Lördagen i Tallinn – en sväng i gamla stan!

Lördagen i Tallinn – en sväng i gamla stan!

Jag fick haka på Malin, Sanna, Bella & Elin in till gamla stan i Tallinn en sväng Lördag eftermiddag :) Jag hade skepparjacka och Jeans och dom hade vinterjackor och täckbyxor…som tur var så frös jag bara om ansiktet och tårna (Converse i -30 är inte att föredra trots varma strumpor!). Tur jag är van vid minusgraderna här hemma tror jag :)

Lite bilder efter ”vägen” :) Nu när jag är hemma igen så har jag lärt mig att dörren som Elin står vid här är vid en av dörrarna till ”Svartbrödernas hus”. Jag tyckte mest den såg gammal och vacker ut ;) hehe. På länken så står det bland annat att en av Tallinns mest spektakulära portar har prytt huset sedan år 1640 och jag antar att dom menar denna då det är en bild på den :)

Rådhustorget är ett gigantiskt torg som nu var helt tomt! :) Men är man där underjulen så är det julmarknad, som tydligen ska vara väldigt stor, och under sommaren så är det mer liv som jag uppfattat det med marknader, Gamla staden dagen då det är en medeltida karneval med parader, tornerspel etc. Vore nog lite roligare att besöka Tallinn under denna tiden :)

Jag har ju nästan inga bilder på mig själv i min egna kamera men här har Sanna fotat mig, Elin & Bella :) Detta är alltså Sannas bild :)

Efter att ha gått runt lite i gamla stan så var det dags för lite lunch! Vi gick till Von Krahli Bar (kom inte ihåg namnet själv men Bella har skrivit så, haha :P) och det var ett riktigt mysigt ställe med galet god mat för bra priser! :) Bilden på mig, Malin, Sanna och Elin tillhör Bella :) Efter lunchen begav jag, Malin & Elin oss tillbaka till hotellet medan Sanna och Bella fortsatte. Jag kände att jag ville hinna duscha och fixa mig inför kvällen så jag skulle slippa göra det i all stress senare :)

Vi lyckades åka till Tallinn en riktigt kall helg men mysigt ändå :) Jag hoppas faktiskt få tillfälle att åka tillbaka när det är lite mer vår i luften och turista lite mer :)

2 svar på ”Lördagen i Tallinn – en sväng i gamla stan!

  1. Hej, ser att du varit i Tallin. Jag funderar på att boka en weekend till denna stad och tänkte bara höra med dig om du har några tips på hotell, transportmedel eller staden i sig. eller kanske några tips inför min bokning av resan :D tacksam för alla tips. Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *