Så här gör jag sår + skotthål.

Så här gör jag sår + skotthål.

När jag gör sår / Skotthål etc så använder jag mig av en kakelplatta, spatel, syntetpensel, svamp, foundation, puder, vax, flytande latex, blod och sminkborttagning med olja + fetsmink som inte syns på bilden!

Jag börjar med att ”gräva ur” vax med spateln.

Rullar den till en liten ”mask” och lägger den där jag vill ha mitt sår eller mitt skotthål. Ska ni göra ett skotthål så rullar ni vaxet till en liten boll istället!Sedan tar ni makeupborttagningen på spateln (annars är det inte lika lätt att jobba med vaxet, vaxet förstörs tan oljan) och mosar ned masken så ytterkanterna lägger sig mot huden och ni får några mm i mitten som står uppåt (nu tycker jag att jag gjorde mitt sår lite litet :/) . Delen som ni inte mosat nedåt där i mitten gör ni en skåra i med hjälp av spateln, ni ser på bilden hur jag menar. Är det mycket olja kvar nu så pudrar ni såret för att få bort oljan! När ni gjort detta så tar ni latex på en liten svampbit och duttar runt såret och någon mm ut på huden! Låt detta torka. Pudra igen!

Sedan tar ni svart + rött fetsmink samt en syntetpensel!

Ni målar i svart i skåran så såret ser djupare ut och lägger rött på kanten omkring såret. Som ni ser så går vaxet inte i min hudton riktigt, ser det ut såhär så kan ni lägga foundation försiktigt kring såret så det går ihop mer, pudra sedan.

Sedan lägger ni i blod i såret! :) Jag använder ”gammalt blod” som är mer mörkrött :)

Här har jag lagt en ljusbas (över sminket jag redan hade på mig så det blev sådär, haha) samt målat med mörklila ögonskugga under ögonen, kindskuggan etc samt förberett mitt skotthål! ;) Tog vaxet som jag gjort till en boll och sedan olja (makeupremover) på spateln och tryckte ut kanterna mot huden! Sedan tog jag baksidan av en pensel och gjorde ett hål så vaxet liknar en ”krater”. Glömde tyvärr ta kort på detta steget :/ Sedan gjorde jag precis som med såret på handen.

Snygg jag blev va?! ;)

Detta är min första halloween som makeupartist så det ska verkligen bli superkul på lördag!! :D Detta är bara andra gången jag jobbar med vax & sår så därför ville jag pröva på lite idag inför halloween ;) Blir nog att pröva min halloween sminkning som jag ska ha på fredag ;)

Då har ni fått se lite hur jag går tillväga när jag gör sår, har ni några frågor så ska jag försöka besvara dem så gott jag kan!! ;)

33 svar på ”Så här gör jag sår + skotthål.

 1. Riktigt nice smink, visst är det skit kul att göra sår och dyl. Fick göra lite sånt en gång till något skolprojekt åt en vän. Skulle se ut som om jag satt och skar mig själv så vi hade en massa fejkblod över allt hehe.

  SV: Tack, ända nackdelen är att halva sverige verkar ha köpt sånna, iaf inom bloggvärlden. Hehe.

 2. Om jag är rastlös? Jisses… det kryper i kroppen på mig.. hehe. Ja, jag kanske kan komma nån dag nästa vecka om du inte är allt för upptagen? Fast det beror lite när jag kommer åka ner till Linköping också. Men det löser väl sig :)

  Sa ju att penslarna var billiga ;) Vad duktig du är som kan laga trovärdiga sår och skotthål :)

 3. Grymt coolt.. =) föresten, glömt att skriva grattis här, gjorde det bara på facebook.. så grattis lite senare här, men men.. ;)

 4. Tjena tjejen! Fan va nice kulhål du gjort ;)
  Tänkte höra med dig om du har lust att visa lite hur man kan sminka svarta tårar.
  Vet att det va en tjej på Orr&Stuffe visningen på harrys som hade så om du kommer ihåg? :D
  Vet inte riktigt hur jag ska göra ;)
  kram

 5. Fan vad fränt! Om jag ändå var duktig på sådant och hade saker hemma… Jag vet inte hur jag ska fixa mig till Halloween, får se om jag får till något över huvudtaget. Nästan så man borde gå en sminkkurs någon gång, haha. Riktigt snyggt! =)

 6. Riktigt coola sminkningar, vad heter vaxet du använder och var kan man köpa det?
  Tänkte skrämma massa barn på Halloween :D

 7. Skön halloween inspiration! Vad är det för skillnad på vax och flytande latex? Jag har köpt färdiga skotthål men vet inte hur jag ska dölja kanterna på bästa sätt. Latex eller vax?

  Tacksam för svar. :)

 8. Ååh så häftigt, vad har du för flytande latex? Har försökt hitta något som ska fungera bra o det ända ja har hittat har det stått att det är farligt att ha på huden o bara andas in är farligt… :/
  Linda :)

  1. Svar till Linda: http://www.mapont.se :) Latex är inte bra att ha på huden eller andas in, det är jättestark doft på det hela nämligen men man luktar ju inte direkt på det ;) Lukten försvinner när det stelnar! Är man allergisk mot latex så ska man självklart inte använda det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *