Recension: MAC Prep + prime skin base.

Recension: MAC Prep + prime skin base.

För cirka en månad sedan så klickade jag hem MAC Prep + prime skin base som är en ansiktsprimer. Denna ska appliceras på rengjord hy innan sin foundation!

Om produkten: En ultralätt lotion med silikon som ger specialeffekter. Lugnar huden, tar bort överflödig glans och jämnar ut rodnad. Förbättrar applicering av foundation eller puder. – kicks.se

Min åsikt om produkten: Behållaren är svart med lite glitter i och den är försedd med en riktigt bra pump. Ett pump räcker till hela ansiktet gott och väl! Denna primer är till min förvåning vit, jag har än så länge bara testat primers som varit genomskinliga. Den ger inte samma ”silkeslena” känsla som många andre primers (tex dom från e.l.f, smashbox och glominerals) vilket jag tyvärr blev lite besviken över. Men huden känns ändå len efteråt! Konsistensen på denna är lite mer ”fast” om man jämför med de andra primers jag just nämnde. Jag märker inte heller av att denna ska jämna ut rodnad tyvärr. Någon annan som tycker den gör det? Jag märker inte av det alls dessvärre! Men direkt efter applicering så upplever jag att de glansiga partier jag hade har försvunnit! Mina fina linjer minimeras även lite grann.

Med foundation så får man ett jämt och fint resultat. Har använt denna tillsammans med Isadora High Performanse, Max Factor Xperince och Loreal infallible och jag ha haft lätt att få min foundation jämn med samtliga med Prep + prime under!

Använder jag foundation från morgon till kvällen så sitter den helt klart lika bra i början av dagen som på kvällen. Dock blir min hy glansig under dagen (min feta t-zon jag brukar tjata om). Enda gången jag upplevt att min foundation ”försvunnit” är några gånger runt näsvingarna eller på näsryggen efter att jag snytit snoken ;)

Jag anser att denna inte riiiiiktigt håller vad den lovar så kan inte ge den full pott, hade önskat att den verkligen tog bort lite av mina rodnader då jag uppskattar när en primer gör detta! Men betyget blir 4/5 om jag måste sätta den på en skala. Prisvärd och riktigt bra produkt men ändå så får jag ingen ”wooohoo” känsla över den, tyvärr!

Kostade 235kr hos kicks.se för 30ML och jag tycker mängden verkar räcka cirka 2-3 månader.

16 svar på ”Recension: MAC Prep + prime skin base.

  1. sv: haha, så är jag också. befinner mig nog allt för ofta i min egen lilla värld. ja, det är härligt. grilla och umgås med vänner och bekanta och bara vara för en liten stund. :)

  2. När man lägger ut så mycket pengar på en produkt så tycker jag att det ska se en Wohokänsla, speciellt närman köper MAC.

    1. Ja jag funderar på om jag hade på tok för höga förväntningar så den där wooohooo känslan uteblev ;)

  3. Jag har inte så stor peiling på sånt men är fortsatt nöjd med E.l.f om man bortser från pumpen men det har jag sagt till om!

  4. Hej! Jag brukar ” klappa” in min primer ovanpå foundation, för jag tycker inte dom håller huden glansfri annars. Den jag har (No7) går bra att göra så med. Clinique kan man också använda både och. Tror du man kan göra det med denna? Eller har du tips på någon annan bra matterande crème? Jag har även provat Body Shop och den var helt värdelös, men jag klarar mig tyvärr inte utan en sån här crème, och Boots finns ännu inte i Sverige.. Tacksam för tips!

  5. Har testat den och märkte inte heller något om att den skulle jämna ut och dämpa rodnad. Blev mer ett silkigt underlag, och det kan jag få för billigare pengar :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *