En lugn Valborg

En lugn Valborg

Igår spenderade jag en lugn valborg tillsammans med min mamma och min bror och hans familj. Vi gick tipspromenad, grillade korv och tittade på majbrasan här i byn.

Så mycket mer behöver inte jag göra på valborg. Jag var supernöjd över att bara sitta i slogboden och grilla korv då det är en av mina favoritsaker att göra, haha :)

Jag tillhör en av dom som starkt förespråkar att man inte dricker alkohol på högtider eller i närheten av barn eftersom jag är uppväxt runt  alkoholproblem. Det har gjort att jag aktivt väljer väldigt ofta att inte dricka alkohol. Jag mår ju väldigt upp och ner så jag vill inte bli beroende själv för jag är så medveten om att jag har beroendeproblem i släkten. Jag dricker alkohol men kan tack och lov även ha roligt utan, det är inget jag behöver eller måste ha. Jag ser det snarare som ett problem när vuxna människor beter sig som att man hotat dom till livet när man säger att jag tycker inte att snaps hör hemma på julmiddagen om det finns barn med. Folk blir på riktigt upprörda över denna åsikt vilket i min värld är helt sjukt.

Så att inte göra så mycket mer på valborg än att vara ute och gå, grilla korv och titta på en brasa och umgås ♥ Önskar att alla högtider var lika stressfria!

Jag hoppas att alla ni hade en fin valborg? Om ni nu ens firar? Det kanske inte är så vanligt? Jag vet inte. Här i Älvdalen firar vi i alla fall med brasor i typ varenda by, haha :)

2 svar på ”En lugn Valborg

  1. Många kloka ord i det här inlägget. Har liknande erfarenheter med att ha växt upp i ett hem där alkoholproblem fanns i andra generationen i rad så jag aktar numera mina löss för snuva och väljer att inte dricka nästan alls. Har roligare nu utan alkohol än innan faktiskt. Julen har dock alltid varit barnens i min släkt så den har varit utan alkohol.

    1. Det är klokt av dig! ♥ Tror det är en viktig insikt när man har det i släkten. Det gör i alla fall så att jag jättegärna går ut oftare nykter än vad jag går ut och är full :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *