Äntligen blir det verklighet – Egypten April 2013!

Äntligen blir det verklighet – Egypten April 2013!

Äntligen ska en av mina största drömmar bli verklighet :) 5-19 April kommer jag och älsklingen åka till Hurghada och bo på Grand Seas Resort :) Eftersom 5 April fick lov bli vårt utresedatum så hade vi inte så mycket att välja på men jag tror det kommer bli jättebra! :) Finns Wifi i lobbyn så tänkte ta med mig min minilaptop så om det inte går segt som sirap uppdaterar jag nog lite från resan i alla fall :) Men främst kommer datorn få följa med för att jag ska kunna tömma minneskortet till kameran som kommer gå varm ;) Det är mellan 20-28 grader i April så jag förväntar mig inget jättevarmt väder även om denna fryslorten gärna tycker 28 grader är trevligare än 20 ;)

Bildkälla.

Jag vet inte hur många år jag har tjatat om att få åka till Egypten och få se pyramiderna, Sfinxen, Konungarnas dal i Luxor, Egyptiska Museét i Kairo och att för första gången i mitt liv kanske få prova på att snorkla/dyka :) Är livrädd för fiskar men rädslor är väl till för att övervinnas? ;)

Jag får nog ta med en vattenfast mascara för jag kommer antagligen stå och böla av lycka framför pyramiderna! Hade jag fått börja om mina studier vid högskolan så hade jag nog skippat lärarutbildningen och satsat på arkeolog istället.

Jag är så glad att vi är borta i 2 veckor för 1 vecka hade känts på tok för stressigt för min del då Egypten har för mycket som jag vill se och uppleva och jag kommer gladeligen lägga pengar på dessa upplevelser och leva på ungefär ingenting Maj månad ;)

Jag kommer avlida om någon av oss blir sjuk lagom till resan nu, det får bara inte hända!

13 svar på ”Äntligen blir det verklighet – Egypten April 2013!

 1. Åhhh guud så härligt. Förstår att det är en dröm hos dig, tänk så underbart att kunna få uppfylla en av sina drömmar. Vilken upplevelse att få se allt, kan tänka mig att det behövs två veckor till att hinna med allt. :-)

 2. Å vad underbart! Så glad att din dröm går i uppfyllelse!! Min bror är i Egypten just nu, lägger upp massa härliga bilder på facebook därifrån, det ser helt underbart ut!
  Tips är att undvika att äta grönsaker i Egypten, är tydligen jättelätt att bli magsjuk av det.
  Önskar dig en fantastisk resa och håller alla tummar att ni slipper bli sjuka!

  1. Svar till Aida: Ja jag har läst det om grönsaker på flera ställen så ska verkligen försöka göra det, är livrädd för att bli magsjuk! Ska tydligen vara några monsterbakterier i Egypten :) Får ta med handsprit och allt annat som är bra för att hålla sig frisk och hoppas på det bästa! :)

 3. Så underbart! Jag har också alltid velat komma till Egypten! Ha det så underbart när det blir dags!

 4. Åh, gud vad underbart! Så roligt för dig! Jag var i Egypten med min familj för tio år sen då jag var elva år gammal, och minns inte så mycket, men det var den resan som vart startskottet för mitt intresse inom historia. Jag sitter just nu i dagarna och letar högskole-program inom historia/arkeologi och skickar ansökningar till dessa. En dröm för mig är verkligen att åka tillbaka, och uppleva allt igen med en vuxes ögon och med de kunskaperna jag har idag. Hoppas du får en fantastisk resa!

 5. Och som tips mot magsjukan: Drick en liten shot av spriten Fernet Branca varje morgon där borta, det är en sprit som är gjord på massa örter och från första början var en magmedicin :) Jag har druckit den varje gång jag varit utomlands(bla. den gången i egypten) och aldrig fått magsjuka, däremot har mina småsyskon som varit med och som vägrat dricka fått både det ena och det andra :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *