mina tänder – mitt bästa köp!

mina tänder – mitt bästa köp!

Hittade denna bilden i bildarkivet – gammal bild alltså, ville mest hitta en bild där mina tänder syns lite ;)

Det är många som ställt frågor om att jag har skalfasader så jag har försökt leta igen alla mina gamla inlägg från när jag gjorde dem för cirka två år sedan :) Anledningen till att jag har gjort skalfasader är för att jag hade glugg och mina framtänder låg i olika höjd och såg jättesnea ut så fort man inte såg mig helt framifrån så jag trivdes verkligen inte. Jag försökte få tandställning flera gånger men enligt tandläkarna där hemma så var det omöjligt då jag har överbett och ändå bara skulle bita av ”metallskenan” eller vad det är som dem hade satt bakom tänderna för att hålla dem kvar där! Sista gången jag försökte få tandställning var när jag var 18 och när jag verkligen fick ett nej då så började jag gråta och fick gå ut bakvägen från tandläkaren..;) Då kanske ni förstår hur mycket jag vantrivdes med mina tänder!

Så den 23:e Oktober för två år sedan så slipade Jörgen Brandell ned fyra av mina framtänder ;) Ni kan läsa om detta HÄR. Innan det så hade jag blekt tänderna en nyans eftersom jag inte kan bleka tänderna efteråt, fasaderna är ju gjorda i samma nyans som tänderna bredvid! När jag kommit hem till min vän som jag sov hos medan jag gjorde tänderna så kommer jag ihåg så väl att jag verkligen inte kunde le! Jag hade som vana att le genom att antingen ha handen för munnen eller att jag snörpte ihop munnen allt vad jag kunde för att inte visa tänderna! ;) Lite bilder på mina tillfälliga plastfasader (dem man har medan de riktiga fasaderna görs) och mina gamla tänder rakt framifrån kan ni se HÄR.

Mina tänder är mitt bästa köp någonsin och jag kan verkligen rekommendera Jörgen Brandell som har gjort mina! Ni hittar hans telefonnummer HÄR.

21 svar på ”mina tänder – mitt bästa köp!

 1. Jag tycker att dina tänder är jättefina nu i alla fall! :)

  Jag förstår folk som inte vill vaccinera sig också, det är så mycket debatt fram och tillbaka :)

  Men flunsan håller just nu på att sprida sig överallt.
  Du kan läsa på smittskyddsinstitutet – där finns rapporter om influensan från vecka till vecka och statistik m.m.

  http://www.smittskyddsinstitutet.se/publikationer/smis-nyhetsbrev/influensarapporter/sasongen-20092010/influensarapport-vecka-44-2611—111–2009/#p15507

  Kram kram

 2. För mej har det blivit skillnad iaf :)
  Beror ju på också hur många bloggar man besöker geonom dom sidorna.
  Mina tänder står åt alla håll och försökte för några år sen att få porslin fasader men dom sa Nej och jag böla som en stucken gris hela dagen,haha… jag ler aldrig med öppen mun…

 3. ja verkligen.. Har ingen koll alls på vad som är det bästa känns det som :S antar att Mange ska p.ga sitt räddningskårsjobb & barnen i skolan när de nu kommer dit.. Men för mej själv vet jag inte alls. Verkar ju va ris & ros åt båda hållen *gah*

 4. Men vad fan, du borde ju visst fått tandställning! Jag hade inte glugg, men varenda tand i käften var helt sned, och så hade jag 2 cm överbett. Nu är alla tänder jätteraka och fina. Överbett har jag fortfarande, men bara några millimeter. Och jag har en sådan där metallskena bakom både övre och undre tandraden, men det är inga problem.

  Aja, tur att det fixade sig med tänderna på något sätt iallafall. Skitasnygga har du! :D

 5. köp dom själv?
  Jag hade sparat ihop 30 000 kronor (som nu är borta för länge sen) och gick till en speciallist. Dum som jag var gick jag inte till andra tandläkare och frågade.Jag gav bara upp :(

 6. mina framtänder är väldigt snea och ena framtanden korsar med en under. Dom kanske är FÖR snea så att det inte går att göra nånting åt det. Dom sa att dom inte kunde göra nåt.

 7. Du har jättefina tänder nu i alla fall! Är man inte nöjd och inte får den hjälp man vill ha, då är det värt det. Jag ville ha tandställning förut men fick inte. Jag har en liten glugg mellan mina två framtänder uppe, men nu trivs jag i dem. Det är som sagt en väldigt liten glugg så det stör varken mig eller andra. Men vantrivdes med den som yngre, dock kunde jag få in en hel tia förut… Haha.

 8. shit sicken skillnad! jag funderar på att göra något dylikt med mina framtänder,.. skulle verkligen vilja!
  Är det väldigt dyrt?!
  Kram

 9. Jag tycker att det kan vara riktigt charmigt med glugg. Men du har väldigt fina tänder nu, indeed! Att läsa om hur dåligt du har mått pga dina tidigare tänder fick mig att inse att jag aldrig riktigt har uppskattat mina tänder. De är självfallet inte perfekta, men ändå ganska fina. Nu ska jag vara glad för det. Tack för den insikten!

 10. Jag googlade runt och hittade hit.
  jag har själv funderat på att göra detta och undrar bara hur mycket det kostade för dig att få 4 tänder fixade?
  MVH
  Ewie

 11. ÅH va fint det blev!
  Googlade mig hit och hittade dig här (vet ju om att bloggen finns sedan innan men har inte såpass bra koll att jag visste om dina fasader.)
  Jag är 20 och har glugg mellan framtänderna, och det förstör mitt utseende JÄTTEmycket.. Jag har inte lika mycket glugg som du, när jag var liten fick jag den där lilla strängen under överläppen bortopererad så att gluggen skulle växa ihop, vilken hjälpte den på traven men inte hela vägen.
  Min tandläkare (som jag har haft hela livet) tror att de kommer gå ihop helt när visdomständerna kommer ner (vilket hon ser på röntgen att de kommer göra) men det kan ju ta lång tid innan de behagar ploppa ner…
  Så nu undrar jag hur det var med dina visdomständer.
  Spelade de någon roll i det hela?
  Gjorde du fasaderna när du hade fått dina v.t eller fick du vänta ut dom?
  Har också skaffat mig massa märkliga leenden med åren iom att jag vägrar visa tänderna, kommer gluggen på tal är det MÅNGA (även folk jag känt några år) som inte har märkt den alls och är jätteförvånade. Kanske för att jag inte visar dom, eller för att det inte syns så mycket som jag tror.
  Men jag vet hur mycket det skulle göra för min utstrålning att kunna LEEE och skratta ordentligt, och få visa mina små smilgropar mer än att bara spänna ansiktet i konstiga grimascher… :(

  1. Hejsan Lisa! Åh vad jag förstår hur du känner!! Men mina tänder är verkligen mitt bästa köp! Det är en underbar känsla att kunna le normalt och framförallt att inte gömma munnen bakom handen så fort något är roligt ;) hehe.

   Jag hade ju så pass bred glugg så jag tror inte att mina visdomständer hade gjort någon skillnad. Hur gammal är du? Är det lång tid innan dem kommer? Jag har lite dåligt minne men tror jag hade fått en del av mina visdomständer. men som sagt, min glugg var ju så bred så tror inte det hade gjort någon skillnad :P

   Jag fick alltid höra ”åh men du är så söt i din glugg” osv osv men jag avskydde den verkligen och är väldigt glad att den är borta även om jag många gånger tycker att det är gulligt på andra!

  1. Svar till ems: Jag kommer tyvärr inte ihåg någon exakt siffra då det var så många år sedan…men strax över 10-11.000 någonstans!

 12. Funderar också på att göra fasader, har slagit av mina framtänder lite så dom är trasiga :/ Har du haft några problem med dina sen du gjorde dem??
  Hälsningar
  Frida

  1. Svar till Frida: Nej jag har inte haft ett endaste problem med mina! Jag gjorde ju dom ändå 2007 :) Sen är jag väl medveten om att fasaderna går sönder precis som vanliga tänder om jag slår i dom eller liknande :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *