piller till frukost.

piller till frukost.

Jag äter omega 3, zink & bidrottninggele tillsammans med min frukost.

Omega 3 äter jag eftersom jag inte tycker om fisk och omega 3 sägs bla vara bra för: ökar mängden serotonin (en må bra-substans) i hjärnan och lindrar depressioner, bibehåller blodkärlens elasticitet (bra för blodcirkulationen) etc. Ni kan läsa mer om Omega 3 här.

Zink äter jag eftersom zink är bra för huden bland annat och har man zinkbrist så kan det visa sig genom bla depression, eksem, acne. Och det är väl därför jag äter zink dagligen, jag har haft väldigt mycket zinkbrist tidigare så jag gissar på att det kanske är zinkbrist som gjort min hy lite halvkass på senaste.

Bidrottninggele äter jag främst för att försöka få bukt med min PMS/PMDD (sägs även hjälpa mot mensvärk, klimakteriet, humörsvägningar) men bidrottninggele bygger även upp hudens bindväv, är gynnsam för hud, hår & naglar. Den sägs även främja fertiliteten och just den punkten kanske jag inte behöver riktigt än ;)

Jag har kommit ihåg dessa piller riktigt bra nu när jag har varit hos Anders, jag hoppas det fortsätter så :)

Är ni också pillerätare? ;)

19 svar på ”piller till frukost.

 1. Hehe, jag äter också Omega 3… är ju esentiella fetter som är superviktiga att få i sig :) Därtill äter jag Apotekets multivitamin Kvinna. Ja.. sen går jag ju på tabletter för att få bukt med min hy också… Hur länge ska du stanna i Göteborg??… Försöker styr upp en tripp till GBG med tillhörande utgång snart :) Hälsa anders btw! Kram!!

 2. Jag är för lat och kanske möjligen också för snål för att unna mig piller-kurer. Skulle nog kunna behöva i alla fall Omega 3 då jag typ bara äter fisk 3ggr om året (är ju allergisk så får typ inte äta alls egentligen).

  Zink skulle nog också behövas ibland för att få bukt på min hy, men då kanske jag ska lära mig att tvätta ansiktet varje morgon/kväll först. ja jag är en slarvmaja :)

 3. Sv:Japp nu e Mange hemma :)
  Jag äter inga piller alls, tycker att jag äter rätt bra & varierat så :P Åt omega 3 för men de gilla inte min mage alls.
  Näe mer Fertil skulle jag inte våga riskera att bli X)

 4. Bra blogg du har. (:
  Precis börjat läsa och blivet fast, äntligen en riktig människa bakom bloggen. x)
  Annars brukar de vara med en miljon kr i banken men det klart jag vet inte hur du har det men du köper saker som man har råd med iaf. :)
  Keep it goning ! :D

  Kram

 5. ok :)
  jag tror jag mest kommer gå runt och assistera therese; är inte så känd bland modeller & fotografer, och tyvärr dålig på att våga ta för mig så tror inte jag kommer få fota sådär jättejättemycket. hoppas kan man ju dock alltid. :)

  men det är kul att mingla runt också och bara studera hur andra fotografer och modeller arbetar också, man lär sig mkt på så sätt också.

  Men som sagt, har du tid över och lust så hoppa på mig så kan vi styra upp något bus :)

  Therese och jag har hyrt en 6manna.stuga. hittills är bara 3 platser bokade – vi tyckte det vore skönt att ha egen dusch/toalett därför vi slog på stort :)

 6. Det gör jag absolut inte och anledningen är att det inte är en bra idé att ersätta en normal kost med piller eller att äta piller utan att det egentligen behövs.

  Zink får vi ju i oss i tillräcklig mängd på normal kost och mycket av det finns i kött och mejeriprodukter och brist kan härledas till njur- och tarmproblem. Har inte en läkare konstaterat att du de facto har zinkbrist tycker jag att du ska sluta lyssna på marknadskrafterna som bara vill sälja diverse piller och tillskott som vi ”behöver”.

  Har du PMS-problem tycker jag att du enkelt bokar en tid på vårdcentralen det finns medicin att ta till som har förankring i vetenskapen och samtliga läkare har erfarenhet av såna problem, även männen. :)

  Ja just det – det antagligen viktigaste du missat är nog D-vitaminet. Att det förmodligen är väldigt viktigt kan man se på vår hy. Den verkar vilja vara så ljus som det bara går utan att istället få problem med solskador för att få så mycket vitamin som möjligt… och var mer får man D-vitamin från? Jo just det – fisk! Bjuder på två intressanta artiklar som tar upp det här:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/somalier-oroas-av-autismlarm_3766647.svd
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/d-vitamin-skydd-mot-hjartinfarkt_1350057.svd

  Jag får bekänna att jag faktiskt också tar tillskott då i formen av d-vitamin.

  …och just det, det går att tillaga fisk så det blir apgott trots eventuella fiskbulletrauman från skolan kan göra det svårt att tro! ;)

  1. Känns som du inte riktigt har läst mitt inlägg? Jag äter omega 3 eftersom jag inte äter fisk, jag tycker inte det är gott helt enkelt. Min omega 3 innehåller D vitamin ;) Syns tydligt på bilden. Hade jag ätit fisk hade jag såklart inte behövt äta omega 3 men som sagt, nu äter jag inte fisk öht.

   Jag får tydligen inte i mig tillräckligt med zink då jag har haft total zinkbrist tidigare?

   Bidrottninggelen är ju mot min pms, jag prövar hellre något naturligt innan jag går till en läkare och får lyckopiller utskrivna för det är det man får mot pms/pmdd!

   1. Hoppas du är åtm lite intresserad av det här eftersom du ändå tar upp det.

    Hade så lite att göra att jag fick lov att kolla D-vitamininnehållet i Möllers Omega-3. Den innehåller 400 IU per två kapslar. Det är faktiskt lika med livsmedelsverkets rekommendation (än så länge iaf). Men betänk att en person i riskzonen bör ta 2000 IU och riskzon kan man nog säga att vi här i norr är. Om man jämför med att vi under en 20 minuters sol på sommaren kan producera 10 000 IU finns det nog skäl att tro att vi kan behöva mer. Ska inte snöa in på det mer här men det händer en del i forskningen om detta precis som länkarna antyder och det är angeläget!

    Sen tycker jag nog du fått det lite om bakfoten rörande skillnaden mellan naturläkemedel kontra läkemedel. Naturläkemedel blir riktiga läkemedel när det finns tillräcklig evidens för effekt – alltså är många läkemedel doktorn skriver ut substanser som växtriket producerar. Sen ska naturläkemedlen också användas i enkare syften där läkarvård inte anses behövas.

    Lyckopiller är bra grejer mot PMS och många verkar nöjda med att ta dem några dagar per månad de är inte konstiga eller onaturligare än något annat folk brukar pilla i sig.

    … tror förresten fortfarande att du bara stött på dåliga kockar ;)

    1. Jag har tänkt börja äta D-vitamin många ggr då jag tror jag behöver det själv men har aldrig kommit så långt då det är rättså nyligen jag börjat lyckas ta dessa tabletter regelbundet.

     Sedan vet jag mycket väl att naturläkemedel blir medicin om dem ser att det påverkar. Men jag har mer tillförlit mot naturläkemedel och biopater etc än vad jag har för läkare tyvärr! Och det är min åsikt, sen är det klart jag går till en läkare om jag bryter ett ben ;)

     Jag känner inte för att äta lyckopiller om det finns något annat att äta istället. Varför känner jag att jag inte behöver förklara för dig ;)

     Och angående fisk, jag har nog inte stött på dåliga kockar..jag har ätit fisk flera ggr i mitt liv men det falle mig inte i smaken alls tyvärr. Man kan inte tycka om allt ;)

     1. Som ett avslut vill jag bara flika in att även om det är så att lyckopiller fungerar bra för de flesta så finns det flera alternativ förutom lyckopillren. Och om man får p-piller av en barnmorska är det viktigt att ta upp PMDD-problematiken eftersom en viss typ av p-piller faktiskt gör problemen värre medan en annan förbättrar saken.

      Nog om detta, ville bara flika in det eftersom jag tycker det är hemskt onödigt att folk mår dåligt när det faktiskt finns hjälp att ta till. Hur du tacklar din egen tillvaro är så klart inte min sak i annan bemärkelse än det du själv berättar här.

      Trevlig helg! :)

      PS Modemannen skulle va en skitbra modell DS

     2. Ja jo jag vet redan att p.piller kan påverka det hela. Jag är tjej..? ;)

      Jag vet att det finns hjälp, dörför jag försöker mig på detta? Jag gick till en psykolog en gång och innan jag ens hade kommit in i rummet så frågade dem om jag ville ha något utskrivet? Då visste dom inte ens vad det var för fel på mig..? ;) Jag föredrar naturläkemedel och sedan får väl du tycka vad du vill om det.

 7. Jag e oxå nere och har problem hy och det har förvärrats den senaste tiden..
  Har innan haft fin hy men inte längre.. En del säger att B5 är det man ska äta om man vill ha bättre hy.. D vitamin verkar vara bra enligt eran lilla diskussion..Kan man köpa det på apoteket?? Eller ska man ta blod prov på vårdc för och se va som behövs kanske??Hmmm.. Annars har jag oxå hört att Mivitotal ska var kanon bra…

 8. Hehe, jag är numera pillerätare efter att de upptäckt en sköldkörtelsjukdom hos mig… dessutom har man ju käkat lite järntabletter under graviditeten, och så blir det väl nån omega-3-kapsel ibland ;)

  ha en skön dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *