Posted by Wysteriia april - 23 - 2009 16:21 6 COMMENTS

Idag har vi fått lägga en lätt dags makeup på skolan. jag fick sminka josefin och hon mig :) jag har lagt tunn bas (cremefoundation), pudrat med borste och sedan fixerat sminket med vatten på puderpuffen. Gjort en fransmarkering med skugga, överskugga, mjuk globskugga, mjuk droppskugga (den är för hårt gjord så den syns lite för mkt under ögat :P), tecknat brynet (iaf det till höger på bilden), mascara (endast på fransarna upptill när det är lätt dags makeup), rouge och scatterd lips (glans och läppstift som är blandat, det ska knappt se sminkat ut).

Idag blev fick vi dessutom lov göra varje moment under en viss tid och var vi inte klara med momentet så fick vi lov gå vidare med sminkningen i alla fall :) Tror det var en timme vi hade allt som allt och jag var nog klar på 45 minuter. Vilket såklart gjorde att jag kände på slutet att ”fan jag hade hunnit göra det o det mer noga” ;) Men det var väl mest för att vi ska lära oss att bli snabbare på att ex. lägga basen och såna saker :)

Det jag behöver förbättra är min teknik när det gäller att teckna bryn, inte vara lika hård på handen så det inte blir för starkt som på droppskuggan samt att det var någon lucka i fransmarkeringen. Annars är det en helt godkänd ”lätt dags makeup” :)

Tags : , Makeup by Wysteriia

6 Kommentarer till 'Lätt dags makeup.'

 1. Michaela skriver:

  Hejsan! :) hoppas dagen har varit bra och att du får en härlig kväll!

 2. Elin skriver:

  Blir du kvar i helgen eller hur ser det ut? :D puss

 3. maria skriver:

  Hur gör man en bra fransmarkering?

 4. Maja skriver:

  Vilken fräsch sminkning! Jättefint. Vad roligt ni verkar ha det :)

 5. Fan vad kul det är att sminka ibland. Men svårt som satan att sminka på andra tycker jag, då känns handen så handikappad.

 6. duktiga duktiga du! massa kram

Leave a Reply

CommentLuv badge