Har ni haft en bra jul?

Har ni haft en bra jul?

Jag hoppas att ni har haft en bra jul allihopa? Jag gjorde precis som förra året och valde att inte fira jul med en massa människor! Jag är hemma hos Stefan och igår så firade vi jul ihop men han åkte till sin pappa i några timmar och firade med dom men eftersom julen är väldigt känslig för mig så valde jag att inte följa med utan istället äta julmat framför en film på tv! Det låter säkert extremt tragiskt för vissa men för mig så är det så fantastiskt skönt!

Hade nog min bästa jul någonsin i år faktiskt. Spenderade nästan hela dagen med Stefan och tog det verkligen lugnt hela dagen och det enda som gjordes på bestämd tid var väl att titta på kalle anka och kan du vissla johanna ;) Där är jag som Gustav Svennson, man måste se på kalle anka!  ;)

När Stefan var hos sin familj så satte jag mig och läste lite på vitjul.se och alla berättelser som finns där, alla dessa människor som jul efter jul fått gå med ångest innanför bröstkorgen och bara undrat när kommer fyllan gå överstyr? Jag hoppas verkligen att alla ni som läser detta och som har firat jul med barn under samma tak inte har intagit någon alkohol över 2,2% öht! Jag vet hur det är att vara liten och vuxen och behöva gå med den där ångest under högtider. I mina ögon är det enbart egoistiskt att dricka alkohol under julafton när barnen är med och firar och så kommer jag nog alltid att se på saken.

Det bästa med att bli vuxen och att komma till insyn att det aldrig kommer bli den där julen jag gått och hoppas på är att jag faktiskt numera är vuxen nog att bestämma själv! Och dom två senaste jularna har jag gjort det som varit bäst för mitt egna välmående.

Jag är säkert tråkigt men gud vad jag trivs med att inte fira jul  med en massa människor och enbart mysa på hela dagen. Jag gick runt i min onepiece hela dagen, fixade julmat, myste med Stefan och öppnade dom bästa julklapparna och tittade klart på julkalendern och somnade sött bredvid Stefan.

En nykter och lugn jul är den bästa julen enligt mig och i år fick jag verkligen det jag önskade mig mest av allt: lugn, ro och ingen alkohol så långt ögat nådde! Bara massa myspys och mysiga filmer på tv! <3

Ikväll ska Stefan ha juldagsfest och det ska bli intressant hur den lilla flickan som fortfarande bor inom mig tar det hela men jag hoppas att det ska gå bra, annars vet jag vart sängen är om jag tycker det är för påfrestande ;)

Hoppas att ni också har fått en nykter jul i julklapp! <3

7 svar på ”Har ni haft en bra jul?

 1. Måste bara ge dig beröm för ett väldigt bra skrivet inlägg. Vad skönt att du känner dig nöjd och glad med din julafton. Det viktigaste är såklart att man själv trivs och mår bra, då spelar det andra ingen roll. Jag har jobbat inom missbrukarvården så jag har stött på många barn som har växt upp med många jular där föräldrarna varit ordentligt påverkade. Det sätter sina spår.
  Jag väljer alltid att fira en vit jul.
  Jag har haft en lugn och fin jul med familj och släkt.
  Önskar dig en god fortsättning.

 2. Ja denna jävla sprit förstör för många barn och det är helt oacceptabelt att bli onykter på julafton. Har haft det som du och jag har också julångest. Men som du skriver, vi är vuxna och kan nu göra våra egna val. I mina ögon är det inget konstigt att fira jul som du. Bara jag och min mamma igår, idag några släktingar på besök. Hoppas din kväll blir okej!
  Kram

 3. Måste fråga – respekterar ”folk” ditt val av julfirande?
  På mig tjatas det inte längre, men jag kan få känslan av ”tycka synd om” och det gillar jag inte heller. Vilken surkärring jag låter som/är!:P

  1. Svar till Caroline: Ja detta året så gjorde dom det :) Några tyckte nog synd om mig förra året av mina vänner ;) Men förstod väl efteråt hur skönt jag tyckte att det var så i år försökte ingen tvinga mig att fira jul med dom…haha ;) Glad att Stefan förstod och inte tjatade på mig om att följa till hans pappa!

 4. ja fan det finns så sjukt många barn som lider ett helvete på julafton och andra högtider pga hur vuxna väljer att fira sin högtid. Jag vet inte ens om jag kan gå in och läsa på den sidan jag börjar bara gråta som en gris av sånt…men va skönt att du kan välja själv nu och att du får det precis som du vill ha det. Det glädjer mig !

 5. Helt rätt – vit jul eller MYCKET måttligt när det gäller alkoholintaget. Jul är inte direkt min favorithögtid men det har blivit lite lättare de sista åren. Bra att du gör som du själv mår bäst av :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *