Daisy Beauty Day – K pour Karité – hårvård.

Daisy Beauty Day – K pour Karité – hårvård.

I Lördags var jag som sagt på en skönhetsdag med Daisy Beauty och vi startade dagen med att få lära oss lite om K pour Karité! Ronald Domelid gjorde en riktigt bra presentation av K pour Karité och var riktigt lättsam att lyssna till! Bra presentation och jag tänkte nu presentera K pour Karité för er! K Pour Karité är en ekologisk och naturlig hårvårdserie. Något som är riktigt intressant är att K pour Karité har ett flertal produkter för män!

Dessa produkter är främst framtagen till män även om vi tjejer såklart även kan använda produkterna.

– Anti Hair Loss Lotion 285SEK. Denna produkt används med fördel tillsammans med K pour Karité Hair Scrub (produkt 3 på bilden). Vi tappar hårstrån, vilket är helt naturligt, ibland kan det vara hormonella förändringar men även bero på genetiska anlag. Hårets enda levande del är belägen längst ner och är beroende av en riklig näringsförsörjning. Cellerna som är hårproducerande kan bli mindre aktvia eller utmattade. Denna lotion tillsammans med scruben ska tillföra vitaliserande aktiva ämnen som ökar micro-blodcirkulationen och därmed även näring och syre till de hårproducerande cellerna, vilket stärker håret och kan på detta sätt öka dess livslängd!

– All over schampoo för män 105SEK. Detta schampoo är stärkande för hår och kropp! Passar alla hårtyper och har en doft av mint. Innehåller sheasmör, essentiella oljor från pepparmynta och petit grain som rengör och stärker hår och hårbotten.

– Hair scrub 130SEK. En uppfriskande hårpeeling/scrub som med pepparmynta och små silicapärlor effektivt rengör på djupet, avlägsnar rester från stylingprodukter och aktiverar mikroblodcirkulationen i hårbotten. Som jag nämnt tidigare så är denna och Anti Hair Loss Lotion optimala att använda tillsammans för att öka blodcirkulationen och ge syre och näring till de hårproducerande cellerna = längre livslängd. Det finns ingen scrub i K pour Karités serie för kvinnor men denna fungerar såklart lika bra för oss tjejer! Jag ska bland annat testa denna då jag tror den är perfekt mitt vintertorr hårbotten samt toppen till att ta bort produktrester!

– Strong Hold Gel 95SEK. Denna är baserad på ekologiska ingredienser. Formar och stylar ditt hår utan att det tar skada!

Visst är det kul med naturliga och ekologiska produkter även till män? Har du en karl där hemma som nojjar sig för att tappa håret så tipsa honom om dessa produkter så kanske han slutar nojja sen ;) Jag ska som sagt testa hårscubben, längtar! Men nu över till produkerna för oss tjejer!


– Women Gentle Shampoo 95SEK. Ett milt och vårdande schampoo som är baserat på aktiva ingredienser från sheasmör och ingefära. Schemasmöret återfuktar och ger håret lyster medans ingefära stimulerar din hårbotten. Berikat med äkta eteriska oljor från citrus, rosmarin, sandelträd och patchouli. Återupplivar och återfuktar torrt och ömtåligt hår. Kokosextrakt är tillsatt till de eteriska oljorna och ger en fräsch doft och ljuvlig känsla under schamponering. – Denna fick vi med oss hem så den ska testas!

– Woman repairing conditioner 130SEK. Detta balsam är speciellt framtaget för torrt och slitet hår! (perfekt till mig alltså! hehe). Denna ska återge hårets vitalitet och lyster och precis som schampoot så innehåller denna produkt scheasmör och ingefära samt eteriska oljor. – Denna fick vi med oss hem så den ska testas!

– Woman Shea Butter Serum. Hittar inte denna i någon svensk webbshop men då den finns med på produktbilden så vill jag ändå berätta om den, den kommer säkert dyka upp snart här med! 48.8% konsentrerad Shea oil! Passar perfekt till torrt hår till väldigt torrt hår men även tjockt, frissigt hår! Denna hjälper dig att återfå glansen till ditt hår!

– Woman Hair Styling Cream 95SEK. Denna formar och stylar ditt hår utan att skada hårets fibrer eller hårbotten. Den har en konsistens som skiljer sig från både gelé och vax samt är enkel att tvätta ur. Den håller formen, ger en naturlig look samtidigt som den vårdar håret.

Vad tror ni om K Pour Karité och deras naturliga och ekologiska hårvård?

Väldigt mycket information i ett inlägg så jag kommer berätta mer om deras resterande produkter i ett annat inlägg! Ni hittar K Pour Karité bland annat hos ecoliving.se.

4 svar på ”Daisy Beauty Day – K pour Karité – hårvård.

  1. Sv: Det är så roligt med tävlingar!

    Du har en väldigt fin blogg :) Jag ska absolut tipsa min kille om produkterna! Just nu använder han ett fructis-schampo eftersom det finns hemma. *suck* :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *