Balsammetoden.

Balsammetoden.

Bilden kommer från lockig.se

Nu har jag sett två personer som verkar använda sig av Balsammetoden och då jag inte riktigt kopplat vad balsammetoden är så gör jag något jag älskar: jag googlade! Google har svaren på allt! ;) På lockig.se så står det: ”Nyckeln till ett friskt och vackert hår heter fukt. Torra hår är helt enkelt inte vackra – de blir glanslösa, risiga och frissiga. Självlockiga hår är torrare av naturen än raka hår, och måste därför behandlas lite annorlunda för att nå sin fulla potential.”

Med Balsammetoden så slutar man alltså använda Schampo och andra produkter med mineraloljor och silikoner. Enligt denna metoden så behöver man bara två saker: balsam och gele! Balsamet använder man sedan till hela tre saker (häng med nu!): Rengörning, utredning och fuktighetsbevarande. Och i vassa fall så använder man olika balsam då man kan behöva ett lättare balsam till rengöring.

Så här har lockig.se punktat upp hur du gör:

1) Skölj håret noga med vatten, och massera sedan in en klick balsam i hårbotten. Var noga att massera varsamt men intensivt, då friktionen i sig hjälper till att avlägsna damm och smuts. Balsamet i sin tur hjälper till att lösa upp överflödigt fett vilket sköljs bort tillsammans med balsamet. När du känner att du har masserat hela hårbotten tillräckligt, skölj noggrant.

2) Applicera ytterligare balsam på längderna. Om du vill använda samma balsam som i steg 1, kan du tillsätta lite honung för att göra det extra fuktighets- och glansgivande. När du fortfarande har balsam i håret kan du, om så behövs, kamma igenom håret med en gles kam för att reda ut eventuella tovor.

3) Beroende på hur ditt hår känns, kan du nu välja att skölja ur balsamet helt eller delvis. Om du väljer att skölja ur det helt kan du krama i en liten klick i topparna som ej sköljs ur.

Det står även om hur man gör när man har rakt hår då denna metoden fungerar utmärkt även för oss utan självlockigt hår om vi vill få friskare hår! Det här kanske vore något att testa i framtiden :) Tycker tjejen på bilden fick sjukt fint hår i alla fall, underbara lockar! :)

En av tjejerna som jag läst om detta hos är Ju Marika, hon hade även bilder i sitt inlägg som jag tycker ni ska spana in! Hon fick grymt resultat enbart efter fyra dagar!! Helt galet :D Hon är säkert världens sötaste och besvarar eventuella frågor också :) Känner att jag inte riktigt kan det då jag aldrig testat denna metod! :)

Ni som testat eller kör denna balsammetod, fungerar det tycker ni?


38 svar på ”Balsammetoden.

 1. Jag körde på bm ett tag, dock funkar den inte med extensions i (balsam löser ju upp keratinet). Men annars gillade jag den!
  Jag upplevde mkt mer volym, mina lockar kom fram helt galet mkt mer och håret var inte i närheten av lika frissigt. Jag tvättar håret väldigt sällan, en gång var 8-9e dag typ och då tar det ju längre tid att se resultatet men lätt värt att prova.
  Nu tvättar jag med schampo med ett sls(sns?)-fritt som inte har massa bajsdåliga uttorkande grejjer i sig =)

 2. Har själv varit inne på att testa det. Både håret och hårbotten skulle nog må bra av att slippa tensider, som även finns i eko-schampon för rengörings skull. Jag testade ett tag att först tvätta håret med balsam, låta det verka en stund, skölja ur och sen endast tvätta hårbotten med lite schampo och det funkade ganska bra.

 3. Ja jag använder inte schampo längre och håret är mycket finare. Sen borstar jag inte heller mitt hår och det sliter ju en hel del. Oftast när man berättar för folk att man inte tvättar håret med schampo så säger de ”usch, hur får du det rent då?”, men det räcker med balsam, det blir rent. Sedan gör jag inte exakt som lockig.se’s beskrivning för jag använder hårinpackning också, men det är för att jag tycker det fungerar bra till mitt hår :)

 4. Jag har testat balsam-metoden, men har än så länge inte hittat något balsam som min hårbotten står ut med i längre perioder. Tyvärr.
  Dock har jag inte gett upp helt ännu, finns många fler godkända balsam att testa och nåt ska väl min hårbotten tycka om ;)

 5. Ja kanske det :P känns läskigt att hoppa över schampoo men kanske vågar testa nångång nån vecka man bara är hemma

 6. Nej det funkar inte med vilka balsam som helst.
  Det ska vara balsam utan sls, alkohol, silikoner etc
  finns en lista på ämnen man ska undvika på http://lockig.se/checklista.php

  Ska finnas en lista med godkända balsam (och stylingprodukter) på lockig.se också, men jag kan inte hitta den nu. ”/
  Vet iaf att bland annat Naturells balsam är godkända iaf :)

 7. när jag först hörde om den här metoden så hette det ”no poo” vilket jag tyckte var lite kul ;) jag försökte mig på den men eftersom jag är så himla glömsk så lyckades jag ha i schampoo massvis med gånger så jag gav upp ;)

 8. Jag vill gärna testa! Men vill gärna veta vilka balsam man får använda för att jag orkar inte läsa hundratals innehållsförteckningar och lista ut själv. Plus att jag har noll förtroende för hårvård som man köper i vanliga affärer, oavsett hur mycket andra tycker om dem.

 9. Har också hört mycket av den metoden men har inte provat på den själv.

  Självklart ska jag posta ut det innan nästa helg ;)

 10. Va gullig du är. ;-) Jo, jag märkte skillnad på mitt hår väldigt fort… den där risiga och torra känslan försvann efter bara ett par dagar. En lustig grej som jag har märkt är att jag inte behöver tvätta håret lika ofta nu… det håller sig fräsch längre. Många tror ju att det är tvärtom, att håret blir flottigt när man tar bort shampot. Det gäller bara att göra på rätt sätt och använda ”godkända produkter”… på lockigt.se hittar man bra listor över godkända produkter. :-)

 11. Här är en hängiven balsamist, har tvättat med bara balsam sen nov -07 och kommer aldrig gå tillbaks till vanliga schampon igen! Håret har aldrig varit så friskt,återfuktat och lockigt som nu.Naturligtvis krävs det att man har självlockigt från början för man får inte lockigt hår av själva metoden.Det finns all info på lockig.se,t.om listor med balsam som fungerar med bm.Och självklart behöver du inte vara lockig för att börja med bm,det funkar för alla.

 12. Haha nä det brukar vara så att de som har lockigt hår vill ha rakt och de som har rakt vill ha lockigt :) Men tror att de gör susen för allas hår faktiskt. Om man bara ger det lite tid så. Det syns ju fortare något resultat på lockigt hår än rakt tror jag. :)

 13. Har kört balsammetoden sen i augusti och borstar inte heller håret (har iofs inte gjort sen jag var 12, nu är jag 26…). Har korkskruvar ner för halva ryggen, och de verkar må alldeles prima. Min kollega, som tydligen är väldigt duktig på att notera fett hår, har sagt att hon har märkt att jag aldrig någonsin har fett hår. Då ”tvättar” jag det max två gånger i veckan med tvättbalsamet.

  Testa! :)

  1. Vad många det verkar vara som kör efter denna metod. Knasigt att jag inte läst på mer om den tidigare ;) Blir så sugen på att testa den :D

 14. Läckert att man ser sån stor skillnad! ^^ Dock tror jag inte att de är nån hit på fett hår :P

  sv: Men sluta, klart du är!

 15. Jag testade förut och det kändes verkligen som att det gjorde skillnad! Slutade nog för att jag får så extremt fett hår på mitt arbete att det behövs ett schampo. Men är noga med att det inte får innehålla en massa silikoner och skit som stänger inne håret.

  Prova :)

 16. Jag tror balsam-metoden (”No Poo”) funkar bäst om man har frissigt hår, jag har så pass rakt och lent hår naturligt så jag tvivlar på att mitt hår skulle bli bättre av den här metoden.

  Jag tror också det är en ”inne-grej” att testa just nu men jag tror att så småningom så återgår alla nog till att använda schampo igen.. ;)

 17. mitt hår e ju bara frissigt i topparna, mitt hår blir lätt fett i luggen, så jag är tveksam till om det verkligen fungerar på mej utan att det bara ser skitigt ut.. men man kanske borde prova! särskilt sommartid så håret blir som fnöske!

 18. å min mamma kan inte sluta prata om balsammetoden !
  och försökt tvinga mig att läsa igenom hela hemsidan (men inte hunnit än) ;) tror hon har prövat lite men kan fråga och se om hon har fått bra resultat. Har själv lockigt och torrt hår.

  Ha det fint
  Kram

 19. Jag har tvättat med BM i ett år nu, o att göra mig av med schampot har gjort mitt hår väldigt vackert:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *