är bra om man har blandhy med lite problem med finnar och orenheter? Jag är livrädd för att köpa en foundation som ger finnar, känns som att det är många som är feta. Tacksam för svar.

    1. Om du har problem med finnar så kanske en mineralfoundation kan vara något? Tex: http://tikei.se – tycker själv dom täcker väldigt bra.

      Annars har Benecos ett mineralpuder som ska hämma inflammationer och passar kombinerad och fet hy: http://www.allice.se/benecos-m-11.html

      Jag har inte testat så många BBkrämer ännu men har 3 här hemma som ska testas så recensioner kommer på dom! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *