Kicki Norman berättade om tidningen, sajten och att leva sin dröm.

Kicki Norman berättade om tidningen, sajten och att leva sin dröm.

Efter frukosten på Lördagen i Tallinn så startade vi dagen med att Kicki berättade om sin jobbkarriär bland annat.

Jag hade nog kunnat lyssna på Kicki och hennes liv ett bra tag för det var så otroligt intressant! Vart hon jobbat, att hon blev utbränd, har prestationsångest (jag vet en till, därav ännu mer intressant!), hur man stressar ner, tar reda på vad man vill, hittar sin intuition, hur hon startade sajten Daisy Beauty och hur det sedan blev en tidning! På första bilden ser ni hur kommande omslag på Daisy Beauty kommer se ut på ett ungefär, ser ni vem det är? Kenza såklart ;) Hon är ju så vacker så man smådör lite.

Kickis presentation är något jag önskar att ni alla kunde ha fått lyssna till och ta del av för hon tog upp många viktiga punkter. Jag har känt väldigt mycket på senaste att jag vill läsa mer böcker (jag läste mycket böcker ”förut i tiden”) bland annat för att förhoppningsvis kunna stressa ner men eftersom jag är ganska stressad inombords så tar jag mig kort och gott inte tid. Jag blir ju stressad av att försöka köra igenom ett Yogapass, det säger väl allt..haha :) Dålig cirkel. Men vi fick med oss Kicki Normans egna bok ”Väninnorna och Kung Carl” så den ska jag banne mig sätta mig ner och läsa! Det är btw Kickis fötter på omslaget ;) Dom fotade om hela omslaget eftersom Kicki var missnöjd med skorna & nagellacket på första bilden så Kicki fick vara modell :)

Andra bra saker som Kicki tog upp som jag verkligen ska försöka tänka på är att Acceptera att olika delar av mig vill olika saker men att försöka få dessa olika delar att komma överens om vad jag ska göra. Jag känner mig ofta som en väldigt kluven person och kände alltför många gånger igen mig i saker som Kicki tog upp. Jag kan känna ibland att jag lever ett liv en del av mig inte vill leva bara för att alla andra vill ha mig här jag är idag och jag bara vill fly medan en annan del av mig vill leva här jag är idag, köpa hus, lyckas få en stabil inkomst så jag kan bo kvar tack vare allice.se och få det där lugnet inom mig.

Jag är nog en av dom människor jag själv känner som grubblar allra mest. Av att grubbla mår man dåligt (tro mig jag vet!) och Kicki tog upp att man ska prata med sig själv. Säga ut saker högt alltså. ”Är det här rätt jobb?”, ”Är det här rätt man?”, ”varför strular saker och ting?” etc. Nu kommer jag inte riktigt ihåg anledningen men man tog in frågorna på ett annat sätt om man sa dom högt så man hörde dom istället för att grubbla på dom tyst i huvudet.

Det kändes som hon verkligen satte igång tankeverksamheten hos mig och jag uppskattade denna presentation väldigt mycket! Så Tack Kicki!

 

5 svar på ”Kicki Norman berättade om tidningen, sajten och att leva sin dröm.

  1. Ja du är allt en liten grubblerska *hihi* . Men det är faktiskt inte alltid lätt att veta vad man vill / är bäst. Man får försöka följa hjärtat och hjärnan i nån slags combo :P Men trivas med sitt liv känns ju viktigt iallafall då man bara har ett.
    Kan tänka mej att det där måste varit en intressant presentation ja :)

  2. Väldigt tänkvärt. Skulle vilja ha hört presentationen. Är väldigt klyven inför studenten och vad som ska hända sen. Finns ju bara käppar i hjulen nu känns det som. Får väl se det som en drivkraft antar jag.
    Kramar

  3. Jag känner igen mig alltför väl i att tänka för mycket och vilja olika saker hela tiden. Trodde att nu efter 30 så hade man liksom kommit på plats i livet men det känns inte så tyvärr… Det låter iaf som en jätteintressant föreläsning, kan tänka mig att det var många vettiga saker man fick att fundera över!

  4. Skulle väldigt gärna varit med o lyssnat på denna föreläsning, för jag känner igen mig själv oerhört mycket. Hade extremt höga krav på mig själv när jag var yngre, med tillhörande prestationsångest, men håller jag så sakteliga på att lära mig att jag inte behöver vara perfekt. Jag är ”good-enough”, och det räcker så. Kram på dig! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *