NeuLash, NeuveauBrow och Rapidlash har fått försäljningsförbud!

NeuLash, NeuveauBrow och Rapidlash har fått försäljningsförbud!

Eftersom jag testat Neu Lash och pratat väldigt gott om den så tänkte jag ta upp lite om försäljningsförbudet som blivit infört av dessa produkter! Min första tanke var faktiskt…ja det var ju typiskt..antagligen därför produkten fungerade så bra på mig ;)

Anledningen till att produkterna fått försäljningsförbud är för att dom innehåller prostaglandinanaloger (Isopropyl Cloprostenate (IC)) som används i flera ögonläkemedel! NeuLash är inte ett godkänt läkemedel (det går ju under kosmetik) och därför dras försäljningen in av den enkla anledningen att Neulash är inte ett läkemedel!

Jag har ju använt neu lash och jag lever fortfarande och fick inga som helst biverkningar men man kan få biverkningar av prostaglandinanalogerna som finns i Neu Lash! Vanliga biverkningar som har rapporterats för ögonläkemedel som innehåller detta är klåda, ögonirritation, rodnad av ögonvitan, ögonsmärta, förändring av ögon- och ögonlocksfärg (i det första fallet ökad pigmentering i regnbågshinnan). Så är du en av dom som fått biverkningar av Neulash så är det troligtvis denna ingrediens som varit boven! Ni kan läsa mer här hos läkemedelsverket. Har man fått biverkningar så bör man gå till läkare.

Vad händer nu med Neu Lash?

Det finns inget krav på återkallelse just nu av myndigheterna och Neu Lash kommer ersättsa denna ingrediens med en liknande som är godkänt inom kosmetika i EU, Myristoyl pentapeptid 17.

Försäljning av Neu Lash kommer återupptas om några veckor när ingrediensen är ändrad!

Här har ni Neu Lash pressrealese.

6 svar på ”NeuLash, NeuveauBrow och Rapidlash har fått försäljningsförbud!

  1. Jag tror inte att det stora problemet med de hormonella ingredienserna är de direkta biverkningarna utan den påverkan de har/kan ha på längre sikt. Prostaglandinanaloger (hormonell substans) har påverkan på cellförnyelse och dna struktur, dvs det kan vara nästa generation som på ett eller annat sätt blir påverkade. Eller många sjukdomar som kommer av hormonell påverkan (det man tänker på först är cancer). Jag vet ingenting om just denna substans men jag vet (är cancerforskare) att man ska vara ganska så försiktig med hormonella ämnen som inte produceras av kroppen naturligt.

    1. Åh tack för upplysningarna! :)

      Hur tror du att det blir när dom byter ut denna ingrediensen..? Jag personligen vet ju ingenting om den :)

    1. Svar till Junitjej: Nej jag vet tyvärr inte än, ska höra med dom som skickat ett prov till mig tidigare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *