vv recept: korianderkyckling.

vv recept: korianderkyckling.

(ja ok jag är ingen matfotograf! ;P)

Jag har inte skrivit om det i bloggen ännu men de senaste två veckorna så har jag ätit efter poäng ala viktväktarna. Det fungerar så otroligt bra för mig som är totalt sockerberoende och går och suktar efter godis var och varannan sekund. Nu väljer jag självmant bort godiset eftersom godis är så pass mycket poäng att jag knappt kan äta mat resten av dagen om jag stoppar i mig något som är för onyttigt ;) Isglass/Glasspinnar har dock lite poäng så det slinker det ner någon ibland om jag har poäng kvar ;) Jag har dock en fridag i veckan då jag inte äter efter poäng utan stoppar i mig precis vad jag vill! :) Under de två första veckorna gick jag ned 2,8kg vilket säger en hel del om hur jag har ätit tidigare :I Nu lagar jag mat nästan varje dag och jag prövar ständigt nya recept vilket är väldigt roligt även om det känns som att jag inte gör annat än jobbar och lagar mat en del dagar ;) Jag hoppas jag ska bli av med mitt sockerberoende på det här sättet och längre fram inte behöva äta efter poäng utan faktiskt lära mig vad som är bra för mig att äta och inte. Och so far so good även om jag fortfarande suktar efter godis väldigt mycket!

Idag har jag tillagat Kycklingkoriander vilket ger 4 poäng per portion. (enbart för kycklingen. ris, majs & fetaost måste läggas på med poäng) 4 portioner.

Behövs: 4 kycklingfiléer som är skurna i tärningar, 4 tsk olja att steka i, 4 krossade vitlöksklyftor, 2 msk riven ingefära, 2 tsk mald koriander, 1 tsk mald spiskummin, 1 tsk gurkmeja, 1 dl mild lättyoghurt, 1 dl vatten, 2 msk pressad citronsaft, 4 msk hackad färsk koriander.

This is how you do it: Bryn kycklingen, blanda i ingefära, vitlök och alla kryddor och blanda i yoghurten som ni har blandat med vatten samt citronsaften. Låt koka upp och koka i 15 minuter. Blanda ner den färska koriandern, smaksätt med salt och peppar om det behövs.

Jag vet, nu blev det lite matblogg mitt i alltihopa med både Carina och Sanna var nyfikna på lite recept så här har ni ett till att börja med ;)

10 svar på ”vv recept: korianderkyckling.

 1. troligtvis Alanya men vi har inte bestämt än :) Åker såfort jag jobbat klart is¨åfall men de beror oxå på hur allt löser sig för mig =)

 2. Bra där! Lät ju gott! Men jag är den som inte äter riset så det kommer jag nog skippa ;)

  Mamma kör ju viktväktarna med points och hon gick ju ner 10 kilo väldigt fort! :D Väntar med att mamma ska sända hem en sån pointshäfte så kommer jag nog också börja med det :D

 3. Följer gärna med.
  Har inget liv, spenderar mycket gärna en weekend borta med en bra människa.
  Utmärkt idé!
  NÄR?

 4. Ska försöka fixa så det kommer på samma domän.. eller Vetle ska väl försöka rättare sagt ;) Jag har ju ingen peiling på sånt där :P

 5. jag har gått ner två kilo på två veckor, har också precis börjat leva lite hälsosammare ;) skärt ner på kolhydraterna ENORMT!
  bra jobbat av oss! älskar mattips också, haha, säger en del om mig, matvrak…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *