Recension: Emma S ageless enzyme peel.

Recension: Emma S ageless enzyme peel.

Om produkten: Effektiv enzympeel som på en minut tar bort döda hudceller och verkar på djupet. Ger huden underbar lyster.

Användning: Efter noggrann rengöring, smörj in ett ganska tjockt lager med peelingkräm. Undvik området kring ögonen. Låt verka i ca 1 minut och skölj sedan noga bort krämen med ljummet vatten. Ageless enzyme peel bör inte användas oftare än en gång i veckan. OBS! Ageless enzyme peel är en mycket aktiv produkt som känns. Huden kan direkt efter behandling bli rödaktig, men det lägger sig efter ett tag. Ett bra sätt att veta om du tål en produkt är att testa lite på underarmen innan du använder den första gången.

Några viktiga ingredienser:
Salix Nigra Willow Bark – ett extrakt utvunnet från barken från ett pilträd (Black Willow). Barken är naturligt rik på salicylsyra och produkten påskyndar cellförnyelsen i epidermis.

Pap-Ango Enzymer – ett frukextrakt där man använder enzymer som finns i papaya och mango. Har en peelande effekt.

Salicylsyra – löser upp döda hudceller och smuts som täpper igen porer och neutraliserar bakterier.

Mina åsikter om produkten: Första gången jag använde denna så blev jag illröd i hela ansiktet, bild ser ni här. Nu har jag använt denna 1 gång i månaden i cirka 4 månader och känner att jag mer än väl kan ge en rättvis recension. Man ska applicera denna produkt på rengjord hy och då applicera ett ganska så tjockt lager och ha det på i cirka 1 minut. Jag känner ibland av en liten ”kittlande” känsla och ibland inte, vilket är fullt normalt! Konsistensen på denna produkt är krämig och behaglig! Detta är alltså en peeling som inte innehåller småkorn som en scrub peeling! Efter att jag använt denna så känns huden behaglig och jag upplever inga obehag överhuvudtaget så som stramande hy eller dylikt. När jag har använt denna så har jag inte saknat den vanliga ansiktscruben över huvudtaget faktiskt! Jag har även märkt att mina ojämnheter jag haft i hyn, vid kinderna, har försvunnit helt på ena sidan.

Jag ser dessvärre inga supertecken på att denna peeling ”is the shit” men jag gillar den jättemycket då jag tycker den gör sitt jobb som vilken annan ansiktsscrub (med korn) som helst. Min hy känns behaglig efter användning, det känns verkligen som den har en peelande effekt! Dessutom så har den räckt riktigt länge trots att man ska applicera ett tjockt lager. Jag har som sagt använt den i 4 månader men har fortfarande nästan halva produkten kvar som det känns! Prisvärd med andra ord!

Jag köpte min på Åhlens för 249kr och kan helt klart tänka mig att köpa den igen!

Bild och information om produkten kommer härifrån.

14 svar på ”Recension: Emma S ageless enzyme peel.

 1. sv: har du säkert gjort :) man svänger på ett ställe alldeles vid lilla och stora ljugen (sjöarna, vet inte om jag stavat rätt haha) det är inte skyltat dock så det kan ju vara lite svårt. är ganska härligt att vara där på sommrarna.

 2. Jag älskar också den här! Så mycket enklare och snabbare än att behöva skrubba ansiktet med en peeling. Prackade på den på systra mi också men den fungerade inte alls för henne. Efter första användningen trodde hon att hon ”bränt” och ärrat huden för alltid. Desto bättre för mig, jag fick hennes tub :0) /N

 3. vågar man testa? jag blir så röd av allt annat så jag skulle nog få panik av denna såfall haha. men jag är extremt nyfiken faktiskt.

  1. Hehe det röda lägger ju sig ;) Jag gjorde som så att varje torsdagskväll så använde jag denna innan jag gick och la mig så lägger ju sig det röda under natten :) Första gången blev jag superröd men efter cirka 3 användningar så blev jag inte ens i närheten av samma tomatröd ;)

 4. Hej :) jag 17år med fet/kombinerad lite känslig yttorr hud. Det jag vill med en skrubb är att den främst ska förebygga och ta bort pormaskar, med tiden jämna ut huden och göra huden mjuk efter användning och ta bort små torra fläckar man har, tror du denna skulle passa mig? och har den hjälpt mot pormaskar, känns huden len efteråt?

  1. Hejsan Linn! Denna är väldigt stark och jag vet att en del älskar den och många tycker att den verkar för starkt. Denna anser jag jämnar ut huden men jag vet inte hur den riktigt fungerar på pormaskar. Jag tycker dock detta är en riktigt bra budgetprodukt! Har du torr hy så behöver du nog en grym återfuktare efteråt.

   Jag personligen ÄLSKAR att använda denna och efteråt applicera Karin Herzog essential Mask direkt efteråt – http://wysteriiasblogg.se/tankar-om-karin-herzog-essential-mask-beauty-boost Då känns det verkligen som jag har mitt egna lilla spa! ;)

   Jag har aldrig haft jättestora problem med pormaskar men ansåg att mina porer blev mindre när jag använde denna – http://wysteriiasblogg.se/recension-karin-herzog-camomille-calming-face-cream

   Jag tror du borde satsa på en hel huvårdsserie som är djuprengörande men även återfuktande. Oftast brukar man tyvärr få testa lite olika produkter (tycker jag) innan man hittar det som passar en själv.

  1. Jag har den här – http://www.lyko.se/sv/artiklar/dermalogica-sebum-clearing-masque-75ml.html?kb=1&gclid=CMuA7u6P4q4CFetXmAodcSZqZQ från dermalogica som jag gillar men inte hunnit recensera ännu! Den är främst för finnar men jag har inga problem med finnar men älskar denna i alla fall ;) haha! Den är djuprengörande och helt underbar att ha på sig! Lite dyr men enligt mig väldigt bra!

   Annars hade jag nog rekommenderat dig att gå in på apoteket och testat någon av deras bugetprodukter från deras ACO serie!

 5. Konstigt nog blev jag inte alls jätte röd. Hade den även i nästan 2 minuter för jag kände inget värre kittlighet eller värme. Huden efteråt såg bara vanligt tvättat. Vad tror du kan ha hänt? Ska jag använda mer produkt?

  1. Hejsan! Konstigt, hur tjockt lager använde du då? Det är ju en väldigt aktiv produkt men alla kanske inte reagerar på samma sätt? :) Du får kanske vända dig till Emma S och höra dig för lite :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *