Carbage Run 2022

Carbage Run 2022

Fredag v26 började vi (jag, Johanna och Anna) bege oss mot starten för Carbage Run 2022 i Pullman City Harz Tyskland. Jag och Johanna skulle åka till Halmstad för att plocka upp Anna hos en gemensam vän på fredagsnatten och på vägen dit började oljelampan lysa på Volvon. Jag blev livrädd att vi inte ens skulle ta oss till starten. Var min enda inplanerade aktivitet på hela semestern redan över?

Vi tog oss till starten!

Resan till och hem från start/målgången för Carbage Run är dom jobbiga delarna. Resan däremellan är anledningen varför jag åker Carbage Run! Detta är tredje gången jag och Volvon deltog.

Vi som höll sällskap denna roadtrip ❣️ 2 Volvos och en Saab 😎

Varje dag får man nya uppdrag man gör om man vill. För varje avklarat uppdrag får man en viss poäng. Vi gjorde npgra av bilduppdragen varpå 1 av dom var att hitta igen platsen på bilden ovan. Tyvärr är vi väl inte dom bästa deltagarna när det kommer till att ta poäng… Vi försöker lite för dåligt.

Varmt = prioritera att bada lite :) Bilden är tagen av Friberg Media.

Man får per automatik se magiska platser. Ser ni bergen i bakgrunden? Wow! Bilden är tagen på morgonen när alla bilarna har börjat lämna campingen för att bege sig till nästa destination.

I år klarade jag mig från att Volvon krånglade (om man bortser från att lyset levde sitt egna liv, oljelampan lyser ibland och att hastighetsmätaren dog) och det var grabbarna i Saaben som fick lite mindre problem. Matej nöjd på bild. Malte som åker i den gröna Volvon är dock en mcgyver så det var lätt problemsökt och löst.

Vi gjorde ett stopp vid staden Stará Ľubovňa i Slovakien och spanade in slottet!

Random bilder från turen. Jag har nog aldrig sett så många solrosfält.

Innan vi kom i mål så passade vi på att stanna till i Budapest. Hur fin stad? Åker så gärna tillbaka! Så myclet gamla byggnader och otroligt billigt.

I mål och så glad att bilen höll hela vägen! Det är ju trots allt några hundra mil vi åker. Bara festen och sen hemresan kvar. Jag hade så roligt på avslutningskvällen att jag tog noll bilder! Dagen efter beslöt vi oss för att åka till Auschwitz tillsammans med Malte, Alle och Martin som åkte i den gröna Volvon. SAAB gänget åkte raka spåret hem.

Mot väggen avrättades folk…

Jag är så tacksam att vi åkte till Auschwitz men det var en otroligt jobbig plats att befinna sig på och jag fick lov sluta läsa information flera gånger för jag började gråta. Det är så ofattbart hur en del människor med makt kan få andra människor att agera på detta sätt. Helt galet. Det är gratis inträde vid Auschwitz. Vill man ha guide så kostar det. Är ni i närheten. BESÖK! Efter detta besöket bodde vi på hotell innan det var dags att åka till Gdansk på morgonkvisten.

Några timmars strosande och lite mat i Gdansk innan vi skulle skiljas från Alex, Malte och Martin. Dom skulle stanna en natt till och vi skulle ta nattfärjan hem för att hinna få iväg Johanna till jobbet.

Färjan hem gick på kvällen från Gdynja och vi var framme i Karlskrona runt 8 på morgonen tror jag. Jag minns säkert lite fel. Rätt skönt att spara massa tid på att köra bil och istället få sova.

Framme i Borlänge för att lämna av Johanna (som var jättepigg på att jag ville ta en bild) innan färden gick vidare hem.

Min första semestervecka bjöd kort och gott på en massa mil i bil, sett massvis med nya städer, återigen lärt känna lite nya människor och även fått besöka Auschwitz. Bra start ändå!

Jag testar att blogga från mobilen för första gången. Jag tänker att jag kanske faktiskt bloggar om jag kan göra det härifrån? Vi får se. Nu har jag i alla fall sparat ner lite om Carbage Run 2022 till mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *