Nu har jag testat retarDEX ett tag!

Nu har jag testat retarDEX ett tag!

Nu har jag testat retarDEX i cirka 1,5 månader så det är väl dags för ett litet utlåtande :)

Om tandkrämen: RetarDEX tandkräm med flour stärker tänderna och skyddar mot karies och plack. Även tandkrämen neutraliserar de ämnen som ger upphov till dålig andedräkt. Tandkrämen ger även vitare tänder men den har låg slipeffekt och är skonsam för emaljen. Mint smak.

Vad jag tycker om tandkrämen: Första gången jag testade denna så tyckte jag det var jättekonstigt då tandkrämen inte ”skummar” över huvudtaget som en vanlig tandkräm brukar göra! Mysko känsla! Sen är jag van med jättestark mintsmak och mintsmaken på denna är ganska svag. Men konsistensen och smaken är något som jag vant mig vid men jag hade nog ändå önskat lite mer ”go” i mintsmaken. Tandkrämen lovar vitare tänder men sånt tycker jag är svårt att se om en tandkräm verkligen gör eller inte så det vågar jag inte yttra mig om. Jag känner mig i alla fall ren och fräsch i munnen efter att ha borstat tänderna och det är väl huvudsaken ;)

Om munsköljen: Munsköljen verkar på samma sätt som tandkrämen men är inte smaksatt men om man vill så kan man tillsätta en smaktillsättning som följer med. Kul idé!

Vad jag tycker om munsköljen: Första gången så testade jag utan att smaksätta den men det kändes som jag sköljde munnen med vatten som smakade lite udda. Jag bestämde mig efter det att jag nog ville ha mintsmaken som följde med på påse. Munsköljen fick en väldigt svag mintsmak men det kändes mycket bättre än utan smak! Det jag gillar med munsköljen är att den inte torkar ut munnen på samma sätt som SB12 gör. Ni som testat SB12 förstår nog vad jag menar i alla fall. Jag gillar munsköljen och kommer köra på denna istället för SB12 framöver. Det jobbiga är att den bara säljs på apoteket (tror jag?) så det kommer ta ett tag innan jag kommer ihåg att köpa en ny då jag så sällan har vägarna förbi där ;)

Om munsprayen: RetarDEX munspray ska ha en frisk mintsmak och den behändiga lilla flaskan kan man enkelt ha med sig överallt när man behöver en uppfräschning. Munsprayen ska verka snabbt och är diskret.

Vad jag tycker om munsprayen: Denna har jag lagt i handväskan för snabb uppfräschning vid behov. Jag är dock total tuggumminarkoman så det är sällan jag kommer ihåg att använda den då jag hellre tar ett tuggummi då tuggummi gör så jag känner mig fräsch längre. Munsprayen har en riktigt stark smak och man känner sig genast fräsch men jag tycker inte den fräscha känslan håller i sig speciellt länge. Men väldigt bra att ha sak i handväskan. Kommer dock inte köpa en ny när den tar slut.

Priser: tandkrämen cirka 69kr, 100ml munskölj 49kr, 250ml munskölj för 89kr, 500ml för 149kr och munsprayen kostar 59kr.

Tandkrämen och munsköljen kan jag tänka mig att börja använda för jag inbillar mig i alla fall att jag är fräschare nu än innan men vem vet om det är inbillning eller inte…Jag vet inte ens om jag hade speciellt dålig andedräkt till att börja med nämligen ;) Jag har dock total fobi för dålig andedräkt så använder gärna dessa produkter då dom ska motverka problemet till att man får dålig andedräkt och inte bara kamouflera problemet men munsprayen känns för mig onödig.

Ett svar på ”Nu har jag testat retarDEX ett tag!

  1. Jag provade denna hemma hos en kompis och den smakade verkligen inte gott! Mer som att få kallsup i en pool!! Sköljer mkt hellre med något som smakar gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *