Recension: Footner. (Varning för äckliga bilder på fötter! ^^)

Recension: Footner. (Varning för äckliga bilder på fötter! ^^)

Om footner:

Footner Exfolating Socks (annonslänk) är engångssockor som innehåller bla AHA-syror och mjölksyra. Ämnen som även förekommer i andra produkter inom hudkosmetik och hjälper till att sätta igång den naturliga processen att avlägsna död hud från den levande huden. De verksamma ingredienserna påverkar det protein som fungerar som ett lim mellan den friska och den föråldrade huden samtidigt som huden återfuktas och vårdas av ingredienser som aleo vera, kollagen och gurkextrakt.

Dessa engångssockor trär man på fötterna och låter dom verka i 60 minuter och efter 3-5 dagar så börjar effekten märkas genom att hudförhårdnader och död hud börjar lossna från fötterna. Detta är en process som pågår i ytterligare 7-10 dagar och efter cirka 2 veckor är fötterna mjuka och lena som babyfötter! Denna effekt ska vara i 2-3 månader.

Jag gör aldrig något med mina fötter så jag såg faktiskt framemot att testa footner! Mina små fossingar kunde behöva en behandling om man säger så ;) Filar aldrig, smörjer inte in dom eller gör något öht med mina stackars fossingar! Jag gjorde behandling 13:e mars! Och dom där sockorna skulle nog en jätte kunna ha på fötterna ;) Nästan i alla fall…;) När jag var på Hud&Kosmetik mässan i Stockholm så fick jag tipset om att man kan trä ett par vanliga strumpor över så dom sitter bättre på fötterna. Kanske hade varit något för mig! Dom små påsarna innehåller en vätska som efter 1 timme är helt borta! Så var försiktiga när ni klipper upp påsarna så ni inte häller ut innehållet.

Efter cirka 5 dagar:

Mysigt va? hahaha ;) Huden fullkomligt släppte!! riktigt äckligt och jag vågade inte gå omkring utan strumpor för då hade vi haft död hud över hela lägenheten men nu fick jag massa död hud i strumporna istället vilket iofs i min värld var bättre! ;) Man får inte försöka slita bort den döda huden utan ska ”skrubba” bort den med hjälp av en handduk om jag fattade det hela rätt, det var i alla fall så jag gjorde. Det såg ut så här i några dagar innan jag slutade flagna om fötterna. Huden i mitten av foten släppte tillslut också!

Så här såg jag ut innan:

Så här ser jag ut nu (28 mars):

Ursäkta dom dåliga bilderna men försök fota era egna fötter, jag var tydligen inte speciellt vig för att göra det bra ;) haha! Mina fötter är inte lena som babyfötter men jag har helt klart blivit av med mycket av mina förhårdnader som jag haft på häl/stortå även om allt inte försvunnit. Mina fötter känns renare och är helt klart i bättre skick. Jag skulle lätt kunna tänka mig att göra om detta strax innan sommaren för att se om jag blir av med det sista vid hälen/tån inför sommaren.

Inte babylena men i bättre skick, helt klart! :) Så dessa passar mig ganska bra då jag är ganska dålig på att sköta om mina fötter överlag..som sagt..fila fötterna..vad är det? Aldrig gjort…ops ;) haha!

Footner hittar ni på apoteket för 239:-

Inlägget innehåller annonslänkar till apoteket

11 svar på ”Recension: Footner. (Varning för äckliga bilder på fötter! ^^)

 1. Åhh så ljuvligt! Jag misshandlar mina fötter och river bort stora, tjocka flagor när jag tycker att de är för hårda! De kan vara upp til tre-fyra mm tjocka! Jätteäckligt :P Och inte så bra för fötterna!

 2. Du är inte ensam om att inte fila fossingarna * oops!*
  Hade nästan velat testa en sån där nångång, innan sommaren maybee..

 3. Men what… lossnar skinnet sådär bara?
  Jag har som tur är inga problem med mina fötter, så jag tänker inte testa den. Såg reklam om den på teve och blev bara lite fascinerad över de små sockarna man skulle ha på :)

 4. Ooh detta låter kanon, mina fötter har pansarhud ;)
  Kunde du inte filmat samtidigt som du försökte fota dina fötter – det hade nog varit skojj att se ;)

  kramis påre

 5. Ahhhh, måste nog testas inför sommaren här också. Även om det såg lite läskigt ut så vore det trevligt att få lite mjukare fossingar. :)

  (Dribblade bort min förra kommentar så nu blir det risk att det blir dubbelt. Hummm… teknik.)

 6. Pingback: Footner |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *