Recension: e.l.f mineral foundation.

Recension: e.l.f mineral foundation.

Nu har jag använt e.l.f mineral foundation några dagar och känner att jag kan ge den ett rättvist betyg utifrån mig själv och mina åsikter! Jag klickade hem nyansen ”Light” som ska vara till ljus hy med gyllene undertoner. Priset är 36kr för 0.1oz (2.84g). Detta är en mineral foundation som har SPF 15 och är 100% mineraler och utan parabener. Vill ni veta hur man applicerar mineral foundation så kan ni kika här.

På vänster ansiktshalva (i bilden sedd) så har jag applicerat ett lager av e.l.fs mineral foundation. Jag är alltid lila under ögonen och har oftast någon rodnad i ansiktet som behöver täckas.

Här har jag applicerat e.l.fs mineral foundation i nyansen Light i hela ansiktet flera gånger för att försöka täcka bättre. Jag har även applicerat e.l.fs mineral booster i nyansen sheer och deras mineral blush i nyansen Bliss.

elfs mineral foundation täcker mina rodnader helt ok (inte helt och hållet dock då det röda lyser igenom än, 2 synliga prickar i pannan tex) och även min lila nyans under ögonen skiner igenom. Man får en fin finish som ger ett osminkat intryck. Jag tycker dock man måste jobba ganska länge med produkten för att få en ok täckningsgrad. Jag vill ha ett ganska täckande resultat och jag känner att jag inte riktigt uppnår det med denna. En concealer till behövs som sagt.

Den sitter dock ganska bra för att vara en mineral foundation. Jag brukar uppleva att mineral foundations ”glider av” en eftersom dom är i pulverform men denna sitter helt ok även om den mattas av under dagen och kan behövas fyllas på!

För 36kr så får ni en riktigt bra produkt men för mig har den några brister så som att den inte täcker tillräckligt bra för min smak och så mycket att täcka har jag ändå inte vilket jag tycker den borde fixa lite bättre.

En annan besvikelse är nyansen. Jag vet att jag är ljusljus men denna skulle vara för ljus hy med gyllene undertoner. Jag tolkar gyllene undertoner som att undertonen är åt det gula hållet och ändå så blir denna foundation jätterosa när jag väl har den på. Ni ser det jättetydligt på båda bilderna att halsen och ansiktet har helt olika nyanser. Detta är så klart inte elfs fel men vad trött jag är på att det inte finns någon vettig nyans till mig! Dom har en nyans som heter Fair Foundation som kanske är ljusare men jag fick höra av en annan sminkjunkie att den är mörkare än Light så jag vet inte.

Denna tycker jag passar bäst till dig som redan har väldigt fin hy och inte har så mycket att täcka eller till er som inte vill ha en heltäckande foundation.

Jag blev inte såld när jag testade ID Bare minerals och jag blev dessvärre inte såld på mineral foundation nu heller. Jag kommer dock spara denna foundation för att se om nyansen passar mig bättre i sommar när jag fått lite sol på mig för då brukar jag bli mer rosa i hudtonen än gul.

10 svar på ”Recension: e.l.f mineral foundation.

  1. Svar: Gillar när recensioner är utförliga, och inte superkorta och innehållsfattiga. :) Då slipper läsaren få en massa frågetecken efter att ha läst om en produkt.

  2. Har du testat Tikei? dom har riktigt bra ljusa nyanser! jag som är så van vid att alltid köpa den ljusaste jag hittar blev chockad när jag fick hem c0 som var nästan helt VIT! c1 kör jag på nu och den är helt perfekt för min ljusa hy. Kommer aldrig byta mineralfoundation! :)

    1. Åh TACK för tipset!! :) Vet att man kan beställa hem prover hos dom så ska verkligen se till och göra det och se om deras nyans passar mig :) TACK!

  3. Elfs mineralfoundation har jag inte testat. gillade inte ID heller men de ska ha kommit en matte hos ID som Lipglossbitch gillade. Jag gillar Everyday Minerals från USA, den är billig. Svenska Tikei gillar jag också, och priset är definitivt positivt:)

  4. Det är fan supersvårt att hitta en mineralfoundation som är ljus och som täcker. Därför får jag köra på flytande. Funkar det med iofs, men vore ju nice med mineral, det känns inte lika ”tungt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *