Vi bodde på Grand Seas Resort Hostmark i Hurghada.

Vi bodde på Grand Seas Resort Hostmark i Hurghada.

Jag tänkte berätta om hotellet vi bodde på när vi var i Hurghada och lite vad jag tyckte om det! Vi bodde alltså två veckor på Grand Seas Resort Hostmark som ska vara ett fyrstjärnigt hotell och ligger cirka 10 minuter in till stan lite beroende på vem som kör ;) Reception som är öppen dygnet runt, wifi på hela hotellet mot avgift, animation team som varje dag underhåller gästerna och barnen med show på kvällarna, aqua gym, volleyboll och annat på dagarna. Det finns bastu och ett litet gym, en stor pool med tre olika djup etc. Det som är riktigt negativt är att man inte får köpa vatten någon annanstans och ta med sig in! Allt för att tjäna pengar I guess. I en matbutik kostar en stor vatten knappt 2LE och på hotellet tog dom 12LE och hade man synligt vatten med sig in utifrån så fick man lämna det i receptionen och fick tillbaka det när man gick ut igen. En fjantig regel dom borde stryka alt. sänka priset på vattnet! Inte ens restaurangerna tog så mycket för en stor vatten! Hotellet hade även en Taxiservice som vi utnyttjade flitigt då vi inte orkade med alla dryga taxichaffisar, den kostade lite mer men det kändes som det var värt att slippa tjaffsa om ett pris och mycket säkrare.

Killen som tog våra väskor till rummet hjälpte oss att skjuta ihop sängarna som stod där inne så vi fick en enda stor säng istället för två! haha :) Ganska stort rum, sköna sängar dom var varken för hårda eller för mjuka. Jag var lite orolig att sängarna skulle vara hårda för då får jag alltid ond i ryggen men det gick bra :) Liten tv med olika kanaler men vi tittade mest på två filmkanaler som fanns, hurra att dom inte dubbar! Superskönt att se en film ibland ohch bara få halvsova! Fotade aldrig badrummet tydligen men stor spegel, badkar med dusch, kändes väldigt rent och fräscht! Så jag kände mig väldigt nöjd med rummet.

Poolområdet var ganska stort och vi hade aldrig problem med att få en solstol men vi var inte heller där under högsäsong riktigt. Väldigt fint poolområde och det gick små söta broar till en ö i mitten av poolen där en liten poolbar fanns där man kunde köpa lite mat eller dryck. En del jobbiga försäljare kunde dyka upp men dom fattade ganska bra att man inte var intresserad! Nere vid havet fanns också massvis med solstolar och en privat liten strand som var väldigt långgrund. Solstolarna på bilden är inte dom enda utan jag har ett gäng i ryggen när bilden togs som går längs hela stranden också.

Jag fotade visst nästan ingenting inne i hotellet men hotellet hade två restauranger. En där det serverades frukost, lunch och middagsbuffé och där alla som bodde där All Inclusive åt samt en liten restaurang med al a carte meny. Sen fanns det även glass, popcorn, frukt och lite annat man kunde köpa.

Jag är riktigt nöjd med vårt hotell bortsett från det att man inte fick ta in eget vatten och att maten var riktigt riktigt tråkig så vi valde att åka in till stan nästan varje kväll för att äta. Jag är så glad att vi inte hade all inclusive! Att hotellmaten suger verkar vara en genomgående trend för vi träffade inte en enda människa som tyckte om deras hotellmat och då bodde dom på olika hotell! Så åk inte till Egypten och ha All Inclusive utan ät i stan för där finns det massor med bra restauranger! Sen ligger det ju en bit från stan men det funkade även om det hade varit skönt att kunna gå till en restaurang och inte åka taxi hela tiden!

Annars känner jag mig nöjd! Trevlig personal, fint hotell, rent och fräscht, sköna sängar, bankomat på hotellet som man även kunde växla pengar i (inte svenska! :P) och jag har inte alls mycket mer att klaga på än det ovan ;)

Har ni frågor om hur vi bodde och känner att jag missat något så fråga på! Tänkte skriva en liten guide om vart vi åt och om maten var bra i ett eget inlägg samt om våra utflykter!

8 svar på ”Vi bodde på Grand Seas Resort Hostmark i Hurghada.

  1. Vad det ser härligt ut! Sängarna såg jätte sköna ut, och stora! Brukar ju alltid vara för hårda sängar med grymt mjuka kuddar så att huvudet ändå ligger direkt på madrassen :/ Synd på maten och den där regeln med vattnet men annars verkade det bra :)

  2. Åh, det låter ju jättebra! Vad gäller maten så är ju inte Egypten direkt berömd för sin mat, jag ahr aldrig hört någon som åkt dit och tyckt att maten varit god överallt :) Och som du skrev, speciellt på hotellen verkar maten vara dålig :) Hoppas ni njöt som tusan!

  3. Jag skulle vilja veta lite om hur det var utanför hotellet, man har hört så mycket om att folket i egypten ska vara så på och kladdiga ^^

    1. Svar till Ann Kykyri: Alltså försäljare och Taxichaffisar är fan jag nästan rädd för…tyckte dom var sjukt obehagliga! Dom luras och är otrevliga, inte alls som i andra länder! :S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *