Guidad busstur runt Tallinn.

Guidad busstur runt Tallinn.

 

Direkt igår när vi kommit iland i Tallinn så fick vi åka på en guidad busstur :) Vi stannade bland annat till vid Alexander Nevskijkatedralen som är en rysk-ortodox kyrka som byggdes mellan 1894-1900. Tyvärr så fick vi inte fota inuti den vilket kändes lite synd för den var otroligt vacker med alla ikoner!

Grymt kul att få börja resan med en guidad tur. Jag vet flera platser som jag gärna utforskat som: Birgittaklostret,  Kadriorg slott och Kadriorg konstmuseum (det rosa slottet på bild ovan), Bastionens gångar och en massa annat. Det verkar finnas massvis med historia i denna staden vilket intresserar mig något enormt! Riktigt synd att det är så otroligt kallt just denna helgen men jag har gått omkring lite i gamla stan idag i alla fall, det får nog tyvärr räcka så denna gången. Jag hoppas på att kanske få tillfälle att åka tillbaka hit en weekend i framtiden när det är varmt och lite mer lockande att vandra omkring :) Här kan ni läsa om en massa sevärdheter, finns massor som lockar mitt intresse i alla fall :)

Bra start på helgen i Tallinn tycker jag :)

8 svar på ”Guidad busstur runt Tallinn.

  1. Men åh.. Du måste köpa dig varma kläder! Jag älskar kylan och vill gå ut och gå på måndag! Du får nog låna nåt av mig.. Haha..

  2. Den kyrkan tror jag också vi såg när vi var där :-) Fast bara utsides.

    Men du, du som har sånt stort historiaintresse… pluggade inte du till sån lärare? Om du bara vill jobba lite extra, finns det inget behov av sådana vikarier hemma? Vet ju att det inte är vad du vill till 100%, men bara några timmar då o då? På min skola skriker dem efter vikarier :-/ Tom. jag får ju hoppa in ibland fast jag inte har nån som helst kunskap för sånt.

    Vi måste boka in en Boda borg-helg nu i vår :-) Puss

  3. Bodde i Tallinn i tre månader för några år sedan. Min dåvarande pojkvän och jag hade en lägenhet innanför murarna i gamla stan. Är otroligt fint där på sommrarna (även ifall det är till vissa delar nedgånget), men tycker du ska åka dit på sommaren nästa gång hehe :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *