Posted by Wysteriia maj - 7 - 2013 22:10 30 COMMENTS

Som sagt så fick jag med mig lite dubletter hem på Lypsyl produkter och jag tänkte att någon av mina läsare ska få chansen att testa! Det ni kan vinna är: Body Cream, Lipgloss, Handkräm och Lypsylet Berry Blast!

För att delta behöver du svara på följande fråga bland kommentarerna:

1. Lypsyl är ett varumärke för ett läppbalsam, men gör du som jag och kallar alla läppbalsam för Lypsyl? Om ja, varför tror du att varumärket Lypsyl blivit något många kallar alla läppbalsam i folkmun?

Tävlingen avlsutas måndagen den 13:e Maj och ev. vinstskatt betalas av vinnaren!

Grattis till kommentar nr. 11 Matilda Tilly (:

Var det du som vann produkterna från Yves Rocher?
Vinnaren ser du nu i inlägget här.

Tags : , Tävlingar.

30 Kommentarer till 'Tävling: Produkter från Lypsyl!'

 1. Dess/Drömteori skriver:

  Min gissning är att Lypsyl kanske var allra först på marknaden och därför satte standaren, så att efterföljande kopior från andra varumärken bara blev nya varianter av Lypsyl.

 2. Lypsyl känns som det är det enda läppbalsamet som alla känner till och kopplar ihop med just läppbalsam! Förmodligen var dom nog först med :)

 3. Farida skriver:

  jag är en av dem som tjatar sönder min omgivning att det heter cerat/läppcerat och inte lypsyl (om det nu inte är det då).

  jag tror nog det är så enkelt som att lypsyl har varit störst på marknaden (enligt vad jag tror iallafall). de säljs på macken, kiosken på hörnet, matbutiker, apoteket och ja, i de flesta butiker. det är lättillgänglig och då tror jag det blivit vad man börjat kalla cerat eftersom majoriteten har haft detta i sin ägo.

 4. Patricia skriver:

  De allra flesta (?) uttalar lypsyl som ”läppsyl” och det associeras ju till något som har med läpparna att göra. Fast jag vet inte vad vi isåfall tycker att ”syl” i ordet står för, men det är min teori iaf ;)

 5. Sanna skriver:

  jag säger absolut lypsyl till alla olika märken !
  Jag tror att det är så att det blivit ordet för läppbalsam i folkmun för att ordet är jävligt gött. Det är ett skönt ord att säga, vissa ord känns bättre än andra och lypsyl är absolut ett sånt !

  Dess höga kvalitet tror jag oxå är det som gör det och att tillgängligheten länge varit hög, enligt mitt minne så har man kunna köpa märket i matbutiker sedan urminnestider och därför skapat en självklar plats hos folk

 6. Maria S skriver:

  Jag tror att lypsyl var orginalet helt enkelt :)

 7. lisette skriver:

  jag använder bara aloe veras lip, och det kallas ju ”lip” och inte läppbalsam eller lypsyl. aldrig hört nån säga läppbalsam, barnen säger läppsyl, då de inte förstår att det heter lypsyl =)

 8. Ninni skriver:

  Jag säger läppcerat eller läppbalsam. Dock så fanns det ju knappt något annat än Lypsyl på 70-talet. På 80-talet kom Nueva och lite andra märken och nu har ju marknaden fullständigt exploderat. Min mamma har och hade alltid ett gäng Lypsyl på olika ställen (fickor, i bilen, på hylla i köket etc). Min sambo köper inget annat än Lypsyl fortfarande. Ordet läppsyl förstår jag inte alls, det har nån bara hittat på ju.

 9. M skriver:

  Jag tillhör dom som säger ”läppsyl” och tippar på att cerat kanske är jobbigt att säga? Man kommer inte på vad det heter och Lypsyl vet alla vad det är =)

 10. Linda N skriver:

  Jag säger alltid cerat, kanske för att jag är en dryg språkpolis. Antar som föregående kommentarer att det har att göra med att Lypsyl sedan länge har varit störst på marknaden. Det känns som att de flesta cerat som säljs ändå kommer från Lypsyl.

 11. Matilda Tilly (: skriver:

  Har alltid kallat läppbalsam för lypsyl, har aldrig riktigt tänkt på att det är ett märke – mer produkten. Lypsyl är ju det som antagligen startade det hela, sedan har väl andra företag tagit den smarta förpackningen och gjort till sitt eget. För förpackningen är ju trots allt väldigt smart. Man slipper kleta med fingrarna i burken och allt sådant, bara att skruva och så kommer det upp.

 12. Aida skriver:

  Jag har nog också alltid sagt läppsyl :)
  tror som många andra att de var de största väletablerade märket på marknaden och att det därför precis som t.ex orden cola och googla har blivit en del av vardagsspråket för många människor.

 13. Emilia skriver:

  Jag kallar allt jag sätter på läpparna för läppgunk, vare sig det är cerat, glans eller läppstift eller vad mer man nu kan ha där.

 14. Hanna skriver:

  Jag tror att det är för att det är så bra och återfuktande vilket i sin tur har lett till att många vill köpa/använda det. Dessutom att lypsyl låter som läppsyl gör att man förknippar det med läppar ;) För jag säger lypsyl när det kanske inte ens är det märke :P

 15. Lisa skriver:

  Jag tillhör dem som kallar allt för lypsyl och har även lärt min icke-svenske man att det är så det heter! :) Tror att det är för att särskilt när jag var barn var det ceratet som ALLA använde (alltså min mamma och andra kvinnor runt mig). Det var inte förrän jag hade egna pengar som jag blev medveten om att det fanns andra cerat på marknaden.

 16. Spacegirl skriver:

  Ja, det blir lätt att jag kallar alla mina cerat för lypsyl. För HUR kul låter cerat då? Jag gillar ordet lypsyl och gissar att det blivit så populärt för att den är bra och har ett bra namn :-)

 17. Anneli skriver:

  Ja, jag brukar faktiskt kalla alla Lypsyliknande produkter oavsett farbrikat för just Lypsyl och har gjort så sedan jag var liten (då jag till och med faktiskt trodde att alla läppbalsam var Lypsyl!). Det beror självklart på att Lypsyl var tidigt ute med denna typ av läppvårdande produkter kombinerat med mycket effektiv marknadsföring, de flesta i Sverige anser nog att Lypsyl är originalet.

 18. Carrot M skriver:

  Jag är en av de personer som säger lypsyl, dock ofta utalar jag det som läppsyl.
  Jag tror att lypsyl har blivit ett vanligt namn på läppbalsam pga de har en lång historia och fungerar, mitt första läppbalsam var nämligen från just lypsyl, och det var ett tag sen. Tycker det låter väldigt kul att de utökat utbudet.

 19. Anna skriver:

  Jag kallar lypsyl för lypsyl och övriga för cerat eller läppmojs! förmodligen var lypsyl först eller så gjorde dem ett så bra intryck på alla att det helt enkelt blev lypsyl oavsett vad man använde!

 20. elin skriver:

  Jag tror att det beror på att märket ”Lypsyl” har funnits väldigt länge. Jag tycker att märket håller en hög kvalitet och deras produkter har verkligen stått sig genom åren. Sen tror jag att det är enklare att säga ”lypsyl” när man menar läppcerat, oavsett om man refererar till själva märket eller något annat läppceratsmärke.

 21. nett skriver:

  Lypsyl var först och störst därför säger man lypsyl till cerat. Som att man säger toy till tuggummi. Starkt varumärke :-)

 22. FruVesa skriver:

  För mig är lypsyl det märke lla använde när jag var liten. Lätttillgägligt och bra grejer. Då sa man lypsyl eftersom det var det enda jag visste fanns och nu är jag van helt enkelt.. =)

 23. ALEXANDRA skriver:

  Lypsyl har lyckats bygga sitt varumärke på ett fenomenalt sätt och tack vare det så är nog många andra läppbalsam synonymt med Lypsyl.

 24. Linda skriver:

  Jag tror att man använder Lypsyl till många andra cerat & läppbalsam just för att lypsyl är så vanligt. Lypsyl är ett namn som de flesta känner till och det känns väletablerat. Därför tror jag att många, liksom jag, säger lypsyl till det mesta gällande läppbalsam. :)

 25. Emma skriver:

  Precis som keso och melittafilter är väl Lypsyl ett sådant märke som varit dominerande på marknaden, billigt och lättillgängligt – och bra, för annars hade ingen köpt det – något som alla känner till och har en relation till. För att använda lite termer från min psykologikurs så har Lypsyl antagligen blivit vår mentala/kognitiva prototyp för konceptet ”vårdande läppbalsam” och därmed också representativt för denna kategori.

 26. e skriver:

  antar att det är det vanligaste och mest igenkännande läppceratet som alla känner igen (även männen hehe) samt att många har använt det sedan de var små, vilket gör att man fortsatt sedan dess :) kram

 27. care69 skriver:

  Jag är gärna med!
  Jag säger Lypsyl om lypsyls läppbalsam och läppmojs om alla andra märken.
  Tycker att Lypsyl är det enda som verkligen fungerar…
  Länkat.
  http://care69.blogspot.se/2013/05/13-maj-vinn-produkter-fran-lypsyl.html

 28. liselotte skriver:

  Är gärna med och tävlar. Jag kallar alla för lypsyl, beror nog på att när jag var liten var det lypsyl som fanns,det fanns inte alls så många sorter som det finns idag, har vuxit upp med det.

 29. Caroline L skriver:

  För mig är Lypsyl ”bara” originalet, andra är cerat eller läppsmörja.
  Men Lypsyl har man ju växt upp med och det är lika klassiskt som den där feta Nivean i plåtburk. Utan dessa släpptes man inte ut vintertid:)

 30. […] det du som vann produkterna från Lypsyl? Vinnaren ser du nu i inlägget här. Tags : , […]

Leave a Reply

CommentLuv badge