Jag kommer fira Halloween nästa helg (tydligen?)

Jag kommer fira Halloween nästa helg (tydligen?)

Det verkar som vi i Sverige firar Halloween på olika helger. Riktiga Halloween (amerikansk tradition) är 31:a Oktober men här jag bor och i många andra städer verkar man fira halloween den 6:e November då det är alla helgona (svensk tradition som inte alls är som halloween så det känns lite fel att fira då). Men hur som helst. Jag älskar halloween och att spöka ut mig så jag firar gärna varje helg ;) Jag har beställt hem lite produkter så jag ska kunna göra olika sår :) Jag gjorde sår första gången på halloween förra året och då såg jag ut såhär:

Hittade ingen bättre bild på min sminkning just nu tyvärr :/ Här gjorde jag en liten tutorial förra året på hur jag gjorde ett enklare sår + skotthål. Allt jag använder kan ni hitta till en billig peng på Buttericks :)

5 svar på ”Jag kommer fira Halloween nästa helg (tydligen?)

 1. Det är nog som här i Finland – att det är Allhelgona nästa helg.
  Halloween är ju dock inte riktigt samma sak som Allhelgona så vi firar Halloween idag och Allhelgona nästa lördag.
  På Halloween klär vi ut oss och festar och på Allhelgona besöker man sina släktingars gravar och det är en mycket mer ”nedstämd” helg.
  Så gör vi iallafall. :)

 2. Naaasty! Haha. Jag firar inte alls. Inte idag i alla fall. Håller på att göra mig lite bröd sedan ska jag slöa i soffan hela kvällen. ;D

 3. Men halloween är ju denna helg och alla helgona nästa. Halloween och helgona är ju inte alls samma sak. Så jag tycker de städer som firar halloween nästa helg gör fel!
  ;)

 4. Nej, det är bara att alla blandar ihop dessa helger och om man firar Halloween på All helgona så är man ju helt fel ute. Som att fira nyår på jul, eller tvärt om.

  Halloween går ut på att klä ut sig och gå på fest eller knacka dörr för godis, beroende på hur gammal du är. All helgona ägnar man åt att gå i kyrkan och lyssna när prästen rabblar upp namnen på alla som dött under åren och sen tänder man ljus på gravar.

  Vad får ungdomarna lära sig i skolan nu för tiden egentligen? :P

  1. Halloween står ju inte med i almanackan alla ggr så kan tänka mig att det är därför många krogar tar miste. vet att det är på fler ställen som dom firar nästa helg. JAG vet ju att det är idag som Halloween
   är men det är ju inte jag som bestämmer när krogen ska ha halloween party ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *