Dior Vernis fyller 50 år!

Dior Vernis fyller 50 år!

(c) Sarl René Gruau.

Det är nu 50 år sedan Dior lanserade sitt första nagellack! Detta gjordes i April 1962 och självklart var det i en klassisk röd färg! Bilden här ovan är den första kampanjen som gjordes av artisten Rene Gruau: ”The House of Dor was missing a nail varnish; here it is!”
Detta ser Dior som en möjlighet att hedra 50 år av ”eye-catching” färger med två nagellack som ger uttryck för Diors stil: Rouge Altesse (Red Royalty på engelska) and Gris Montaigne (Grey Montaigne på engelska).

Dior Vernis Rouge Altesse/Red Royalty No. 999 är en röd nyans som är favoritfärgen hos Christian Dior samt Dior Vernis Gris Montaignes/Grey Montaignes Nr 707 – En Dior grå, synonymt med tidlös elegans.

Rouge Altesse/Red Royalty är den färgen som lanserades 1962 och Gris Montaignes/Grey Montaignes lanserades 2010. Båda två finns att köpa online hos kicks.se för 255kr!

Jag personligen skulle vilja lägga vantarna på Rouge Altesse/Red Royalty av två enkla anledningar. Jag älskar rött och det vore ju lite roligt att ha den första nyansen från Dior Vernis i sin lacksamling!

Äger du något Dior Vernis? :)

10 svar på ”Dior Vernis fyller 50 år!

 1. Jag har ”Rock Coat”, ”Waterlily”, ”Forget me Not”, ”Bronze Libertine” och ”Particuliére” och ett som jag gnidit bort namnet på. Har dock inget rött, så det måste jag ju fixa :)

  1. Åh så många du har då :) Jag har pinsamt nog bara ett XD Men har flera som jag är bra sugen på att införskaffa :)

 2. Yeeeahy, låter kanon! =) Vilken tid åker vi? Det blir ett väldigt flängande för din del, är det säkert att det går bra? =)

 3. Tjihoo vad bra! Jag har redan hunnit kolla brevlådan idag. Haha, jag visste nog lite att det inte hunnit komma än! Men det skadar ju aldrig att kolla! ;) Men snaaaart alltså :D

 4. Jag har inget ännu.
  Men jag vill gärna ha ett
  eller flera…
  Jag har bara hört bra saker om deras lack
  (well, förutom att dem är liite för dyra…)
  och dem är ju hur fina som helst!
  När jag blir rik ska jag bli stolt ägare
  till ett gäng Diorlack, så får det bli! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *