nätberoende? nej men socialt beroende.

nätberoende? nej men socialt beroende.

I dagens program av Efter 10 så kunde man nog se både mig och Maria i publiken, jag hoppas programmet kommer upp på TV4 play senare! Anledningen till att vi åkte dit var såklart för att Egoina skulle vara med i programmet och att sitta i TV publik tycker jag är väldigt roligt och spännande då det är något jag nästan aldrig upplevt!

Programmet handlade bland annat om nätberoende och det var därför Egoina var inbjuden och det fanns en kille som tidigare varit beroende av WOW på plats samt en socionom (tror jag han var).

Jag tyckte att det hela med att vara bloggberoende och blogga mycket framställdes ganska så negativt. Är jag verkligen bloggberoende? Det är jag säkert men jag känner aldrig att ”Nu måste jag blogga” utan det är ju något jag tycker är sjukt roligt. Vill inte att det ska verka så otroligt negativt att blogga för jag får ut så mycket positivt av min blogg att jag absolut inte skulle lägga mig på ”bloggtorken” ;) Det var väldigt mycket fokus på det negativa och väldigt lite fokus på det positiva.

Det positiva med min blogg är alla möjligheter, nya vänner och upplevelser som jag får vara med om! Jag sa det till Maria under programmets gång att om jag & hon aldrig hade bloggat så hade vi ju aldrig träffats och blivit så goda vänner! :I Hur tråkig är inte den tanken? Förstår ni hur många underbara människor som jag har lärt känna runt om i landet som aldrig hade kommit in i mitt liv om jag inte hade bloggat? Jag träffar ju inte dessa personer endast i bloggen utan jag umgås ju med många av dem i verkliga livet också!

Jag hade aldrig fått prova på att leka amatörmodell på en modevisning, Jag hade aldrig fått gå på en massa roliga förhandsvisningar och filmpremiärer, Jag hade inte fått prova skönhetsprodukter vilket jag älskar att göra, Jag hade inte firat halloween förra året med underbara bloggbrudar, Jag hade aldrig fått gå på blogawards och dansa på scen med Kesha, Jag hade aldrig lärt känna Maria, Nadja, Izza och alla andra härliga bloggmänniskor! Jag hade aldrig fått ta del av ERT liv. Jag hade aldrig fått era underbara kommentarer som gör väldigt mycket för mig som person.

Om en människa sitter så mycket framför en dator att det sociala livet blir lidande så behöver man absolut söka hjälp!! Något annat menar jag såklart inte! ;) Men min blogg har snarare gjort mig mer social med andra människor i verkliga livet. Jag har fått många nätvänner som blivit bekanta i verkliga livet eller kanske till och med några av mina närmsta vänner!

Helvete vad jag är glad över att jag har en blogg! ;)

18 svar på ”nätberoende? nej men socialt beroende.

 1. Tittade lite på detta i morse men missade detta, damn! Sov då. Haha.

  Synd att det lades fram mycket negativt dock. Jag bloggar för min skull, men ibland kan man känna ”Gud, vad ska jag skriva? Jag måste skriva något!” Och tjejer har ju lättare i bloggvärlden, helt ärligt. Ibland känns det som att man ger och ger men får lite tillbaka. Men jag älskar det och tycker att det går bra. Dock blir det inte mycket blogg-events för min del, haha. Men lite produkter och sådant är alltid trevligt. ;D

 2. Heeej! Nu har jag _äntligen_ börjat blogga igen!
  Jag har varit väldigt tyst ett bra tag också (fast jag har läst din blogg hela tiden :P), men nu så ska jag komma igång och jag är taggad till tusen! hehe :)
  Hoppas allt är bra med dig! Hur länge är du kvar i göteborg?
  kram frida

 3. Är också glad för att blogga, lär ju känna en himla massa goa människor! :-)

  Ja alltså, bor i Kalmar nu men ska flytta till Öland (där jag är uppvuxen) i maj för att säsongsarbeta och i höst bär det av till Stockholm äntligen! :-)

 4. Japp det var jag på facebook :P Och jo, jag bodde i Uddevalla, men flyttade till Skene i oktober förra året. Så jag är ju ca 5 mil utanför gbg. :)

  Och på fredag är jag tyvärr i London, åker dit på torsdagkväll. Jag har nog en timma över mellan bussarna i gbg på torsdagen, ifall du inte jobbar då. 18:30 är jag i gbg tror jag det var.

 5. Det låter super – där det händer liksom, haha!

  Och de sade inget om att det är hemligt, än. Men jag förstår att man inte får säga något om man går vidare från nästa steg. Men ja.. Som sagt, står ju ingenstans att man inte får säga att man gått vidare till första ”utgallringen”. Men sen så.. ^^

 6. Värst vad du får göra grejer med din blogg tänk om en annan fick den turen istället för att leka det fina livet som hemmafru ;)
  Jag klagar inte på min underbara dotter men det skulle vara fint att få komma ut ibland.
  Fotar du inget nu längre?
  La till damen så jag finner dig lättare bland länkningen, underligt att jag ibland inte kommer in på din blogg..

 7. Så känner jag också. Tack för att du gjorde mig uppmärksam på ditt inlägg, jag tycker det är roligt att läsa det ni har bloggat om programmet. Jag har inte hunnit prata så mycket med Egoina, kom hon fram till er? Var det före eller efter? Vad sa hon? Hahaha, jag är ju mamma!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *