Weleda lanserar hårprodukter!

Weleda lanserar hårprodukter!

 

För ett tag sedan så hade Weleda ett event där deras senaste nyhet presenterades: Weleda kommer lansera hårprodukter! Jag kunde tyvärr inte gå (jag måste ju faktiskt jobba ibland och inte bara roa mig, hehe) men har fått hem ett gäng pressprover!

Eftersom jag är en av dom första (tillsammans med alla andra som fått prover) att testa hårvårdsserien i Sverige så har jag fått tyska pre-samples, tur jag har även fick en beskrivning på svenska annars hade jag haft allvarliga problem ;) Att jag läste tyska i högstadiet behöver vi kanske inte prata högt om ;)

Dessa 6 produkter kommer lanseras i Augusti och det är självklart en ekologisk hårvårdsserie. Serien bygger på tre olika sädesslag: hirs, vete och havre samt rosmarin.

Tydligen så påminner sädeslag mycket om hårets sätt att växa, dess yta och struktur och ingen annan växtgrupp kan generera så mycket kiselsyra som sädesslagen kan. Kiselsyra finns naturligt i håret och främjar produktionen av kreatinproteinföreningar som är hårets byggstenar. En del vanliga hårvårdsprodukter lämnar ett rent resultat men tvättar även bort viktiga ämnen som kiselsyra. Och jag kan läsa ”Precis som att sädeslag behöver hälsosam jord för att växa så behöver hår en hälsosam hårbotten” i pressmaterialet vilket jag tycker låter väldigt klokt.

Jag är lite rädd för ekologisk hårvård efter ett skräckexemplar jag testat tidigare (jag har banne mig inte bloggat om det, ska se om jag hittar bilderna så ska jag göra det!) men kommer självklart ge detta ett försök! När man går från vanlig hårvård till ekologisk så måste man ha tålamod eftersom det tar cirka 3-4 veckor för alla gamla produkter att tvättas ur håret. Med Weledas produkter ska man även tänka på att massera in produkterna i hårbotten och låta dom verka ett tag innan man sköjer ur dom!

På bilden så ser ni (från höger):

OAT Replenishing Treatment (Rek.pris 189sek) Som är en hårkur med jojoba- och kokosnötsolja, sheasmör och extrakt från vete.

OAT Replenishing Conditioner (Rek.pris 159sek) Som är ett balsam med jojoba- och kokosnötsolja, sheasmör och extrakt från vete och vit malva.

OAT Replenishing Shampoo (Rek.pris 129sek) Som är ett shampoo med jojobaolja och extrakt från vete och Salvia.

WHEAT Balancing Shampoo (rek.pris 159sek) Som är ett shampoo med vetefröolja, extrakt från stickmyrten, penséer och salvia och denna ska minska uppkomsten av hudflagor (Weledas ord för mjäll). För mjäll och hår i obalans.

MILLET Nourishing Shampoo (rek.pris 129sek) Schampoo med macadamianötolja, extrakt från hirsskal och salvia. Passar hela familjen och är till normalt hår.

Revitalizing Hair Tonic (rek.pris 189sek) Ett stärkande hårvatten med extrakt från fetknopp, rosmarinolja och pepparrotsblad. Ska ge en friskhårbotten och ger hårrötterna lättare att ta upp näring och den naturliga hårväxten ska främjas.

Hårborsten har jag inga uppgifter om men jag älskar den här typen av borstar, så den vet jag kommer bli välanvänd! ;)

Dessa produkter lanseras alltså i Augusti (har inget exakt datum), är det något ni ser framemot? :)

 

 

6 svar på ”Weleda lanserar hårprodukter!

  1. Jag är SUPERintresserad av naturlig hårvård och kommer att vänta spänt på recensioner. Vill så gärna ha något naturlig som fungerar till min dumma dumma feta hårbotten!

  2. Jag ser jättemycket fram emot att kika på de här grejerna. Det enda jag tycker är lite synd att deras förpackningar inte är de roligaste.

  3. Hej jag vill ha midjelångt hår får jag det om jag använder weleda schampo? för jag använder ett weleda schampo som ska hela skadade och slitna hårtoppar. Får jag midjelångt hår om jag använder detta schampo eller?

    Från Alva.

    1. Hejsan Alva!

      Att få långt hår har inte enbart att göra med vilka hårprodukter du använder utan även hur du sköter om ditt hår i övrigt samt hårkvalité överlag. Jag tror att största anledningen att jag kan ha så långt hår utan kluvna toppar är för att jag aldrig använder hårfön och väldigt sällan använder värmeverktyg och har praktiskt taget aldrig gjort det. Det vill säga att jag utsätter inte håret för så mycket påfrestningar. Du kan ju testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *