Vill färga brynen men vilken ska jag köpa?

Vill färga brynen men vilken ska jag köpa?

Jag målar alltid i mina bryn och målar i dom ganska kraftigt då mina bryn är mycket ljusare än vad jag själv önskar! Jag överväger att färga mina bryn och se om det gör så jag slipper känna att jag måste måla i brynen varje dag. Jag känner mig naken utan markerade bryn ;) Här kan ni se hur mina bryn ser ut utan att jag förstärkt dom och här ser ni hur jag ser ut när jag fyllt i dom.

Jag har aldrig färgat brynen innan och tänkte testa någon hemmafärgning. Men jag känner bara till den från Depend och den från Refecto Cil. Den från Depend kostar 95kr och håller upp till40 dagar(?) och där verkar man få allt man behöver i kittet man köper? Men Recto Cil kostar 79kr och håller 6 veckor men jag fattar inte riktigt om man får allt man behöver med eller om man måste köpa till en massa saker som tex: Oxidant Creme 3%, Application stick osv. Någon som vet? Refecto Cil blir ju i så fall ganska mycket dyrare.

Någon som testat någon av dessa och kan upplysa mig lite? :)

40 svar på ”Vill färga brynen men vilken ska jag köpa?

 1. Jag brukar köpa depend på Rusta för typ 60:-, kolla där först. Sen har jag testat både mörkbrun och svart. Asså svart är ju bäst MEN dom 2 första dagarna gillar jag inte mina bryn utan typ får hålla mig inne ha ha. SEN en viktig liiiten detalj, ha typ på färgen 1-2 min första gången för kan lova att det blir supermörkt. Annars testar du med mörkbrun då, men ta bara 1-2 min där också.

  Hoppas det hjälpte lite iaf;) Kramis

 2. Jag har använt Depend och den fuknar bra både på bry och fransar. Jag färgade mina bryn svarta, men nästa gång blir det brun färg.. Ser nog lite naturligare ut. :)

 3. Jag har Depends färg och tycker den är kanonbra. Jag har den brunsvarta och är riktigt nöjd med den. Snygg färg som håller bra. Den är ju dessutom superenkel att använda! Allt ingår och du kan använda den ganska många gånger innan den tar slut. Så den kan jag helt klart rekommendera :D

 4. Svar: Jag vänjde mig vid svarta bryn, och jag hade inte i färgen så länge, men brunt blir nog bra på dig :)
  Jag tänkte på både din och Jens blogg, men ni lyckades ju göra reklam för er själva genom att kommentera.. Har ju så klart fler favvobloggar som jag följer, var svårt att begrensa sig..

 5. Refecto Cil måste du tyvärr köpa till såndär oxidant creme (eller det andra, finns ju två alternativ). Applicationstick får man med i Refecto Cil :)

 6. färgar ju dock bara fransarna men använder depend och tycker det fungerar riktigt bra.. har aldrig testat den andra du hade där, men de ser ju lite mysko ut med bara en tub?

 7. Jag jobbar med Refecto Cil och är jättenöjd. Finns väldigt många nyander att välja på och resultater blir jättebra! Jag har provat depends färg (på mig själv) då många kunder frågat vad det är för skillnad. Jag upplever det som att depend släpper mycket, mycket fortare medans Refecto Cil sitter som berg och blir väldigt naturligt iom alla nyanser man kan välja på. Nackdelen är som du skriver att man måste köpa färgcreme, väteperoxid, appliceringspinnar och färgskål separat medans depend är komplett. Summan blir troligtvis mkt dyrare med Refecto Cil med med tanke på kvaliten lönar sig det nog i längden…hoppas du blev lite klokare ;)

 8. Refectocil finns som kit också – och de brukar jag använda. Superbra!
  Då ingår en spatel och en liten borste som man kan applicera med.

 9. Om färgen på Depends funkar för dig finns ingen anledning att köpa RefectoCil tycker jag, du har så pass mörkt hår att jag tror Depends Svart-Brun eller Brun borde funka. Som du misstänker så måste man köpa alla delarna separat till RefectoCil, med Depend får du med det mesta du behöver.
  Fördelen med RefectoCil är just att det finns fler färger att välja på för oss som är för ljusa för Depend.

 10. Jag har provat Depend men använder min numera av Swiss O’par som finns bla på Lindex och även Åhléns tror jag. Den är jag riktigt nöjd med :)

 11. Jag har Reflectocil och även Depends. Jag tycker Reflectocils är bäst av dessa två, färgen sitter längre. Har två av olika färger en grå och en brun som jag blandar ( fått detta tips av en hudterapeut ) man ska bara ha en liten klick grått och det mesta brunt. Tyvärr måste du köpa till Oxidant Creme 3%, glasbehållare mm. Jag har sen tidigare såna saker hemma.
  När jag testade Depends så tyckte jag att färgen försvann redan efter typ 2-3 veckor. Och att färgen inte var så snygg heller för den delen.

  jag skulle välja Reflectocils då du kan blanda dig fram till rätt nyans för dina bryn och fransar.

 12. Depend har jag haft! Enkelt och lätt! Sen hittade jag nån annan sort på rea för en tjuga som jag använder just nu, kommer inte ihåg dock vad det heter! =(

 13. Jag har testat den till vänster (uhm ja, testade typ en snabbis men vågade typ ha på det i … två minuter, haha). Men det är bra. Min mamma använder den jämt. :)

 14. Jag brukar använda mig av Depends färg svartbrun, mest för att den är mer lätttillänglig. Det är rekommenderat att låta färgen sitta i upp till 15 min. med Depends färg, jag brukar ha i en och en halv timme och får då färga om brynen en gång i veckan. Recto cil är den färg som man använder på salonger och har enligt mig längre hållbarhet och snyggare färg. Med andra ord: har du tid på att få hem färgen, köp Rectocil utan tvekan, men vill du göra det typ NU, helst igår så köp depends ; )

  Kram
  Emma Fenty

 15. Åh nu ska jag hjälpa dig lite:) Eller mitt tips iaf. Jag har Refecto Cil i färgen mörkbrun. Jag köpte den 2008 och den är på slutspruten nu. Den har alltså räckt över 2 år! (och då har jag färgat på andra massa gånger dessutom) Man klickar ut lite grann i en liten burk, tillsätter några droppar väteperoxid 3% (finns att köpa på apoteket för ca 50:-) Blandar, sedan kan du ta en ren mascaraborste och färga ögonbrynen. (dra mothårs så det verkligen kommer in färg i alla hårstrån) Låt det sitta i någon ynka minut bara, beroende på hur stark peroxid du har i. Jag gör detta var tredje vecka, tycker det är alldeles lagomt. :) Om man inte vill att det ska komma utanför ögonbrynetsform, så har man lite vaselin runtom ögonbrynet, och ta bort lite med en tops om det hamnar utanför ändå.

  Jag rekommenderar denna stark och det borde du satsa på! :) Hoppas det var till någon hjälp!

  Patricia.

 16. Jag läste på en annan blogg att man måste köpa till den där vätesuperoxidcremen, plus att där inte finns något att blanda i. Själv använder jag Coloran, en liten gul förpackning, tror den är billigare än Depend, och där finns allting i. Har den bruna, får sitta minst 5 minuter, men man får ju prova sig fram. Jag tycker den är jättebra!

 17. Jag använder RefectoCil på salongen och det är den bästa tycker jag =) Ja du måste köpa till en Oxidant Creme 3%.
  Jag hade rekommenderat att du blandat naturbrun & svart till dina bryn. Du vill ju inte ha två svarta maskar i fejset ^^,

 18. SV: Men va märkligt! Nu kommer jag in, och uppenbarligen andra för jag får kommentarer, vad är det som händer i världen ? Jag ska kontakta Thomas, tack för att du gör min uppmärksam på problemet, skam den som ger sig =)

 19. Jag skulle jag tagit Depends om jag var du! Anvvänder den ca en gång i månaden själv och mina bryn är världigt blonda egentligen, färgar dom endast för att det skall se mer neutralt ut när jag målar dom bruna sen. Jag tror nog den finns att hitta billigare än så, jag har för mig att jag köper den för ca 70 kr! Grejen är ju att det är ingen engångs-färg heller, utan den räcker nog till minst 3-4 gånger. Testa! ;)

 20. Jag kör alltid på Depends snabbvariant, den är jättelätt att använda och går snabbt och smidigt. Mina ögonbryn är mycket blondare än håret så jag har samma problem som du.. Tycker det hjälper mycket att färga! Ögonbrynen ramar ju in ansiktet.

 21. Vi använder recfecto cil i skolan och då använder vi oss av
  *Färg
  *oxidant creme
  *skyddskräm
  *en kopp
  *en pensel att applicera med
  *tops + pads.

  Först använder vi en skyddande kräm av samma märke, som man lägger runtom ögonbrynen, ifall färgen hamnar utanför.
  Sen så klickar man ut en centimeter stor klick med färg i en kopp av samma märke. Sen använder vi den där oxidant creme, tio droppar, och blandar ihop. Oxidant cremen reagerar på luft och gör att färgen blir verksam. Därefter lägger vi på färgen jämt, väntar lite och sveper bort. I börjar är det lika bra att svepa bort krämen med en gång, för att se hur snabbt den färgar. Sedan kan man påbörja processen igen och upprepa tills önskat resultat.
  Det håller väldigt länge och jag tycker den är väldigt bra. Dock vet jag inte var de beställer den ifrån, men jag kan fråga.

 22. Refectocil måste man ha väte till. Och något att blanda i,och något att kleta på med :) Det är det som ofta används på salonger :) Men den är bra :)

 23. Allt finns i Depends. Den brukar jag köra eller en annan variant som jag inte minns märket på (gul liten förpackning). Kan inte påstå att den ena är bättre än den andra eller så. Dock får jag alltid fylla i brynen lite iaf för jag har så glesa strån pga. ett ärr.

 24. Jag använder Depend/brunsvart… Ta i omgångar om du är rädd att det blir för mörkt. Det gör jag:) Tycker att den som är brun ger lite rödton i…

 25. har inte provat depends eller reflectocils, men däremot så har rusta en billig variant för 39 som jag haft, helt ok :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *