God jul alla fina bloggisar! ♥

God jul alla fina bloggisar! ♥

julen

Som ni kanske har märkt så har jag tagit lite julledigt från bloggen ;) Jag har knappt fotat något under min jul så lite instagrambilder får pryda dagens inlägg! ;) Gårdagen spenderades med en lång sovmorgon, ett gympass där jag invigde min julklapp från Maria – superfin adidas jacka! ♥ Och sen firade jag julafton med familj och vänner på kvällskvisten! :)

Jag har valt att fira jul själv dom senaste tre åren eftersom jag är uppväxt med allt annat än en vit jul (och då menar jag inte snön på marken) och jag kände kort och gott att jag är faktiskt vuxen nu och kan faktiskt välja att fira i lugn och ro istället  – och så gjorde jag! Det är många som reagerat med att man inte kan fira jul själv men jo, det kan man och jag har inte tyckt att det varit varken jobbigt eller tråkigt!

Men i år följde jag med min mamma och bror upp till lite vänner och firade jul där det enbart serverades lite öl till maten så det där barnet som bor inom mig som blir extremt stressad av människor som dricker i närheten av barn behövde inte komma fram! :)

Ni som dricker i närheten av barn så ni blir påverkade – börja gå på krogen nykter, hur känns det? Det är ditt barns vardagsrum på julafton som en Älvdalstjej som jobbar på bup så bra beskrev det! Barn väljer inte att hamna där och jag kan säga att även när man är 30 år så påverkas jag av vuxnas val att dricka i min närhet som liten. Det jag finner som mest tragiskt när jag berättar för andra att jag helst vill ha alkoholfritt på julen den dagen jag får barn (om jag ens får några) är att folk reagerar ibland jättekonstigt angående detta. ”jaha så folk ska rätta sig efter dig?” har jag bland annat fått höra…så svårt är det för en del vuxna att låta bli alkoholen när det är familjemys som egentligen ska stå på schemat!

Jag hoppas ni hade en jättefin jul allihopa, jag är jättenöjd med min! ♥

5 svar på ”God jul alla fina bloggisar! ♥

 1. Alkohol är så knepigt .. jag förstår precis hur du känner!

  Min mamma jobbade som flygvärdinna när jag var liten så hon jobbade ofta runt julen och kom hem julaftonsmorgon = tidskillnad från New York = svintrött mamma. Det räckte med bara nåt glas vin innan hon blev påverkad och frågade flera gånger på raken om man gillat sin present som om hon glömt att man svarat första gången. Det är så synd när man minns sånt mer än själva presenten. Jag förstår att hon ville bara slappna av .. men det kunde bli jobbigt vissa jular.

  Fler barn förtjänar en vit jul (: Stå på dig! <3

 2. Tycker det låter skönt med att vara själv på jul, funderat på det själv eftersom jag tycker julen är så extremt stressig. Tror faktiskt inte det var nån alkohol med på julafton alls hos oss, vilket jag tycker är bra. Håller med dej, tar nån en öl till maten och barn är med är väll ingen jätte fara men många dricker sej berusade och det är inte ok alls. Hemskt hur det har blivit.
  God fortsättning!

  1. Många tycker jag är knäpp som firat själv i så många är men det har faktiskt varit fantastiskt skönt och STRESSFRITT ;) Jag drömmer dock om att fira jul utomlands men jag ska väl lyckas med det också nån gång ;)

 3. Jag valde vara själv iår med mina djur och det var väldigt skönt. Dock valde jag dricka 1 glas vin vilket var första glaset på ett halvår. Jag är uppväxt med mycket alkohol på jul och blev riktigt förvånad första jularna med mitt ex familj där ingen drack. Önskar att fler valde vita jular för barnens skull.

 4. Insiktsfullt skrivet. Alkohol i alla möjliga sammanhang, ofta där barn finns, har blivit mer regel än undantag. Modigt att du står för din åsikt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *