Acadermia 2014.

Acadermia 2014.

Igår var jag på Acadermia ute vid kistamässan och började dagen med att bli upphämtad tillsammans med Sanna och Sara i en ny Audi och för mig som är van med gamla bilar så såg den ut som en rymdraket på insidan med alla knappar! ;) Press/bloggfrukost där alla föreläsare under mässan presenterades, vi fick ekologisk frukost från Ecoviva och en välfylld goodiebag! Jag tog dock en goodiebag som tydligen var menad för killar (lite skillnad på innehållet) men då jag inte fick höra om detta förrän det var dags att åka därifrån och jag redan fyllt på påsen med fler prover så orkade jag inte byta! Information om detta på en gång kanske vore bra!

Det bästa med pressfrukosten var att vi fick lite tid på att oss botanisera på mässan innan den öppnade, hurra! Detta tycker jag helt klart dom borde utöka tiden liiiiite mer till nästa år för det var så otroligt bra att kunna fota utan att få trängas/vänta för att behöva ta en bild! Jag hann inte med så mycket på de 45min innan mässan öppnade, det är ju så intressant att prata med dom i montrarna och jag måste säga att alla var kunniga, välinformerade och trevliga!

Babor är helt nytt för mig och det beror nog mycket på att det främst finns på salonger med utbildade hudterapeuter, det säljs online hos skincity.se upptäckte jag med hjälp av google – när man bor på landet blir shopping online ett måste! Babor har funnits sedan 1955 och har hundratals produkter i sitt sortiment!

Mette Picaut som är grundaren av m. picaut var på plats och även m. picaut är väldigt nytt för mig men jag vet att många andra verkligen gillar dessa produkter så det ska bli väldigt intressant att testa då jag fick med mig en Exfoliating peel mask och lite miniprover hem!

Glamglow var på plats och visade sin succémask GlamGlow Tingling & Exfoliating Mud Mask som jag enbart hört bra om! Samt nyheten som lanseras i Maj GlamGlow Thirstymud Hydrating Treatment som är en fuktgivande mask, perfekt att använda efter Tingling & Exfoliating Mud Mask!

Nubar var ett av de nagellacksmärken som var på plats!

Gilda var på plats med bra mässerbjudanden och jag ska testa AHA masken och Revitalising masken här framöver!

Det var inte bara hudvård/makeup som lockade mig till Acadermia utan det största dragplåstret är helt klart alla beautyvänner jag träffade under mässan!  Sanna, Sara, Des & Lina var några av skönheterna som jag fick skratta och ha roligt med under dagen! Des kallade mig och Sara för ett gammalt gift par så ni kanske kan lista ut vilken nivå jag och Sara ligger på ;)

Största snackisen under mässan var nog detta! Jag har inget emot plastikoperationer (jag har både opererat brösten och fixat tänderna ) men att specifikt tävla ut en förstoring känns väl sissådär, har vi inte levt länge nog nu med normen att stora pattar = bra pattar och när mässan hade som slogan att ”det är inte fult att vilja vara snygg” så känns det ju enbart fel med denna tävling. Budskapet kan bli lite väl fel här känner jag! Jag vet till och med dom som känt till denna tävling i förväg och därför valt att bojkotta hela mässan. Det hade inte klingat lika illa för mig om operationen varit en valfri bröstoperation och inte specifikt en förstoring. Sen anser ju jag att en operation som kan innebära komplikationer etc känns en aning oseriöst att tävla ut öht.

En annan tråkig sak är att jag under mässans gång fick frågan ”Vad vill du fixa för någonting då?” av en läkare. Jag vet att halva mässan består av kosmetisk kirurgi, frysa bort fett (den hade jag faktiskt kunnat prova, enbart för att se hur det känns och om det funkar men jag hade aldrig betalat för det, mina kärlekshandtag har jag pga lathet och för mycket godis och jag vet hur jag får bort dom men som sagt..lat hehe), olika ansiktsbehandlingar (en del jätteavancerade och intressanta!) och diverse ingrepp utan att behöva sövas men alltså wtf?

Var det en standard fråga under denna mässan tro? Jag har försökt i många år att få mig själv att inse att jag duger som jag är så det känns helt klart konstigt att få en sådan fråga out of the blue, precis som att jag skulle vilja fixa både det ena och det andra. Jag vågade inte fråga vad han tycke jag borde fixa, listan kanske hade blivit lång då det är det han lever på ;) Han fick som svar att jag främst gillar exfolierande ansiktsmasker och att jag inte tycker att mitt ansikte hänger tillräckligt mycket än ;) Även om jag fyller 30 i år så vet jag att många uppfattar mig som yngre..så han får återkomma om 20 år så kanske han får ett annat svar! :P Jag är väl van med landet där ingen göra några ingrepp just, inte lika vanligt här hemma ;)

Jag älskade anti-aging / hudvård / Lack / Makeup delen på Acadermia och eftersom många märken var nya för mig så har jag lärt mig mycket nytt! Jag hoppas Acadermia kan locka dit lite mer makeup märken till nästa år för där tycker jag att utbudet var lite tunt!

Jag åkte i alla fall hem med en massa skratt i bagaget efter mässan! Vänner och skönhetsprodukter har en tendens att ge mig massvis med endorfiner! Är jätteglad att jag åkte till Acadermia, tack Ellen för att du bjöd med mig!

3 svar på ”Acadermia 2014.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *