recept: köttbullar ala viktväktarna.

recept: köttbullar ala viktväktarna.

Nej jag är ingen matfotograf som sagt, haha!

köttbullar, 6 poäng per portion. (för potatis, fetaost och majs måste man lägga till poäng)

Du behöver: 500g mager nötfärs, 1 liten gul lök som är hackad, 2 pressade vitlöksklyftor (jag brukar dock ta 4, hehe), 1 och en halv msk hackad dill, 1 ägg, 1 tsk worcestershiresås, 2 msk tomatpuré, 2 tsk flytande margarin, 2 msk mangochutney, salt och peppar.

This is how you do it: Blanda färsen med lök, vitlök, dill, ägg, woecestershiresås, tomatpuré, salt och peppar. Under tiden värmer du ugnen till 200 grader. Fukta händerna och forma färsen till köttbullar. Lägg dem på en fuktad skärbräda. Bryn några köttbullar i taget i margarinet i en stekpanna på medelstark värme. (jag brukar dock göra dem mer platta..enklare o steka ;P). Lägg köttbullarna i en ungssäker form och blanda över mangochutney och 4 msk vatten. Häll det i stekpannan och låt det fräsa upp. Häll såsen över köttbullarna. Täck över formen och låt körrbullarna bli färdiga i ugnen ca 15 minuter.

Det här är så ruskigt gott och det tar cirka 40 minuter att tillaga, inte alls farligt! En klar favorit bland alla recept jag provat på :) Och yes, jag äter efter viktväktarna och jag känner verkligen varje dag hur gärna jag vill äta godis :I Men genom att äta godis så ”slösar” jag poäng och låter därför bli. (även om jag ibland vill trycka i mig en hel chipspåse) Hoppas att jag ska bli kvitt mitt sockerberoende lite genom att faktiskt få lov tänka poängmässigt vad jag äter!

Ni behöver dock inte oroa er för jag har en ”skräpdag” i veckan ;) Så helt på torken när det kommer till socker o sånt är jag inte..hehe ;)

14 svar på ”recept: köttbullar ala viktväktarna.

 1. sv’ ja hur gott som helst :D tänkte på en sak, vart hittar du alla nya isadora nagellack? jag vill se fler nyheter. vilken hemsida?

 2. Är man söt sugen så är ett bra knep att äta en frukt! Det är socker kroppen vill åt och det bästa sockret är det som kommer från frukterna! Så klarar jag mig:D
  Lyxar till de med fruktsallad istället för chips ;)

  Kramis

 3. Om jag någon gång lyckas ta mig upp till Älvdalen (eller om du kommer ner hit) så får du laga viktväktarköttbullar till mig :P

 4. Min dotter hade det skitkul på Blog Awards 2009, det berodde ju också till viss del på sällskapet.

  Hon gick aldrig på efterfesten eftersom att hon inte hade åldern inne.

  Men de som har fått inbjudan behöver väl inte betala? Vilka bloggare förutom du är det som bojkottar festen?

  Det är bara de som vill gå och som inte fått inbjudan som måste betala, 200 kr den 17 Augusti tror jag det var. Det kostar ju också att hyra ett ställe att vara på, priser kostar pengar m.m. men visst det är inte snällt att ta betalt.

 5. så gott, det ska jag testa! Håller också på att gå ner ett par kilon nu och det går faktiskt väldigt bra men är jag jävligt duktig på näringslära, dietologi och ren banting….. blir så efter ett par år i ätstörningshelvetet :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *