Vems katt är detta?

Vems katt är detta?

Den senaste veckan har vi fått tips om att vår katt misse (läs om henne här) kanske befunnit sig på en gård 2,5 mil från oss. Vi har verkligen hoppats på att det kunde ha varit hon. Denna katten hade rört sig på gården i 2 veckors tid då (3 nu) och han hade redan hört runt omkring där han bor om någon saknar katten men tydligen inte. Vi ställde dit en rävfälla, ni vet en sådan som man lägger mat i och som går igen när djuret går in så djuret blir fångad i en låda. Igår kväll runt 23 tiden fick vi samtal (efter en veckas väntan) om att katten gått i lådan! Snabbt som tusan åkte vi dit! men…det var inte misse! ;(

Han tyckte vi kunde ta med oss katten ändå och försöka hitta dess ägare så den slapp bo på hans gård (han har tre hundar dessutom). Stackarn var vrålhungrig här hemma. Hetsätning deluxe och hon (tror det är en hon) ville bara ha mer och mer och mer! Vilket hon inte fick för då hade hon väl antagligen spytt upp allt igen. Så jag misstänker att stackarn inte ätit speciellt mycket mat senaste tiden :( Är det någon i Älvdalen som vet vem som äger denna? Hon är väldigt kelig och visste till och med hur man använder lådan så någon har ju haft henne och lärt henne detta. En katt som varit inne ganska mycket kanske? Antagligen är det ju någon som saknar henne väldigt mycket.

Jag är dock rädd för att vi kattnappat henne men eftersom hon hängt på hans gård de tre senaste veckorna samt inte verkade ha sett mat på evigheter så har jag väl svårt att tro det också…men jag kan ändå inte låta bli att oroa mig att så är fallet lite ;)

Någon som känner igen katten och vet vem som saknar den?

15 svar på ”Vems katt är detta?

 1. Jobbigt de där! Har tagit hand om katter flera gånger som har sprungit bort, man känner sig som en tjuv men ändå så kan man inte låta stackrarna vara ute ensamma när man ser att dom faktiskt inte hör hemma där.
  Hoppas du hittar ägaren, annars kanske du blir ny ägare av sötnosen? :)

 2. Vad trist att det inte var Misse :( jobbigt när man fått upp hoppet så där ju. Hoppas att ägaren till denna katt ger sog till känna då & att det inte är nån stackars sommarkatt utsläppt vind för våg typ.

 3. Åh, synd att det inte var eran katt. :-( Men katten ni fick med er hem var också väldigt söt. Jag håller tummarna för att ni hittar eran lilla misse och att den här katten hittar sin ägare. En av mina vänner fick precis hem sin katt… den hade varit borta i ett halvår(!)… så tappa inte hoppet.

 4. Åh jag som trodde det var Misse! :/

  Nej, såg bara att nån av tjejerna från Dalarna hade fått inbjudan från Linn och c/o så tänkte bara höra om du hade fått..

 5. Jobbigt det måste ha varit att det inte var din misse ”/ åka dit med världens förhoppningar, sen när man kommer fram så är det inte rätt. Men men, jag håller fortfarande tummarna att din misse kommer hem välbehållen!

 6. Ja :) finns det något djurskydd eller liknande som kanske har fått in henne?
  Gulligt av dig att ta hand om den andra katten under tiden :) du verkar ju vara en riktig djurvän, så katten ser ut att ha det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *