Ny hudvårdsrutin med Esse Skincare!

Ny hudvårdsrutin med Esse Skincare!

esse skincare

Ny hudvårdsrutin med Esse Skincare!

Jag har fått hem prover på lite olika produkter från Esse Skincare tidigare och tänkte börja testa dessa fyra nu! Esse fyller kriterierna som Ecocert ställer på tex  på bestämda miniminivåer av ekologiskt innehåll och förbjuder ingredienser de anser osäkra eller inte är hållbara. Mer om Ecocert här.

Esse stödjer dessutom Fair Trade och dom är samarbetspartner till Phytotrade Africa som är engagerade i utvecklingen av rättvisa och miljövänliga produkter.

Esse är ackrediterade av The Vegan Society. Det innebär att inga animaliska produkter ingår i deras serie. Dessutom är Esse med i Beauty Without Cruelty = produkterna är inte testade på djur och dom använder inga ingredienser som är testade på djur!

Esse Cream Cleanser Esse Cream Cleanser

Esse Cream Cleanser

Esse Cream Cleanser ska skonsamt och effektivt bort smuts och make-up. Rengöringen binder sig med oljebaserade orenheter vilket gör dem enkla att skölja bort. Marulaolja håller huden återfuktad under rengöringen. Balanserad vid pH5 med milda naturliga tensider baserade på växtoljor och glykos.

Jag har testat denna i några dagar och huden känns väldigt bra direkt efteråt. Jag har inte testat att ta bort ögonmakeup med denna men läste till mig precis att det går utmärkt att ta bort ögonmakeup om man använder en bomullspad så det måste testas!

Den innehåller en hel del aktiva ingredienser:

– Baobab Oil: Löser upp oljebaserad smuts utan att irritera huden.
– Aloe Vera: Lugnande och läkande, vilket gör att produkten även passar en känslig hud.
– Jojobaolja: För en härligt len känsla. Passar därför en hy som är torr.
– Palmarosa, Kummin och Geranium: För dess anti-septiska egenskaper samt dess friska doft.

Kostar 339sek och säljs hos hudoteket.se

Esse toner

Esse Toner Plus

Esse Toner Plus är en toner som innehåller probiotika, framtagen i syfte att skapa en så gynnsam miljö som möjligt åt hudens mikrobiella ekosystem. Förhållandet mellan huden och alla de mikrober som lever naturligt på och i huden är komplicerat. Att detta förhållande fungerar väl är väsentligt för hudens välbefinnande och är nyckeln till att hålla nere effekterna av åldrandet. Underhåller en sund mikroflora i huden.
Låter intressant, eller hur?! Ska passa alla hudtyper.
Även Esse Toner Plus innehåller en hel del aktiva ingredienser:
Probiotika:
– Lactobacilli probiotics – stimulerar utsöndringen av antimikrobiella peptider.
– Lactobacillus casei – stimulerar mikrobiomets saprofytiska profileration.
– Lactobacillus acidophilus – primär producent av fuktgivande mjölksyra. Stimulerar hudens imunförsvar.

Prebiotika innehållande:
– α-Glukosoligosackarider, Inulin, Baobab fruktkött, Yacon och mjölksyra skapar en gynnsam miljö för att optimera en positiv mikrobiom.

När hudens mikrobiom är i balans förbättras barriärfunktionen, detta hjälper huden att bevara fukt och stänga ute föroreningar. Det innebär färre utbrott ab subklinisk inflammation och åldrandeprocessen saktas ner.

Användning:
Används före moisturiser. Spraya 3 eller 4 gånger på ansikte och dekolletage med slutna ögon. Klappa sedan på huden med fingrarna för bästa absorbering.
Ytterligare användningsområden:
– Kan sprayas över make-up för att fräscha upp och återfukta huden under hela dagen

Kostar 479sek och säljs hos hudoteket.se 

EsseEsse Plus Intensity Serum

Esse Plus Intensity Serum

Intensity Serum är den produkt som passar bäst för de som vill ha ett snabbt resultat mot framträdande rynkor. Ska passa alla hudtyper. Används denna dagligen så är den tydligaste egenskapen att huden jämnas ut och linjer och rynkor ska minska! Vill man ha en fastare hy så ska Ageless Serum vara ett bättre alternativ.
Aktiva Ingredienser:

– Parakrasseextrakt – (Acmella Oleracea): Detta extrakt har en kraftigt muskelavslappnande effekt – muskeln slappnar av så att rynkor jämnas ut efter bara 1 till 2 timmar. Vid regelbunden användning, över tid, så minskar rynkornas djup och det sker en utjämning av huden.

– Prebiotika – Inulin och α-glukos-oligosackarider: Ger näring åt godaratade mikrober.Probiotika – Detta serum innehåller Lactobacillus men cellen har avsiktligen splittrats och sedan filtrerats. Extraktet har fortfarande förmåga att förändra mikrofloran på huden genom att den har en nedbrytande effekt på elakartade mikroorganismer.

– Djävulskloextrakt: Vi tillför denna nya ingrediens då vi har funnit exceptionellt goda resultat i dess skyddande av elastin och kollagen.

– Kigeliaextrakt – Vårt nya extrakt av Kigelia: skapar en starkt åtstramande effekt på huden. Resultatet märks efter två veckor av regelbundet användande.

– Lågmolekylär Hyaluronsyra: Denna produkt håller betydande halter av Hyaluronsyra – på högsta säkra nivå. Maximal återfuktning och antirynkeffekt kan förväntas av Hyaluronsyran i denna produkt.

Användning: Rynkor reduceras effektivt 2 timmar efter appliceringen. Det tar mellan 1 till 2 timmar innan de aktiva ämnena har effekt på den underliggande muskeln. Använd dagligen (vanligtvis på morgonen) för kumulativ effekt. Regelbundet användande slätar ut huden och minskar linjer och rynkor över tid. Den dubbla funktionen leder till en tydlig, reduktion av rynkor omedelbart (temporärt) i kombination med en långsiktig effekt vid dagligt användande.

Allvarligt, har ni läst allt ovan? Vad är det här för mirakelprodukt jag ska prova?!

Intensity Serum går loss på 1699sek för 30ml så jag tror att detta är den dyraste hudvårdsprodukten som jag någonsin fått chansen att testa! Galet spännande!

Esse Rich

Esse Rich Moisturiser

Esse Rich Moisturiser ska behandla huden på djupet! Innehåller bland annat Marula Oil som innehåller en extremt stabil antioxidant och har höga nivåer av omega 6 essentiella fettsyror. Olivbladsextrakt förbättrar hudens elasticitet och innehåller även antioxidanter. Huden ska kännas mjukare, mer näringsrik och återfuktad. Passar bäst till torr eller mogen hy. LMW Hyaluronsyra för effektiv återfuktning. Balanserad vid pH-värde 4,5.

Aktiva Ingredienser:
– LMW Hyaluronsyra: Antiinflammatorisk och återfuktande.
– Kigeliaextrakt: För att förhindra ojämn pigmentering.
– Olivbladsextrakt: Antirynkeffekt, hjälper till att förebygga solskador.
– Rooibosextrakt: Standardiserad för aspalathin Detta är en genomträngande antioxidant.
– Vindruvskärnextrakt och Honeybushextrakt: Kraftfulla antioxidanter.
– Spearmint, Cape Kamomill och Ylang-Ylang: För en djup, frisk och härlig doft.

Användning: Två gånger dagligen efter rengöring och ansiktsvatten.

Esse Rich Moisturiser kostar 469sek för 50ml

Esse Organic Skincare har verligen många intressanta produkter och att jag ska testa dessa fyra känns riktigt roligt! Jag kommer använda dessa i några veckor innan jag återkommer med en recension! :)

Esse Organic Skincare säljs bland annat hos hudoteket.se 

*inlägget innehåller annonslänkar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *