Recension: Facefinity All day Flawless 3 in 1 foundation från Max Factor.

Recension: Facefinity All day Flawless 3 in 1 foundation från Max Factor.

Jag snubblade över denna foundation förut när jag var i Stockholm och passade på att köpa med mig ett ex. hem eftersom den var på kampanjpris!

Om produkten: Detta är alltså en 3 in 1 produkt som ska fungera som primer, concealer och foundation! Den finns i sju nyanser och jag gjorde som jag brukar och tog med mig den ljusaste nyansen ut ur butiken!

Primern ska vara baseras på Max Factors Flexihold-tekonologi som ger forumulan i denna produkten förmågan att elastiskt följa hudens rörelser men samtidigt göra så att hållbarheten inte försämras. Denna primer har även en utslätande effekt på huden och ger en perfekt bas.

När man använder denna och punktapplicerar den så får man en optimal täckning till att trolla bort mörka ringar under ögonen eller rodnader och ojämnheter. Precis som med en concealer!

Denna foundation innehåller SPf20 och ger medium till maxtäckning. Foundationen har ett oljebaserande mikrofilter som ger dig en matt hy. En smart lösning på foundation som ger dig täckning utan att göra ett målat uttryck och du slipper att bättra på makeupen under dagen, matt och täckande.

Light Ivory applicerad på min handrygg.

Min åsikt om produkten: Jag brukar alltid få lov köpa den ljusaste nyansen när det gäller foundations men Light Ivory blir faktiskt för ljus på mig! Något för er som är mer blekfis än mig alltså!

Jag använder ju dock gladeligen denna i alla fall! Jag är hellre snäppet för ljus än att jag har en foundationrand åt andra hållet ;) Men nästa gång ska jag se om någon nyans passar mig lite bättre alt. köpa denna ljusa + en mörkare och blanda till en egen nyans!

Primer, Concealer och Foundation i 1! Jo men det tycker jag helt klart att den lever upp till! Även om jag ska erkänna att jag gärna lägger en primer under ändå men concealer kan jag absolut hoppa över eftersom den är så grymt täckande! I´m loving it! Denna lever verkligen upp till dom kraven jag har på en foundation: täckande, blir ej kakig och har en bra hålbarhet!

Pris: 165kr
Betyg: 5/5
Köpa igen? Ja! – Ny budgetfavorit!
Finns att köpa här: Åhlens till exempel

9 svar på ”Recension: Facefinity All day Flawless 3 in 1 foundation från Max Factor.

    1. svar till lotta: Jag använder alltid puder men jag blir inte blank av denna och jag kan ha problem med tzonen annars :)

  1. Jag köpte light ivory och warm almond och blandar till min nyans :-) är jättenöjd med Face Finity, dock får jag lägga concealer under ögonen då den ej täcker mina mörka ringar tillräckligt bra, men annars en mycket bra produkt :)

  2. Jag köpte oxå den här, för ett tag sen och det är nog bland de bästa foundations jag har. Jag har nyansen Warm Almond. Riktigt nöjd med den.

  3. Den där är så himla bra! Den är min räddare i nöden då min hy senaste månaderna plötsligt fyllts av blemmor och finnar som jag aldrig haft tidigare. Den täcker ju verkligen allt utan att kännas som en tung mask som vissa andra heltäckande foundations gör. Älskar den jag med!

  4. Perfekt täckning och allt! Var verkligen en favorit tills jag upptäckte att den mörknar och blir orangeaktig allt eftersom timmarna går. Jag har light ivory, ingen annan som märkt av samma problem?

    1. Svar till Elin: Detta beror på att denna foundation för något som man kallar ”oxiderar”..Jag vet inte riktigt varför en del foundations gör detta och det är alltid olika från person till person. Foundationen blir alltså mörkare under dagen! Det är för att en del foundations reagerar med dina naturliga oljor i huden. Därför kan det vara bra om du känner dig lite blek när du applicerat founation, då den kommer bli mörkare med tiden. Jag har läst att primer kan motverka detta på en del så testa att ha en primer under?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *