Svarar på en fråga lite snabbt!

Svarar på en fråga lite snabbt!

Frågan ovan fick jag igår från en Lotta. Jag har aldrig hört talas om att man har en primer utan på sin foundation, är det fler som gör så? Frågan gäller alltså om man kan ”klappa” in mac primern ovanpå sin foundation. Jag testade precis lite på handen enbart för att se om mac prep + prime sjönk in utan att förstöra basen eftersom den är vit i färgen. Det gick faktiskt jättebra men viket jobb det måste vara att ”klappa” in en primer efter sin foundation i hela ansiktet utan att förstöra grunden? Det fungerade jättebra med mac prep + prime på handen i alla fall, aldrig testat att göra så i ansiktet.

Jag letar väldigt ofta efter mirakelkrämer som ska göra så jag inte blir blank i ansiktet men inte hittat någon som jag känner att jag kan göra ett glädjetjut över ännu! Än så länge tycker jag det är enklast att dra puderborsten i Tzonen när jag ser att det behövs!

Här skriver Lovley om en produkt som hon verkar gilla som du kanske kan testa? Annars kanske du kan hitta Boots på Ebay? Favoriten brukar ju vara det bästa att fortsätta med när man väl har hittat en :)

6 svar på ”Svarar på en fråga lite snabbt!

 1. Jag har alltid min primer (ysl matte touch) under basen men när jag blir glansig under dagen så lägger jag på lite just där, behövs inte ”klappa på” utan jag smetar på den som vanligt ^^ haha…

 2. Jag har heller aldrig hört att man ska klappa in primern efteråt – då känns det inte riktigt som att den fyller sitt syfte.
  Vill man matta ner sin foundation så ska man hellre ta till ett bra matt-görande puder över ansiktet isåfall.

  Jag har nyligen köpt en face mist från ELF och den ska man spraya på ansiktet efteråt för att liksom ”låsa in” basen när den är klar.
  Jag har bara testat den en gång hittills och den har funkat helt OK men jag måste prova fler gånger för att se om den verkligen är nåt att ha.

  En sak som jag också tänker testa är att spraya Face-mist:en på foundationborsten innan jag applicerar min foindation och se hur det funkar – har nämligen hört att många gör så med MAC’s Fix+, som också är en spray för att ”låsa fast” sminket.

  Ska testa och se hur det funkar… =)

 3. Att hålla på och klappa in den ovanpå sin foundation förstår jag inte. Det måste ju bara förstöra den lagda foundationen (Provade just, det är ju ett himla jobb). Vill man bli mer matt så kan man väl använda någon sorts HD puder eller ha blotting papers i närheten.

 4. Hej! Tack för svar! Ja jag vet att det låter lite udda, och många av oss har väl lite egenheter..?Jag kommer inte riktigt ihåg när jag började göra så, men den jag använder är mer torr i konsistensen. Jag tar bara lite och stryker över insidan av handen, eller hur jag ska säga, som jag gör med ansiktcremen innan jag sätter den i ansiktet. Sen bara klappar jag över på de feta partierna, inget jobb alls. Clinique kan man som sagt ha både och, står på tuben, så det är kanske fel att kalla det primer. Jag har i alla fall blivit mattare på detta viset än att ha något under, tycker det är svårt att stryka ut foundation sedan, men man ska kanske ha en annan sort än den torra hårdare jag har.
  Jag får väl prova någon annan sort och se om det blir bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *