Jag har sagt upp mig!

Jag har sagt upp mig!


Jag har sagt upp mig från mitt jobb

Kanske det läskigaste men det mest välbehövliga jag har gjort på länge. 16/1 (tror jag) blev jag heltidssjukskriven och är det fram till 15/3 efter att ha haft återbesök hos läkare.

Detta har gett mig tid att fundera & reflektera & inse att går jag tillbaka till mitt jobb så kommer jag antagligen snart bli lika dålig som jag var i början av sjukskrivningen igen. Jag har nämligen fått stress/ångest av att bara tänka på mitt jobb, galet nog. Och det är verkligen ingenting jag vill, den människan jag sakta men säkert har förvandlats till dom senaste 2 åren är inte jag & det är ingen människa jag vill vara.

Så jag kände att det viktigaste beslutet för mig själv var att säga upp mig. Jag vill inte må så här eller vara så här & nu har jag verkligen tagit ett gigantiskt kliv mot att förhoppningsvis bli bättre från min utmattning genom att ta bort ett av mina största stress/ångest faktorer.

Förstår ni hur underbart det skulle vara att inte ha ont i huvudet varje dag nästintill hela dagarna? Få tillbaka minnet? Komma ihåg vem det är jag pratar med? Inte behöva ta 500 powernaps om dagarna? Kunna somna när jag väl lägger mig? Höra vad folk säger och inte bara se att deras läppar rör på sig? Känns som jag tagit ett stort kliv mot att få mitt liv tillbaka. Om inte annat gett mig själv chansen att göra något annat som jag förhoppningsvis kommer må bättre av. Jag har bara ett liv och då vill jag att platsen som jag spenderar mest av min vakna tid på ska ge mig glädje och inte bara trötthet och huvudvärk. Jag vill orka leva efter jobbet.

Jag är ju inte så privat i min blogg längre, inte som jag brukade vara. Men en liten del av mig vill bli det igen. För min egen skull.

”Inget förändras om du inte förändrar det själv”

10 svar på ”Jag har sagt upp mig!

  1. Jag är ledsen att läsa om att du mår så dåligt. Jag förstår dina känslor, jag gick in i väggen två ggr under ett år utan att sjukskriva mig eller säga upp mig. Inget annat har tärt så hårt på mig och det tog lång tid att återhämta sig, eftersom jag aldrig sjukskrev mig. Jag hoppas du snart kommer att må bättre!

    1. Men fy! Jag kände att enda utvägen var verkligen att säga upp mig så jag måste byta jobb tids nog! Hade nog bara ”backat” livet om jag gått tillbaka till samma jobb.
      Hoppas du mår bra idag?! ♥

  2. Skönt att höra att det är någon mer som går igenom samma sak som mig. Har också sagt upp mig efter 2 år av konstant stress. Livet är inte värt att kastas bort för ett jobb som man mår skit av. Hoppas du mår bättre snart!

    1. Jag tror faktiskt det är många som går igenom detta. I alla fall som det känns nu när jag faktiskt är väldigt öppen med att jag inte mått speciellt bra. Hoppas du har bytt till ett jobb som du mår bättre med ♥ Jag är sjukskriven en dag till så jag har börjat fila på CV/personligt brev för lite extrajobb / vikariejobb till att börja med :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *