Sponsrat inlägg: Recension Philips Lumea Precision Plus SC2008 IPL laser för hårborttagning!

Sponsrat inlägg: Recension Philips Lumea Precision Plus SC2008 IPL laser för hårborttagning!

Philips Lumea Precision Plus SC2008 IPL laser för hårborttagning har jag använt dom senaste veckorna och tänkte nu komma med en recension! :)

Först lite information om Philips Lumea Precision Plus SC2008:

Philips Lumea Precision Plus SC2008 fungerar mot hårborttagning genom att IPL – Intense Pulsed Light – sänder skonsamma ljuspulseringar ned i hårsäcken och tack vare denna ljuspulsering så lossnar hårstrået naturligt och håråterväxten förhindras men den avtar inte permanent!

Philips Lumea Precision Plus kan användas som hårborttagning vid bikinilinjen, benen, ansiktet och i armhålan! Själva produkten i sig är sladdlös (laddare medföljer) och har fem olika justerbara ljusinställningar som man ska anpassa efter sin egen hudton och hårfärg, all information om detta står i Quickstart guiden som medföljer.

Hur använder man Philips Lumea Precision Plus SC2008?
Man börjar med att ladda apparaten (vore ju dumt att glömma detta!) och raka det/dom områden som du har tänkt att behandla! Applicera korrekt munstycke för den kroppsdel du tänkt behandla. Anpassa intensiteten efter din hudton/hårfärg (står som sagt i Quickstart guiden om detta) och placera apparaten i 90 graders vinkel mot huden, munstycket och säkerhetsringen ska komma i kontakt med huden. På baksidan av apparaten så finns en lampa som börjar lysa som visar att apparaten kan användas.

Efter behandlingen så ska man inte utsätta det behandlande området för solljus och SPF 30+ skall användas om man vistas i solen 2 veckor efter behandlingen.

Behandlingen ska göras varannan vecka och efter 8 veckor (alltså 4 behandlingar) uppnår man det bästa resultatet. Sen beroende på kroppsdel och personliga håråterväxten så behöver behandlingen upprepas med 4 till 8 veckors mellanrum! Detta är alltså ingen permanent hårborttagningsmetod men ska ge ett resultat upp till 8 veckor!

Mina tankar om Philips Lumea Precision Plus SC2008:

Jag har använt ljusintensitet 4 eller 5 (jag har gått efter det som står i quickguiden då jag har väldigt ljus hy och mörka strån) och kört behandlingen varannan vecka och för att inte glömma bort behandlingen så har jag haft måndagar som ”behandlingsdag”! Innan behandlingen så har jag rakat bort håret och sedan främst testat på benen och under armarna.

Själva lasern blir ganska så tung när man hållit i den genom en behandling men tack och lov så är den sladdlös vilket underlättat enormt med tanke på att det kan vara lite klurigt att komma åt överallt och en sladd i väggen skulle verkligen försvåra! Philips rekommenderar att använda sig av en ljus kajal (absolut inte mörk) för att enkelt komma ihåg vilka områden på benen man har använt Lumea Precision Plus men jag gjorde aldrig detta men jag förstår att det underlättar enormt och gör så man inte missar en del områden vilket jag upptäckte att jag gjorde i början! Det växte ut väldigt ojämnt på mina ben i början nämligen ;) Jag lyckades dock fixa till detta och blev själv mer noggrann med att komma ihåg vart jag gått med Lumea.

Det är jätteenkelt att veta när man ska ”skjuta” med lasern eftersom en lampa berättar när den är ”Ready” på baksidan. Lyser inte lampan så har man för lite kontakt och man får vinkla om lite och ett tu tre så är det bara att ”skjuta”! Jag blev jätteförvånad över hur stark ljusimpulsen var första gången och kände att jag ville inte titta direkt mot lasern men det var lite svårt att låta bli ;)

Gör det ont att använda Philips Lumea Precision Plus? Nej, men ibland blir det ganska så varmt och en del gånger har jag känt något som påminner om ett litet stick! Vad detta beror på kan jag dock inte svara på.

Jag har märkt markant skillnad på återväxten av håret på mina ben efter dessa veckor! Jag har verkligen fått stubb en kvart efter att jag rakat benen tidigare och nu kommer jag knappt ihåg när jag rakade benen sist. Och när håret väl växer ut igen så är återväxten mycket glesare än tidigare!

Jag är faktiskt förvånad över att Philips Lumea Precision Plus ger så bra resultat eftersom jag som sagt alltid upplever det som jag får stubb jättesnabbt efter rakning och jag skämtar tyvärr inte men jag har nästan alltid fått lov raka mig under armarna dagligen men inte nu längre! Positivt överraskad att detta faktiskt fungerar och gud vad skönt det är att inte behöva raka benen lika ofta, haha! :) Detta är ju dock ingen permanent lösning utan jag kommer få lov fortsätta göra behandlingen vid behov framöver!

Philips Lumea Precision Plus kostar dock lite och passar tyvärr inte alla, ni kan kolla här om den skulle passa er! Är det något ni undrar över eller tycker att jag glömt att ta upp så tveka inte att fråga!

Betyg: 4/5
Kostar: 5499 SEK
Finns att köpa här: NK, Ellos, Elgiganten, SIBA, tretti.sewebhallen.se

Detta är ett sponsrat inlägg som jag har fått ersättning för för att garantera detta inlägg. 
Självklart är detta inget som kommer påverka min framtida recension av Philips Lumea Precision Plus SC2008!

2 svar på ”Sponsrat inlägg: Recension Philips Lumea Precision Plus SC2008 IPL laser för hårborttagning!

  1. Låter jättebra och något som jag på riktigt borde investera i. Eftersom jag har hirsutism så har jag oänskad hårväxt lite här och var och det är något som plågar mig rätt mycket. Speciellt då det växer på halsen, hakan, under näsan etc ;)
    Väldigt saftigt pris måste jag säga men den verkar ju fungera riktigt bra!
    xx

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *