Recension: Matt Control Oil-Free Foundation från Lumene

Recension: Matt Control Oil-Free Foundation från Lumene

_MG_7191

Matt Control Oil-Free Foundation däremot ska ge en full täckning och jämna ut hudtonen, täcka porer och hålla huden glansfri. Ska även förbättra hudens fuktbalans med hjälp av fröextrakt från nordiska hjortron, ge lyster och tillföra huden näring. Denna lanseras i 5 nyanse (0 till 5) och ska passa de flesta hudtoner. Kostar 149sek för 30ml.

lumene

Utan och med Matt Control Oil-Free Foundation, på efterbilden så har jag enbart foundation på mig och har fortfarande inte applicerat mitt puder.

Jag börjar att nämna att jag har inte direkt fet hy men min hy har en tendens att vilja bli blank i en del perioder i alla fall och just nu befinner jag mig i en sådan period! Kan bero på att min hy kort och gott tycker att jag återfuktar för dåligt trots serum, dag & nattkräm eller att jag arbetar i väldigt torr luft om dagarna.

Nu är jag inte den blekaste blekfisen även om jag inte direkt är solbränd men nyansmässigt så kan Lumene ha kommit med en nyans som passar några av oss SPF50 användare! Men att den enbart släpps i 5 nyanser tycker jag känns en aningen snålt men vi börjar väl kanske bli vana att foundations sällan lanseras i en mängd nyanser.

Den ger ett fint täckande resultat, jämnar ut riktigt bra, ger en fin finish och det är faktiskt riktigt bra men den håller absolut inte min t-zon glansfri! Min näsa och panna är glansiga efter några timmar med denna foundation och jag tycker inte jag blir glansig så snabbt med andra foundations så min hy verkar vilja producera mer fett när jag använder denna. En detalj som jag löser ganska enkelt med puder/blotting paper men det ska jag inte behöva med den här ju.

Betyg: 4/5 Bra täckning och finish men att den inte håller huden glansfri ger minuspoäng.
Finns att köpa här: Kicks.se

Någon annan som testat denna? Dela gärna med er om era åsikter! :)

2 svar på ”Recension: Matt Control Oil-Free Foundation från Lumene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *