Protectyl Végétal från Yves Rocher.

Protectyl Végétal från Yves Rocher.

Protectyl Végétal är en serie med två solskydd samt vitaminer som ska förlänga samt försköna solbrännan. Dessa produkter ska innehålla aphloïaextrakt som ska hjälpa till att stimulera hudens naturliga försvar och återuppbyggnad.

Maxi fuktgivande solskyddsspray med SPF 30, 200ml för cirka 149sek – Denna ska vara lättapplicerad, skydda huden mot solens skadliga strålar, ha ett effektivt skydd mot UVA och UVB, återfukta huden, ge en jämn och vacker solbränna och den ska ha vattenresistent formula.

Transparent solskyddsspray med SPF 15, 150ml för cirka 109 sek – Denna ska ge ett osynligt skydd som går direkt in i huden, skydda mot solens skadliga strålar och ha ett effektivt skydd moy UVA och UVB. Den ska även återfukta huden omedelbart samt ge en jämn och vacker solbränna. Även denna är vattenresistent.

Sun Vitamins, 30 kapslar för cirka 129sek – Dessa kapslar ska hjälpa till att försköna och förlänga solbrännan. Varje kapsel innehåller ett aktivt koncentrat av nattljusolja och antioxidanter för en dubbel effekt på huden. Det som ska vara förskönande: Koppar har en positiv effekt på hudens naturliga pigmentering. Betakarotenoch zink som bidrar till en friskare hud. Och det som ska verka skyddande: Antioxidantkoncentratet – E-vitamin, zink och selen – som hjälper till att skydda cellerna mot den oxidativa stress som kan uppstå när man vistas i solen.

När jag läst lite om dessa produkter så känner jag att Sun Vitamins faktiskt kan vara ett bra kosttillskott med tanke på att dessa innehåller en massa mums för husen! Zink är något jag ätit tidigare för att bli kvitt hudutslag och är något jag kan oftast har hemma även om jag är världens sämsta på att komma ihåg att äta kosttillskott dagligen ;) Nattljusolja är inte bara jättebra för huden (eksem, psoriasis etc) utan väldigt bra mot pms och finns både som flytande och som nu i Sun Vitamins i tablettform.

Jag kommer ta med mig solskydden nu när vi åker till Egypten så dom kommer bli testade på allvar, jag skulle säga att det är ungefär ”svensk sommar” nu när vi är där :) Tycker att förpackningarna är galet tråkiga och känns väldigt plastiga samt billiga men jag hoppas innehållet är bättre ;) Jag undrar dock om jag borde börja testa Sun Vitamins på en gång eller om jag kan vänta tills vi kommer hem från Egypten? Jag tror jag kör på att testa dom när vi kommit hem så får vi se om jag upplever det som att brännan (om jag nu får någon, haha!) håller i sig längre :)

Dessa produkter lanseras i Maj 2013.

Ett svar på ”Protectyl Végétal från Yves Rocher.

  1. brukar börja en kur ca 2 veckor innan solsemestern och under :) ska bli skoj att testa denna, har kört med Maxosol, Imedeen och Solbrun tidigare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *