Ny kamera: Olympus E-PL7

Ny kamera: Olympus E-PL7

Olympus E-PL7

Olympus E-PL7

Jag har tänkt så många gånger att jag ska köpa en till kamera som är mindre och smidigare än min Canon 7D och äntligen har jag gjort något av dessa tankar! Jag har köpt en Olympus E-PL7 med tillhörande 14-42 EZ Pancake objektiv! Detta är en mindre systemkamera så jag kan fortfarande utveckla fotandet med denna kameran genom att köpa andra objektiv om jag känner att det behövs!

Min Canon 7D är så otroligt tung att gå och bära på och jag har ofta hela kameraväskan med mig utifall jag vill byta objektiv men jag känner att det finns många tillfällen då jag behöver en mindre kamera som funkar och är enkel att ha med sig! Som vid bloggevent, fester, häng med vännerna eller om jag helt enkelt inte har plats att ta med min Canon 7D egeeeentligen. Så många gånger som jag släpat med mig den ”just in case”…

Olympus

Snygg design

Jag valde att köpa den vita på grund av att jag kort och gott tyckte den var finare än den svarta…;) Jag hoppas jag ska hitta ett fint kamerafodral som den passar i så jag förhoppningsvis inte hinner smutsa ner den! Otroligt snygg design på denna kamera!

Olympus

Vridbarskärm

Ett plus med Olympus E-PL7 är att den har en vridbarskärm! Man kan enkelt vinkla skärmen efter behov samt vända den framåt så den blir en optimal selfiekamera ;)

Jag har bara testat Olympus E-PL7 en gång än så länge och fotade mest med inställningen Auto eftersom jag inte lärt mig att hitta hur jag ändrar alla inställningar än, jag har bara kommit på hur jag ändrar slutartiden än…haha! ;) Jag ska i alla fall lära mig att fota manuellt då det är det jag föredrar när jag fotar! Jag tänkte göra ett inlägg sen med exempel på bilder som jag tagit med denna lilla sak! Jag tror inte att den kommer kännas lika bra som min Canon 7D eftersom det är väldigt stor skillnad på dessa kameror men jag tror den kommer vara perfekt som vardagskamera för mig och som nödlösning till bloggbilder vid behov!

Olympus E-PL7 har inbyggd WiFi

Detta var också något som gjorde att denna kameran lockade! Den har inbyggd wifi så jag kan föra över bilderna direkt till mobilen om jag vill vilket kommer vara peeeerfekt när jag är på bloggevent! Jag har dock inte tagit reda på hur jag gör detta ännu, men jag ska se om jag lyckas ;)

Jag tänkte göra ett inlägg med exempelbilder och vad jag gillar / inte gillar med kameran tids nog så fort jag har lyckats lära mig den lite bättre! Jag kommer ha med mig den till Stockholm i helgen så jag får träna på att använda den och förhoppningsvis lära min inställningarna bättre!

Min första känsla är i alla fall att jag är nöjd med mitt köp! :) Tror det kommer bli en suverän vardagskamera och jag ser framemot att inte behöva släpa med mig kameraväskan på bloggevent och fester framöver ;)

Jag köpte min på netonnet men den finns hos siba och scandinavianphoto.se också fortfarande! Verkar vara slutsåld på de flesta ställen annars!

2 svar på ”Ny kamera: Olympus E-PL7

  1. Ååååh fy fan vad den verkar najs! Har varit sugen ett tag på att köpa en kompaktare kamera för att fota bättre till bloggen, kanske filma något osv så hoppas verkligen du skriver mer om denna kameran. Älskar att den har wi-fi, så jävla praktiskt! Annars blir det mest att jag fotar med telefonen för vem orkar bråka med sladd och så….inte jag iaf!

  2. Ååååh fy fan vad den verkar najs! Har varit sugen ett tag på att köpa en kompaktare kamera för att fota bättre till bloggen, kanske filma något osv så hoppas verkligen du skriver mer om denna kameran. Älskar att den har wi-fi, så jävla praktiskt! Annars blir det mest att jag fotar med telefonen för vem orkar bråka med sladd och så….inte jag iaf!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *