Vill inte fira jul! :/

Vill inte fira jul! :/

Jag vill inte fira jul.

Skilda föräldrar och julafton är  ingen höjdare. I år kommer jag inte fira julafton med både mamma och pappa på själva julafton utan varsin dag så jag ska slippa stressa mellan dem. Men nu mår jag dåligt över att jag måste "välja" vem jag ska fira jul med på självaste julafon, ångest. Jag känner mig ovälkommen hemma hos mamma så fort någon annan än jag och mamma är här. Då känner jag mig som en gäst istället för som att det är mitt hem också :/

 Jag gillar nästan inget av det som finns på julbordet. Varför serverar man inte tacos på julafton istället? Jag tror jag ska inleda det den dagen jag får egna barn. Jag gillar inte julskinka! :/ Julmaten känns inte "lyxig" alls…knappt god.

Jag har redan fått min julklapp (pengar till resan) så jag kommer inte få några paket alls. (Det låter ego men julklappar hör ju till! ;P haha)

Jag bara ser en massa tråkigheter och problem med julafton numera ;P Jag låter negativ som bara den men det var länge sen jag kände att jag trivdes på julafton. Jag tycker om allt omkring julen..men inte julafton!

Nu har jag gnällt färdigt och ska gå till jobbet! ;)

17 svar på ”Vill inte fira jul! :/

 1. Ameh, det är nästan så att du förtjänar en snöboll innanför tröjan!

  Låter soma tt du skulle behöva skapa dig lite nya, egna, traditioner att ha på julen för att få den som du vill ha den. Det är väl inget som säger att du måste ha en skinka, ha en kalkon?

 2. Hm de låter ju jobbigt… jag har skilda föräldrar och ajg tycker inte de är jobbigt alls att dela på mig. Förut så var de varannan jul men nu delar jag upp julafton så jag är halva dagen med mammas släkt och halva med pappas
  :D

 3. Mmm, tacos vore nått.. ;) Hoppas de går bra o jobba iaf! Säkert massa folk ute o shoppar som precis fått lön, så du brukar de ju gå fort… :)

 4. Skilda föräldrar är inget kul och är man själv skild med barn så blir det ännu konstigare. Nä, julen blir lite hur som helst. Julmaten är sisådär och jag förstår man inte äter det under övriga året. Janssons frestelse, får jag fresta med det..? ;)

 5. ja det låter jobbigt!
  Jag har alltid bara bott med mamma så det har varit en självklarhet att åka till mormor och morfar och fira jul. finns inget annat alternativ för mig!

 6. mamma o jag starta en ny tradition för nåra år sen o åt tacos istället för julmaten på julafton.. mycket godare :)
  hoppas du får en bra jul trots allt!

 7. Va hemskt att behöva känna så, julafton som ska vara en glädjens dag. Det är nog många som är i liknande situation som dig,hoppas du får det bra på julafton ändå.

 8. Hej! Jo men julafton är verkligen blandade känslor och det kommer det nog alltid vara runt jul och folk…Jag gillar inte julen heller så värst mycket men detta kanske beror på att vi inte är barn längre? Splittrat det där med separerade föräldrar, ursch jag förstår dig vännen. Försök till en god jul så ska jag anstränga mig lite med ;op

 9. jobbigt :-/ hoppas du får de bra ä’ndå! å jag e dödsavundsjuk på din resa!!!!! ser såå härligt ut på bilderna jag varit inne å kollat på :):) hur varmt var det?

 10. Välkommen hem. Trist att du inte känner för jul. Men jag kan nog hålla med dig. Tyvärr blir det inte bättre sen heller. Om man inte skapar helt egna traditioner som du tänkt. Det låter som en bra idé! När man har barn så slits man istället mellan farmor o mormor. Jag har alltid firat med min mormor o mina föräldrar, utom något undantag. Nu får jag hårda pikar från svärmor för detta istället. För vi inte vill åka till Mora.
  En resa till jul vore nog det bästa. Ska tänka på det till nästa år. Skippa julklappar helt.
  God Jul! Gör det bästa av den nu…

 11. Ett alternativ är ju att ta vartannat år hos mor på julafton och vartannat hos far på julafton :) Då ska du ju inte ha ångest! Önskade dock min käre svägerska kunde tänka så också. Mamma blir ju ledsen i ögat för att hennes son ALDRIG firar jul med oss.

 12. Välkommen hem.
  Jag kan visst förstå dig. Man kan skapa egna traditioner men så länge man har föräldrar och svärföräldrar kvar i livet så kanske man åtminstone någon gång varannat år eller vart tredje år kan umgås med dem på vardera hållet.
  När de sedan inte finns längre så ångrar man sig. Men nu talar jag endast av egen erfarenhet, det beror förstås på vilket förhållande man har till sina föräldrar och svärföräldrar.
  Jag har bara känt det så att jag velat dela då jag tyckt mycket om båda.
  Men ibland är det även skönt att vara helt själv.

  Om du skulle vilja göra något helt annorlunda i år Cilla så är du jättevälkommen till oss här i Olpersmyren. Det finns annt än skinka och annars går det att fixa annat.
  Kram och var rädd om dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *