Resultatet av K pour karite hårtoningen…i oskärpa! Sorry!

Resultatet av K pour karite hårtoningen…i oskärpa! Sorry!

Det här är före och efter att jag tonat håret med k pour karité. Tyvärr så blev ju efterbilden i total oskärpa eftersom jag tagit den med självutlösare och såg inte det förrän nu när jag la in bilderna på datorn. Jag har inte borstat ur håret på andra bilden heller utan det är min morgonfrilla ;) haha! Är lite svårt att jämföra resultatet då första är så pass skarp och blixten faller helt annorlunda mot andra bilden…men men.

Jag upplever resultatet som att mycket av det röda som slår igenom i bild 1 finns fortfarande kvar nu, det är ungefär som hårtoningen inte fäst alls i dom röda slingorna jag har kvar efter att jag färgat håret rött tidigare så frågan är ju hur bra den fäster om man brukar färga håret och har hårfärg kvar när man kör denna toning? Denna ekologiska hårtoning ska dessutom bara täcka grått hår till 30% och vad jag kan se så har toningen inte täckt mina gråa till ungefär 0% då alla i luggen fortfarande syns klart och tydligt.

Jag upplever håret i alla fall glansigt och relativt mjukare än vad det var innan. (Har använt k pour karité schampoo och balsam ett tag och mitt hår blev som svinto av dom produkterna)

När man använder denna ekologiska toning så ska man tvätta håret med k pour karité schampoo och gärna använda deras hårscrub innan för att rengöra håret från produkter och silikoner. (jag har använt dom produkterna i cirka 3 veckor innan toningen, recension kommer)

Och ska man tona håret med en brun nyans (gäller bara dom bruna nyanserna) så får man med en saltblandning som man ska ha i håret innan man har i toningen. Det står dock ingenting i beskrivningen om varför man ska göra detta eller om man ska låta håret vara blött efter saltblandningen och innan toningen eller om man ska torka håret…så jag struntade i att torka håret efter saltblandningen pga den bristfälliga beskrivningen…om detta har påverkat toningen på något sätt har jag ingen aning om.

Sedan ska man blanda hårtoningen i en glas eller plastskål & låta det stå i 2 minuter och ha i det i håret. Även här känner jag att k pour karité inte har tänkt speciellt långt eftersom man enbart fick med en plasthandske….ska den andra handen bli totalt nersölad med hårfärg hade dom tänkt? Jag kan i alla fall inte tona håret med bara en hand! Dessutom blandade man ju färgen i en skål och fick inte med någon pensel eller annat verktyg att ha i färgen i håret så jag stod och tog färg direkt på handen och i håret…väldigt osmidigt och det var färg lite överallt när jag väl var klar!

Sedan skulle färgen för min del sitta i 150 minuter…efter 30 minuter började jag tyvärr känna mig rastlös och uttråkad..haha ;)

Denna toningen ska hålla 6-8 tvättar och då den inte täcker grått hår vilket är typ anledningen till att jag tonar mitt hår så kommer jag inte använda mig av denna igen. Dessutom är det lite väl mycket krångel och mycket tid för att ha i en toning som håller så kort tid. Jag tycker att K pour Karité borde skicka med en till plasthandske och en pensel så man enklare kan applicera hårfärgen.

Är man ekomedveten så är säkert detta ett jättebra alternativ men för mig så är det för mycket krångel för att inte ens få bort dom gråa strånen som sagt är anledningen till att jag ens tonar håret.

3 svar på ”Resultatet av K pour karite hårtoningen…i oskärpa! Sorry!

  1. låter krångligt, speciellt om det inte ger så bra resultat. har använt henna lite då och då både svart och röd men tycker det krånglet är värt det :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *