Förberett för utomhusodlingarna idag!

Förberett för utomhusodlingarna idag!

Idag har min mamma varit här och vi har förberett för utomhusodlingarna. Vi har fyllt på med ny jord/kogödsel i pallkragarna bland annat. 

Jag har inte förodlat så mycket eftersom jag knappt kan något om att odla egentligen men har odlat i 2 år nu, haha! Jag experimenterar verkligen och det brukar gå hyfsat i alla fall ;) Jag odlar i växthus och i pallkragar utomhus.

Har satt paprika och tomater utifrån frön från grönsakerna i sig. Och dom har tagit sig men typ stannat i växten så jag antar att dom vill bli omplanterade! Inte ens såna saker har jag koll på, haha! Går på känn och hoppas på det bästa ;) Fick så sjukt mycket paprika förra året så jag hoppas nästan det ska bli lite mindre i år, haha!

Min kunskap när det kommer till att odla är ungefär ”är det ogräs eller blir det något av det här?”. Japp, jag är på den nivån!

Jag har i alla fall satt majskorn där så vi får väl se om det blir en majs tillslut! Förra året satte jag majs direkt i pallkragen och det växte som tusan, lite för mycket! Så i år har jag bara satt 4 frön och hoppas att iaf 2 som kommer växa till sig och ha dom separat i djupa större hinkar och inte i pallkrage. Ingen aning om det är bättre/sämre men det märker jag ju tids nog.

Jag satte purjolök även förra året men dom blev suuuuupersmå och det var flera frön som det inte blev något av så i år hoppas jag att jag är en bättre purjolök odlare! Jag förodlade inte förra året heller, det är något jag testar med några frön enbart för att jag hade ett gäng kvar från förra året. Dom nya purjolök fröna jag köpt låg i något ”såband” som dom får jag plantera direkt i en pallkrage så fort det slutar vara minusgrader om nätterna. Aprilväder i maj ni vet!

Är det nån av er som odlar något? Jag följer ju Sweetkay bland annat och hon odlar massor och är superduktig! Hon tar även helt magiskt bra bilder, så henne bör ni följa om ni inte redan gör det! Jag skulle vilja gå en fotokurs hos henne, helt klart. Hon lägger nog ner lite mer tid på sina bilder än vad jag gör…haha :)

Dags att bädda ner mig. Jag kommer jobba ovanligt mycket nästa vecka. Jag jobbar 80% / 32h i veckan i vanliga fall men blir nog typ 48h + en kväll nästa vecka. Den tidigare utmattade människan inom mig hoppas att det ska gå bra. Det är i alla fall enbart denna veckan på grund av en mässa och inget som hör till vanligheterna!

Hoppas ni haft en bra helg ♥

2 svar på ”Förberett för utomhusodlingarna idag!

    1. Har jag tur?! Haha :) Vi får väl se, jag har ju inte kunnat plantera ut dom än..dom kanske hinner dö! haha :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *